Skousers: Φούστες πάνω από παντελόνια είναι η πιο εκκεντρική τάση του φθινοπώρου 2024

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ανέδειξε το trend

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όπως πάντα, το να παρακολουθείς τους Δανούς είναι σαν να κοιτάς το μέλλον. Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης μάς έδειξε μερικές από τις αναδυόμενες τάσεις της άνοιξης-καλοκαιριού 2025, αλλά στο μεταξύ, το street style της χρησιμεύει ως μια καλή... στυλιστική περίληψη για τα πιο αξιοσημείωτα ρούχα, αξεσουάρ και συνδυασμούς που θα κάνουμε τη σεζόν Φθινόπωρο-χειμώνας 2024-2025.

Skousers: Φούστες πάνω από παντελόνια είναι η πιο εκκεντρική τάση του φθινοπώρου 2024

Έχουμε δει πολλά λεοπάρ μοτίβα, κάλτσες φορεμένες με μπαλαρίνες και Mary Janes να φοράνε non stop τα Scandi girls, ενώ σε επίπεδο styling φαίνεται πως πάνε ένα βήμα παραπέρα: Φοράνε τα περίφημα "skousers" ή αλλιώς τις φούστες πάνω από παντελόνια.


Αυτό το "υβρίδιο" το είδαμε φυσικά και στις πασαρέλες, ανάμεσά τους στις Bottega Veneta, που πρότεινε να παίξουμε με την υφή μιας δερμάτινης φούστας με tailored παντελόνι από διαφορετικό ύφασμα. Ο συνδυασμός του χρώματος και των δύο κομματιών είναι το μυστικό για να πετύχουμε πιο διακριτικά και εκλεπτυσμένα σύνολα, όπως κάνει η Courrèges.


Η Sandy Liang παίζει με το γκρι για να δώσει ένα twist στη μίνι φούστα, η οποία έχει το ίδιο ύφασμα με το παντελόνι.


Το Copenhagen street style μάς έδειξε αρκετά φαρδιά παντελόνια κάτω από φούστες διαφορετικού μήκους. Εδώ η καθεμία μπορεί να κάνει το δικό της στυλιστικό παιχνίδι, συνδυάζοντας το skouser με ένα μαύρο μπλουζάκι ή με ένα τζιν πουκάμισο και λεπτομέρειες με πέρλες, για ένα look με μπαρόκ αίσθηση. Φυσικά, πάντα με φλατ sneakers ή μπαλαρίνες, με ασημί λεπτομέρειες για μια φουτουριστική πινελιά.


Δοκίμασε το skouser με μια φούστα που ήδη έχεις

Ο άλλος τρόπος για να συνδυάσεις τις φούστες πάνω από το παντελόνι είναι να ανακυκλώσεις την παλιά σου μίνι φούστα και να τη φορέσεις πάνω από ένα μαύρο ίσιο παντελόνι ή από ένα κολάν καμπάνα, για ένα safe αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, οι εκδοχές που μπορεί να βρει κανείς στους δρόμους είναι πολύ πιο χαλαρές και αυθόρμητες.


Για παράδειγμα, μια vintage φούστα μπορεί να συνδυαστεί με ίσιο τζιν, λευκό t-shirt και τζάκετ από πάνω. Η "κολεγιακή" αισθητική ανανεώνεται το 2024 αν βάλεις ένα oversized λευκό μπλουζάκι κάτω από το καρό γιλέκο και ένα λευκό παντελόνι, με sneakers, κάτω από την καρό φούστα. Το αποτέλεσμα; Το πιο φρέσκο του φθινοπώρου!