Αυτές είναι οι 9 κορυφαίες τάσεις της Pantone για τα χρώματα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024

Τη νέα σεζόν όλα είναι απροσδόκητα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όσον αφορά στις χρωματικές τάσεις, η Pantone τα ξέρει όλα. Καθορίζοντας με συνέπεια ποιες αποχρώσεις θα δούμε στις πασαρέλες και εκτός, είμαστε έτοιμες να δούμε τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στις ντουλάπες μας τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024.

Μάλιστα, αυτό το φθινόπωρο θα κυριαρχήσει ένας πολύ διασκεδαστικός συνδυασμός ζωηρών, λαμπερών τόνων, με μερικά απροσδόκητα χρώματα αλλά και πολλά ευέλικτα ουδέτερα, ενώ οι αποχρώσεις που είναι εμπνευσμένες από το φαγητό είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν.

Έτσι, είτε προτιμάς πιο διακριτικές, ήσυχες, πολυτελείς αποχρώσεις είτε πιο έντονες, οι 9 που θα δεις παρακάτω είναι βέβαιο ότι θα γίνουν οι αγαπημένες σου για το φθινόπωρο του '24, που θα φορέσεις το συντομότερο δυνατόν σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Αυτές είναι οι 9 κορυφαίες τάσεις της Pantone για τα χρώματα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024

Cherry Tomato

Το κόκκινο, σε όλες του τις αποχρώσεις ήταν μια τεράστια τάση όλο το 2024, αλλά το φθινόπωρο θα φτάσουμε στο απόγειο της ζωντάνιας με το Cherry Tomato. Αυτή η εξαιρετικά φωτεινή απόχρωση είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να βάλεις μια pop πινελιά σε οποιοδήποτε ντύσιμο.


Σκέψου μια μοδάτη τσάντα, μπαλαρίνες, γυαλιά ηλίου cat-eye, ένα cropped σακάκι. Αν θέλεις να το συνδυάσεις με άλλα χρώματα, προτίμησε παλ παστέλ, αποφεύγοντας τις παρόμοιες φωτεινές αποχρώσεις.

Wave Ride


To τροπικό μπλε του ωκεανού είναι μια καθολικά κολακευτική απόχρωση, τόσο ευχάριστη στην εμφάνιση, ενώ συνδυάζεται όμορφα με ουδέτερα αλλά και με φωτεινά χρώματα. Θα το φορέσεις με απαλό ροζ, βαθύ μπορντό, δροσερό γκρι ή κίτρινο και θα φαίνεται εξίσου υπέροχο. Είναι ένα χρώμα που μπορείς να προσθέσεις σε ένα look τόσο σε μικρές δόσεις όσο και να το φορέσεις head-to-toe.

Eggplant


Το περασμένο φθινόπωρο το Sparkling Grape ήταν η κυρίαρχη μoβ απόχρωση, αλλά φέτος το πλούσιο μελιτζανί πρωταγωνιστεί. Προτίμησε πολυτελές κασμίρ και faux leather, ενώ θα το συνδυάσεις με άλλα σκούρα ουδέτερα (γκρι ανθρακί, πράσινο του δάσους και μαύρο), προσθέτοντας μια μικρή πινελιά φωτεινού κόκκινου ή απαλού μπλε, δημιουργώντας μια υπέροχη αντίθεση που είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Dark Gull Grey


Υπάρχει κάτι σε αυτή την απόχρωση του γκρι που θυμίζει τη δεκαετία του '90. Το φθινόπωρο του 2024 φόρεσε αυτή την απόχρωση μέσα από μάλλινα παντελόνια, φορέματα, ζακέτες και υπερμεγέθη blazers. Συνδύασέ το με μερικά φωτεινά χρώματα, όπως το πράσινο του μήλου, το όξινο μοβ ή το silver metallic.

Sheepskin

Αυτή η ζεστή μπεζ απόχρωση δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά το φθινόπωρο του 2024 φαίνεται να έχει τη δική της μοναδική στιγμή. Φέρνει στο νου μια διαχρονική καμπαρντίνα και πράγματι ο καλύτερος τρόπος για να το φορέσεις είναι μέσα από πανωφόρια, φαρδιά παντελόνια ή oversized blazers.


Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο σε ρούχα, αντί για αξεσουάρ ή παπούτσια, επειδή λειτουργεί ως μια υπέροχη βάση για την προβολή άλλων πιο τολμηρών χρωμάτων. Φώτισέ το με μια πορτοκαλί τσάντα ή ένα κόκκινο τζάκετ ή παρέμεινε κλασική με σοκολατί αξεσουάρ.

Misted Yellow


Το κίτρινο μερικές φορές θεωρείται δύσκολο να φορεθεί, αλλά αυτό το μουσταρδί θα το βάλεις με πράσινο, μπλε και μοβ ή με πιο σκούρες ουδέτερες αποχρώσεις, αποφεύγοντας τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα πιο ανοιχτά ουδέτερα που μειώνουν τη δυναμική του και το δείχνουν πιο δεύτερο.

Fern

Όπως και το κόκκινο, το πράσινο είχε σταθερή παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων. Το φθινόπωρο το χρώμα της φτέρης, πιο ανοιχτό από το σκούρο πράσινο του δάσους, αλλά όχι τόσο τολμηρό όσο η περσινή τάση Kohlrabi, ξεχωρίζει.


Όπως και το Sheepskin, είναι ένα χρώμα στο οποίο μπορείς να επενδύσεις και να το φοράς για πολλά χρόνια. Επίλεξε πιο διαχρονικά κομμάτια (τζάκετ, παντελόνια, πουλόβερ, τσάντες), αλλά και ένα μοδάτο μάξι φόρεμα που θα το φορέσεις τον χειμώνα.

Red Dahlia


Αυτή η μπορντό απόχρωση ήταν σε όλες τις πασαρέλες για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, συμπεριλαμβανομένων των Bottega Veneta, Gucci, Chloé, Erdem και Khaite. Είναι ένα τόσο κλασικό χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με ολους τους τόνους. Οι πιο μοντέρνοι τρόποι είναι να συνδυάσεις το μπορντό είτε με πιο φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου είτε με πράσινο, αλλά και με τα Misted Yellow και Wave Ride.

Crystal Rose

Απαλό ροζ σε όλο του το μεγαλείο. Η Miu Miu είχε πολλούς ροζ φιόγκους, ο Dries can Noten έδειξε ροζ παλτό και οι Simone Rocha, Jil Sander και JW Anderson παρουσίασαν ροζ τουαλέτες εμπνευσμένες από την Gwyneth Paltrow.


Μόλις βρεις το ροζ που σου ταιριάζει, συνδύασέ το με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο χρώμα που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, από το έντονο Cherry Red έως το πλούσιο Eggplant. Επιπλέον, αν δεν είσαι του... ροζ, βάλε απλώς ένα μεγάλο κασκόλ στο look σου.