Office looks: 5 easy & chic σύνολα για να φορέσεις στη δουλειά το φθινόπωρο

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη μεταβατική εποχή μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου δεν ξέρεις τι να βάλεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πάντα με την αλλαγή της εποχής υπάρχει μια δυσκολία να βρεις τι θα φορέσεις γενικότερα, αλλά και στη δουλειά. Από το καλοκαίρι και την πολλή ζέστη περνάμε στο φθινόπωρο, που ναι μεν συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά δεν μπορείς κιόλας να φοράς εντελώς καλοκαιρινά ρούχα, τουλάχιστον όχι στον χώρο εργασίας σου.

Όταν ντύνεσαι για το γραφείο, όπου θέλεις να φαίνεσαι κομψή και στυλάτη, αλλά και άνετη, και να είσαι έτοιμη το πολύ σε 5 λεπτά, χρειάζεσαι κομμάτια ευέλικτα και μοδάτα, προσαρμοσμένα στην εποχή. Το Instagram των πιο ενημερωμένων fashionistas είναι γεμάτο ήδη με σύνολα easy&chic από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, με 5 από αυτά να ξεχωρίζουν.

Office looks: 5 easy & chic σύνολα για να φορέσεις στη δουλειά το φθινόπωρο

Μίντι φόρεμα + φλατ γοβάκια


Ένα καλό μαύρο μίντι φόρεμα αποτελεί τη βάση μιας γκαρνταρόμπας γραφείου. Είναι ένα χωμά που δεν έχει εποχή, αρκετά κομψό και τόσο εύκολο στο styling. Για τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, φόρεσέ το με ένα ζευγάρι μυτερά φλατ γοβάκια σε κοντράστ χρώμα και ολοκλήρωσε με μια μπορντό τσάντα, που είναι το Νο1 χρώμα του φετινού φθινοπώρου.

Style note: Μόλις δροσίσει για τα καλά, ρίξε από πάνω ένα κομψό ζακετάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στις τάσεις της νέας σεζόν.

Τζιν + tank top + ζώνη + μπαλαρίνες


Είναι το τέλειο απλό, εύκολο και κομψό ντύσιμο για να το βάλεις στη δουλειά τη mind season. Η ζώνη αυτόματα θα αναβαθμίσει την casualwear εικόνα του look. Προτίμησε στενό τζιν παντελόνι, για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση γραφείου.

Style note: Εάν στο γραφείο σου κάνει ψύχρα από τα air-conditions στο φουλ, φόρεσε από πάνω ένα crop tweed σακάκι σε μπεζ τόνους.

Loose pants + πουκάμισο + ταμπά αξεσουάρ


Απλό και κομψό σύνολο έχει μια πολύ μοντέρνα και σικάτη αίσθηση. Τα ταμπά αξεσουάρ όχι μόνο "σπάνε" τη μονοχρωμία του μπεζ αλλά απογειώνουν την "ήσυχη πολυτέλεια" και το look θα γίνει από τα αγαπημένα σου για το φθινόπωρο.

Style note: Ιδανικά θα ρίξεις από πάνω σου μια καμπαρντίνα στην ίδια απόχρωση, για μια απόλυτα στοχευμένη εικόνα γραφείου.

Bερμούδα + σατέν πουκάμισο + sling backs


Τώρα αυτό το σύνολο είναι το ίδιο άνετο και στυλάτο. Το σατέν πουκάμισο είναι ταυτόχρονα βολικό και σικάτο, ενώ η κλασική καλοκαιρινή λευκή βερμούδα ενσωματώνεται στο φθινοπωρινό στυλ με τον καλύτερο τρόπο. Τα γοβάκια προσθέτουν επίσης μια επιπλέον πολυτελή πινελιά στο look.

Style note: Ο συνδυασμός άσπρο-μαύρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσεις λίγο ακόμα να φοράς τα αγαπημένα σου λευκά του καλοκαιριού.

Μπορντό πουκάμισο + τζιν βερμούδα + lace-up γόβες


Ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του φθινοπώρου και του επερχόμενου χειμώνα. Το μπορντό χρώμα θα είναι ο "βασιλιάς" της επόμενης σεζόν σε ρούχα και αξεσουάρ. Αναβάθμισε τη τζιν βερμούδα σου και δημιούργησε το πιο στοχευμένο office look.

Style note: To μαντίλι στα μαλλιά είναι must-have για μια απόλυτα ενημερωμένη φθινοπωρινή εικόνα. Εάν θέλεις να το παραλείψεις, αντικατάστησέ το με μια φαρδιά μαύρη κορδέλα, το αγαπημένο εφηβικό αξεσουάρ της σεζόν.