Φθινόπωρο 2024: 8 top τάσεις για να ξεκινήσεις να ντύνεσαι φθινοπωρινά!

Είναι για άλλη μία φορά η εποχή των αντιθέσεων

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Είμαστε ήδη στο φθινόπωρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι τάσεις F/W 2024-2025 τραβούν πλήρως την προσοχή μας. Είναι για άλλη μία φορά η εποχή αντιθέσεων: Οι εμφανίσεις προσανατολίζονται από τους παραδοσιακά ανδρικούς κώδικες του σμόκιν στην ελευθερία που θέτει η επιστροφή του boho.

Ανάμεσα σε αυτές τις συντεταγμένες μπορούμε να βρούμε τις πιο ανόμοιες επιλογές, όπως την απόλυτη εισβολή της γούνας, το "αγαπάς να μισείς" leopard print και το μπορντό ως το απόλυτο χρώμα που θα "βάψει" τα πάντα από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Δες, λοιπόν, ποιες είναι τοι top τάσεις του για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024-2025, για να ξεκινήσεις να ντύνεσαι φθινοπωρινά.

Φθινόπωρο 2024: 8 top τάσεις για να ξεκινήσεις να ντύνεσαι φθινοπωρινά!

Μια αισθητική: Βoho-chic

Το ντεμπούτο της Chemena Kamali στην Chloé άνοιξε την πόρτα σε μια τάση για την οποία έχουμε μιλήσει τις προηγούμενες σεζόν και που φαίνεται να εδραιώνεται το 2024: την οριστική επιστροφή του boho-chic. Τα χαλαρά φορέματα με βολάν και οι ψηλές σουέτ μπότες είναι η εμφάνιση που υπερασπίστηκαν όσο κανένας άλλος τη δεκαετία του 2000 η Sienna Miller, η Kate Moss ή οι δίδυμες Olsen.


Πέρα από τον Etro ή την Ulla Johnson, που το έχουν στο DNA τους, άλλα διάσημα brands, όπως Giambattista Valli και Rabanne έχουν επιλέξει αυτές τις "χίπικες" εικόνες, με δαντελένια φορέματα, κεντήματα και πολλά κασκόλ φορεμένα ως κάπα.


Το κλειδί φέτος είναι ο τρόπος που θα φορέσεις το boho: το μποέμ στυλ δείχνει εκλεπτυσμένο, με λίγα prints, λίγα layers, λίγες επιρροές από άλλες κουλτούρες και, πάνω από όλα, λίγα αξεσουάρ. Ένα μακρύ κολιέ και μια μεγάλη boho τσάντα για να μεταφέρεις όλα όσα χρειάζεσαι είναι αρκετά.

Ένα print: Animal


Αυτά τα "άγρια" ​​μοτίβα θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν και τους κρύους μήνες. Ένα body, όπως προτείνεται από το Nº21, ή ένα πολυτελές παλτό, από τον Alaïa, είναι άριστες επενδύσεις.


Αλλά η top επιλογή είναι μια head-to-toe εμφάνιση χωρίς δεύτερη σκέψη: έτσι προτείνει ο Dior και ο Zimmermann ακόμη και με καλσόν.


Ένα χρώμα: Μπορντό


Το μπορντό είναι η απόλυτη απόχρωση της νέας σεζόν. Προτίμησέ το σε total look, όπως ο Ferragamo ή η Bottega Veneta. Το δέρμα είναι ένας τρόπος για να υιοθετήσεις την τάση και να φορέσεις αυτή την απόχρωση, όπως προτείνει ο Versace και η Gucci.

Ένα ρούχο: Η ζακέτα

Αν μπορούσες να επενδύσεις μόνο σε ένα ρούχο αυτό το φθινόπωρο, θα ήταν αναμφίβολα η ζακέτα. Σε oversized γραμμή ίσως είναι η καλύτερη αγορά που θα κάνεις αυτήν τη σεζόν, αφού το key-item για το 2024 είναι να τη φορέσεις εις... διπλούν - τη μία πάνω από την άλλη.


