6 παπούτσια που φοράνε οι Γαλλίδες το φθινόπωρο

Tο να βρεις τα κατάλληλα παπούτσια για τη mid season δεν είναι πάντα εύκολο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τι παπούτσια να φορέσω το φθινόπωρο; Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν σιγά-σιγά να πέφτουν, τα looks μας διαμορφώνονται σε πιο φθινοπωρινά, αλλά καμιά φορά το να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια που θα μας συνοδεύουν με στυλ τη νέα σεζόν δεν είναι και πάντα εύκολο.

Γιατί αν το φθινόπωρο σηματοδοτεί την επιστροφή των ζεστών και άνετων υλικών, είναι επίσης συχνά μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στα βασικά όσον αφορά στη μόδα και στα παπούτσια. Από μοκασίνια μέχρι διαχρονικές μπότες και αθλητικά παπούτσια, εστιάζουμε στην πρακτικότητα.

Είναι πολύ απλό, επιστρέφουμε στη δουλειά μας, στην καθημερινότητα και θέλουμε σιλουέτες ικανές να μας ακολουθήσουν σε όλες τις δραστηριότητές μας, από το λεωφορείο μέχρι το μετρό, από το καφέ μέχρι το γραφείο. Και καθώς όλο αυτό δεν επιδέχεται φυσικά συμβιβασμούς στο στυλ, αντλούμε έμπνευση από την γκαρνταρόμπα των Γαλλίδων, που συνδυάζουν με ευκολία την άνεση με τις τελευταίες τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο του 2024.

6 παπούτσια που φοράνε οι Γαλλίδες το φθινόπωρο

Loafers


Στην πρώτη γραμμή των κλασικών που οι Γαλλίδες θα αναδείξουν ξανά αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα. Τα loafers διαθέτουν ανδρόγυνη γοητεία και έχουν κατακτήσει τις fashion γκαρνταρόμπες τους για πολλές σεζόν. Επιπλέον, είναι το ιδανικό παπούτσι για να δοκιμάσεις την τάση preppy στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

loafers vavoulas

Δερμάτινα, €97, Βαβουλάς

Sneakers


Είτε περνούν τη μέρα τους τρέχοντας είτε απλά επειδή θέλουν να είναι άνετες, οι Γαλλίδες δεν πάνε πουθενά χωρίς αθλητικά παπούτσια. Όπως εκείνες, επίλεξέ τα σε ουδέτερες αποχρώσεις, για να τα ταιριάξεις με όλες τις φθινοπωρινές σου εμφανίσεις.

sneakers donna baretta

Με μεταλλιζέ λεπτομέρειες, Donna Baretta Shoes

Σουέτ σαμπό


Η τρέλα με τα Birkenstock καλά κρατεί αλλά και η επιστροφή των Scholl στην σκηνή της μόδας δείχνουν ξεκάθαρα μια αγάπη στα nubuck mules, που είναι ένα από τα μοντέλα παπουτσιών που θα δούμε παντού αυτό το φθινόπωρο. Επηρεασμένα από τα τσόκαρα, αλλά με την κατάλληλη άνεση, αυτά τα παπούτσια είναι μια σταθερή αξία στα all-day casualwear looks μας.

ugg mules kalogirou.com

Μπεζ, Ugg, €120, kalogirou.com

Μπαλαρίνες


Εμπνευσμένες από τον κόσμο του χορού, οι μπαλαρίνες συνέχισαν να γοητεύουν τις Γαλλίδες και όλες τις γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν τη φινέτσα και τη θηλυκότητά τους. Κομψά και άνετα φλατ, αυτά τα όμορφα παπούτσια έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να φορεθούν με χίλιους τρόπους, είτε σε μια πολύ casualwear εμφάνιση είτε με μια μάξι full skirt.

μπαλαρίνες safe step

Κόκκινες, €49, Safe Step

Mαύρες μπότες


Φλατ ή με τακούνια... Όπως και να τις προτιμάς, οι μαύρες μπότες θα είναι ο σύμμαχός σου καθ' όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η συμβουλή μου; Φόρεσέ τες με γυμνά πόδια, με μίνι φούστα, αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός.

μαύρες μπότες envie shoes

Με αγκράφα, €44,90, Envie Shoes

Mary Janes


Έχουν preppy ύφος που τις κάνει ακαταμάχητες. Οι Mary Janes είναι ένα από τα αγαπημένα παπούτσια των Γαλλίδων. Και είναι ιδανικά για να χαρίσουν προσωπικότητα σε ένα σύνολο.

mary janes dore shoes

Λευκές με αγκράφα, Dore Shoes