Trends F/W 2024: Τα αξεσουάρ του φετινού φθινοπώρου είναι τα πιο τέλεια που έχεις δει

Θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις την προσωπικότητά σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μια fashionista που σέβεται τα... στυλιστικά της γαλόνια δεν παραβλέπει ποτέ τη δύναμη που έχουν τα καλά αξεσουάρ. Αυτός είναι ένας άτυπος κανόνας της μόδας! Ένα δυνατό αξεσουάρ είναι αυτό που μπορεί να πάει ένα look σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι για να το πετύχεις. Είτε πρόκειται για μια τσάντα σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, ένα ζευγάρι statement γυαλιά ηλίου ή μια ζώνη, πάντα θα βασιζόμαστε στα αξεσουάρ για να μεταμορφώσουμε τα ρούχα που έχουμε ήδη στην ντουλάπα μας και να μεταφέρουμε τα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας στην επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά στα αξεσουάρ για το φθινόπωρο του 2024, είναι τα πιο τέλεια που έχεις δει μέχρι τώρα και θα το αντιληφθείς στη συνέχεια.

Trends F/W 2024: Τα αξεσουάρ του φετινού φθινοπώρου είναι τα πιο τέλεια που έχεις δει

Οι τάσεις στα αξεσουάρ που θα βλέπεις από εδώ και στο εξής παντού έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Υπάρχουν ζώνες, ένα τυπικά "βαρετό" κομμάτι πάνω στο οποίο οι σχεδιαστές καινοτομούν κάθε χρόνο. Οι πασαρέλες των Saint Laurent, Khaite και Chloé μεγαλούργησαν φέτος, παρουσιάζοντας ζώνες που θυμίζουν γλυπτά.

Ακολουθούν τα καπέλα. Τα είδαμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Παρισιού κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους στο street style - από την γνωστή μπαλακλάβα μέχρι τα σκουφάκια κολύμβησης!

Ουσιαστικά, τα αξεσουάρ αυτήν τη σεζόν είναι ένας τρόπος για να μεταδώσουμε μια ξεχωριστή αίσθηση στους γύρω μας και να χαρίσουμε προσωπικότητα στις εμφανίσεις μας - κι αυτό είναι που τα κάνει πιο τέλεια από ποτέ! Απόλαυσέ τα και σκέψου... συνδυασμούς!

Καφέ τσάντες


Ενώ οι μαύρες τσάντες θα είναι πάντα ο βασικός "πυλώνας" στις ντουλάπες μας, οι αποχρώσεις του καφέ πρωταγωνιστούν αυτό το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν προς τις καφέ σουέτ τσάντες, που χαρίζουν στα looks μια ανεβασμένη ατμόσφαιρα boho, που είναι παράλληλα και πολυτελής.

τσαντάκι k.lou collection

Τσαντάκι, €80, K.Lou

Κάπες & κασκόλ


Μερικές από τις πιο δυνατές εμφανίσεις στις πασαρέλες της νέας σεζόν περιλάμβαναν κασκόλ, κάπες αλλά και μεγάλα μαντίλια ή τοπ που θυμίζουν μαντίλια. Οι προτάσεις, μάλιστα, των σχεδιαστών είναι πολύ εντυπωσιακές (όπως η κάπα Prada ), αλλά εσύ μπορείς εύκολα να υιοθετήσεις την τάση με ένα πλεκτό κασκόλ ή ένα μαντίλι που θα δέσεις στα μαλλιά ή τον λαιμό σου.

εμπριμέ κασκόλ

Kασκόλ, €25,49, toptrendfashion.gr

Φαρδιά βραχιόλια


Η γοητεία που χαρίζουν τα μεγάλα βραχιόλια ενισχύεται καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Όλο τον χρόνο, αυτή η αναδυόμενη τάση από τις πασαρέλες έγινε το it αξεσουάρ. Οι πρώτες επαναλήψεις παρουσιάστηκαν από τους Saint Laurent και Alaïa, με βραχιόλια κατασκευασμένα από χρυσό και ασήμι, αλλά τώρα η τάση μετατοπίζεται σε λιγότερο πολύτιμα υλικά όπως η ρητίνη και το ακρυλικό.

καφέ βραχιόλι φαρδύ

Kαφέ βραχιόλι, €3,25, Temu

Ζώνες-γλυπτά


Στην περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, το 2024 είναι η χρονιά της ζώνης. Όχι στην κλασική... βαρετή μορφή τους, αλλά με εντυπωσιακές αγκράφες που θυμίζουν γλυπτά. Οι ζώνες κυριαρχούν όλο το 2024 ως βασικό κομμάτι στις all-day εμφανίσεις, αλλά αυτή η σεζόν ανοίγει τη νέα εποχή της statement ζώνης.

λεπτή ζώνη μαύρη με χρυσαφί αγκράφα

Mαύρη ζώνη, €8,15, Temu

Καπέλα


Η ήσυχη πολυτέλεια είναι η διάθεση της στιγμής στη μόδα και ο Νο1 τρόπος για να υιοθετήσεις το στυλ για το φθινόπωρο είναι με την προσθήκη ενός καπέλου. Οι συλλογές F/W 2024 μάς ενθουσίασαν μέσα από τα μαλακά καπέλα The Row, τα pillbox Altuzarra αλλά και τα στυλ που μοιάζουν με σκουφάκια κολύμβησης και οι μπαλακλάβες.

σκουφάκι ασπρόμαυρο

Ασπρόμαυρο, €17,90, answear.gr

Μεγάλα γυαλιά ηλίου


Τα γυαλιά ηλίου μπορεί να τα βάζουμε για λίγο στην άκρη μόλις η μέρα μικρύνει και νυχρώνει γρηγορότερα και να μην τα φοράμε τόσο πολύ τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά η πιο πρόσφατη σιλουέτα που αναδύεται είναι απλά πολύ συναρπαστική για να αγνοηθεί.

Τα στυλ αεροπόρου με σκούρους αλλά και ανοιχρόχρωμους φακούς είναι ξαφνικά το σχήμα που βλέπουμε παντού και επιβεβαιώνουν την αίσθηση που είχαμε εδώ και καιρό ότι τα μεγαλύτερα καρέ έχουν μια σημαντική επιστροφή στον κόσμο της μόδας.

κόκκινα γυαλιά ηλίου mati mati

Κόκκινα Aviator, €69, matimati.gr

Κοσμήματα με χάντρες


Τα κοσμήματα με χάντρες μπορεί να φαίνονται πιο καλοκαιρινά, αλλά είναι ήδη στις λίστες αγορών της επόμενης σεζόν για τις fashionistas. Προτίμησε μαύρο και καφέ χρώμα, που θα συνδυάσεις με λευκό και βαθύ κόκκινο αλλά και πράσινο, που ταιριάζουν τέλεια με την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα.

κολιέ με χάντρες emmanuela eleutheriadou

Statement κολιέ, Emmanuela Eleutheriadou