Αυτό προτείνει η Chanel, με μια ζώνη που καθορίζει τη σιλουέτα, και η Miu Miu, με πουλόβερ και πουκάμισο από κάτω. Το total look είναι μια σοφιστικέ εναλλακτική που μπορεί να κυμαίνεται από το καμηλό του Ferragamo μέχρι τα χοντρά πλεκτά της Gucci.

Μια προσθήκη: Κάπα/μαντίλι στον ώμο

Υπάρχει μια ομόφωνη... προσθήκη σε όλες τις συλλογές που έχουμε δει για το φθινόπωρο-χειμώνα 2024-2025 και αυτή είναι να ρίξεις κάτι ζεστό στον ώμο σου. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στους Rabanne και Dries Van Noten, είναι ένα τεράστιο μαντίλι που καλύπτει το υπόλοιπο look και "διασχίζει" τον κορμό με σταυρωτό τρόπο.


Στις υπόλοιπες προτάσεις, πρόκειται για μια κάπα που φοριέται σε ίδιους τόνους με το outfit, από το γκρι του The Garment μέχρι το μπεζ του Del Core. Άλλες φορές, πάλι, η κάπα είναι μέρος του ίδιου ρούχου, όπως οι σατέν καμπαρντίνες του Prabal Gurung .

Μια συνολική εμφάνιση: Η επιστροφή του σμόκιν

Το είδαμε ήδη πριν από λίγους μήνες ως μία από τις βασικές τάσεις του φθινοπώρου: Το σμόκιν επιστρέφει με έξτρα δόσεις θηλυκότητας στις γυναικείες συλλογές. Οι Nina Ricci, Ermanno Scervino και Dolce & Gabbana είναι μερικά από τα brands που επέλεξαν το σμόκιν στην πιο επίσημη εκδοχή του, με μεγάλα πέτα και τεράστιο παπιγιόν.


Εκείνες οι εικόνες της Julie Andrews στο "Victor Victoria" ή της Marlene Dietrich στο "Morocco" επιστρέφουν στην σκηνή, αλλά και με μια ανατροπή. Στο άλλο άκρο, μια άλλη μετάφραση αυτής της πολύ σοφιστικέ εμφάνισης είναι το σμόκιν φόρεμα, που προτείνουν οι Valentino και Versace, πάντα σε αυστηρό μαύρο.


Μια καινοτομία; Το φόρεμα Loewe, που έρχεται σε αντίθεση με τα ντελικάτα εμπριμέ φορέματα. Είναι αδύνατον να αντισταθείς.

Μία υφή: Γούνα παντού


Είναι η απόλυτη τάση της νέας σεζόν: δεν υπάρχει σχεδιαστής που να έχει αντισταθεί σε κάποια γούνινη λεπτομέρεια στη χειμερινή συλλογή του. Μπορεί να είναι σε μικρές δόσεις ή σε total looks. Σε γενικές γραμμές, η πιο συνηθισμένη εικόνα είναι να δεις τη γούνα (faux πάντα) μέσα από μάξι και ογκώδη παλτό, τα οποία προτείνει ο Michael Kors σε ροζ πούδρα και ο Οίκος Burberry σε γήινους τόνους.

Ένα αξεσουάρ: Η μπαλακλάβα


Ναι, υπάρχει ένα αξεσουάρ που επιστρέφει δυναμικά για το επόμενο φθινόπωρο-χειμώνα. Η μπαλακλάβα πρωταγωνιστεί για άλλη μία φορά στις εμφανίσεις της σεζόν και συνδυάζεται με το αντίστοιχο πουλόβερ, όπως προτείνει η Stella McCartney. Ο Fendi και ο Rick Owens συλλαμβάνουν αυτό το αξεσουάρ ως... πουλόβερ ή παλτό-κάπα με κουκούλα, ενώ η Simone Rocha κάνει αντίθεση με την κάπα που το συνοδεύει.