Μπότες F/W 2024: Αυτές είναι οι 6 top τάσεις που θα φοράς όλη τη σεζόν

Τέλος πια με τα σανδάλια για φέτος

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που ανυπομονεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν - είστε κι όλες εσείς μαζί μου! Μετά από τόσους μήνες που φοράω σανδάλια, πρακτικά μετράω αντίστροφα τις μέρες μέχρι να έρθει η ώρα να μαζέψω τα βάλω στο πατάρι και να αγκαλιάσω ξανά την άνεση και την κομψότητα μιας στυλάτης μπότας.

Οι μπότες είναι το πρώτο πράγμα που φοράμε στην αλλαγή της εποχής (μαζί με τα αθλητικά), για να παρατείνουμε πρωτίστως τη διάρκεια... ζωής των αγαπημένων μας καλοκαιρινών φορεμάτων αλλά και μιας φούστας, μέχρι να μπούμε εξ ολοκλήρου στη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα.

Αυτό το φθινόπωρο, λοιπόν, 6 είναι οι top τάσεις στις μπότες, είτε προτιμάς φλατ είτε δεν αλλάζεις με τίποτα τη γοητεία που σου προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες με ψηλά τακούνια. Το σημαντικότερο; Αυτές οι σιλουέτες που θα δεις στη συνέχεια είναι... αειθαλείς και θα τις φοράς για πολλά... φθινόπωρα ακόμα!

Μπότες F/W 2024: Αυτές είναι οι 6 top τάσεις που θα φοράς όλη τη σεζόν

Moto boots


Style note: μπότες των μοτοσικλετιστών είναι must-have για τα κορίτσια της μόδας το φθινόπωρο 2024. Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με παλαιότερες προτάσεις, είναι ότι φέτος έρχονται χωρίς κορδόνια. Άλλα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις αγκράφες (στρογγυλές συνήθως) και τα τρουκ, που δίνουν στην εν λόγω σιλουέτα έξτρα... χαρακτήρα. Σε μαύρο αυστηρά, για να ταιριάζουν με όλα σου τα ρούχα.

Καφέ μπότες


Style note: Η μεγαλύτερη χρωματική τάση του 2024 είναι, χωρίς αμφιβολία, το καφέ. Η πλούσια αυτή απόχρωση είναι συνώνυμη με την πολυτέλεια και την κομψότητα είτε μιλάμε για ρούχα είτε για παπούτσια και αξεσουάρ. Αν και οι μαύρες μπότες είναι διαχρονικές, προβλέπω, ωστόσο, ότι πολλές από εμάς θα στραφούμε στο καφέ αυτό το φθινόπωρο.

Snake prints


Style note: Μια άλλη τάση της μόδας που κάνει μεγάλη επιστροφή αυτήν τη σεζόν είναι τα παπούτσια από δέρμα φιδιού. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν μιλάμε για αληθινό δέρμα αλλά για υπέροχες απομιμήσεις faux, που φαίνονται εξίσου premium. Καθώς πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο, βλέπω ότι οι μπότες αυτές όχι μόνο θα πρωταγωνιστήσουν αλλά θα είναι μια βασική τάση και για τον υπόλοιπο χρόνο.

Σουέτ μπότες


Style note: Πριν χειμωνιάσει για τα καλά και ξεκινήσουν οι βροχές, το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να φορέσουμε τις σουέντ μπότες σε όλο τους το μεγαλείο. Λιγότερο ανθεκτικές στα νερά από τις αντίστοιχες δερμάτινες, επιστρέφουν πάντα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, αντικαθιστώντας επάξια τα σανδάλια, ειδικά όταν θέλεις να φορέσεις μάξι φούστες και φορέματα.

Μπορντό μπότες


Style note: Αν το καφέ είναι η μεγαλύτερη χρωματική τάση του 2024, τότε το μπορντό είναι στη δεύτερη θέση. Δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, φαίνεται ακριβό όσο κι αν το πληρώσεις, είναι μια κομψή αλλά όχι λιγότερο ευέλικτη εναλλακτική του μαύρου και φυσικά ταιριάζει ταιριάζει υπέροχα με την κομψή αισθητική που θα κυριαρχήσει στη μόδα όλη την χρονιά.

Μυτερές μπότες


Style note: Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν οι μπότες είναι ότι η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των άλλων στυλ παπουτσιών. Έτσι αποτελούν άριστη επένδυση, ενώ εάν ξοδέψεις λίγο παραπάνω, δεν θα είναι ξεπερασμένες σε μερικούς μήνες. Αυτός είναι ο λόγος που, δύο χρόνια μετά, εξακολουθούμε να βλέπουμε τις μυτερές μπότες να είναι στο προσκήνιο. Μια τάση με ρίζες στη δεκαετία του '90, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί με αξιώσεις το φθινόπωρο του 2024 αλλά και τον χειμώνα του 2025.