Fall trends: Οι 6 βασικές τάσεις που θα αγοράσεις πρώτα το φθινόπωρο

Αυτά που έδειξαν οι πασαρέλες και δοκίμασαν οι fashionistas

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Κάθε τέτοια εποχή, που ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι Εβδομάδες Μόδας και οι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει τις συλλογές τους για την επόμενη σεζόν, βλέπουμε τι θα κυριαρχήσει στις επιλογές μας τους επόμενους μήνες και τι θα φορέσουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα.

Τα trends F/W 2024 είναι πλέον ξεκάθαρα, τουλάχιστον τα βασικά που είδαμε στα fashion shows, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση για τις επόμενες επιλογές του φθινοπώρου. Περιορίζονται, λοιπόν, σε 6 βασικές τάσεις, που είναι σίγουρο ότι πρέπει να αποκτήσεις από τώρα για να φοράς μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Fall trends: Οι 6 βασικές τάσεις που θα αγοράσεις πρώτα το φθινόπωρο

Funnel-Neck


Οι σιλουέτες με ψηλή λαιμόκοψη στα πανωφόρια γέμισαν τις πασαρέλες F/W 2024. Oίκοι μόδας όπως Proenza Schouler, Victoria Beckham και Burberry παρουσίασαν υπέροχα outwear με τέτοια λαιμόκοψη και σίγουρα είναι το πιο κομψό στυλ για παλτό και μπουφάν που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν. Μάλιστα το καλό εδώ είναι οτι μπορείς από κάτω να φορέσεις οτιδήποτε, ακόμα και ένα απλό σύνολο με τζιν και πουλόβερ θα απογειωθεί στυλιστικά.

Crop pants


παντελόνια κάπρι κυριάρχησαν το καλοκαίρι, φορεμένα από casualwear looks μέχρι βραδινές εμφανίσεις, οπότε ήταν σίγουρο πως η σιλουέτα αυτή, λίγο πιο μακριά σε μήκος, αλλά με τον αστράγαλο σε κοινή θέα, θα συνέχιζε την επέλασή της στη μόδα του φθινοπώρου - και του χειμώνα. Είναι η τάση που δεν θα σε... ξοδέψει (όχι από τώρα τουλάχιστον) αφού σίγουρα έχεις ένα τέτοιο παντελόνι στην ντουλάπα σου.

Buttery leather


Αυτό το μαλακό και ποιοτικό δέρμα σε πανωφόρια αλλά και φορέματα και φούστες θα πρωταγωνιστήσει τους επόμενους μήνες στα φθινοπωρινά looks. Kαι μπορεί τα σχέδια και οι σιλουέτες να αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, αλλά η ουσία ενός καλού δερμάτινου κομματιού παραμένει διαχρονική. Προτίμησε "μαλακές" υφές, που θα δείξουν πιο φινετσάτες τις εμφανίσεις σου.

Furry Outwear


Άφθονη faux γούνα είδαμε στις πασαρέλες φθινόπωρο/χειμώνας 2024. Μάλιστα, εάν συνδυαστεί με εντυπωσιακά κομμάτια μπορείνα δείξει απίστευτα κομψή. Οι σιλουέτες έχουν ρετρό αναφορές, σε μήκος και σχέδιο, ενώ οι προτάσεις αφορούν σε γούνες μέχρι τους γλουτούς ή και σε πιο μακρύ μήκος, πάντα σε χαλαρή γραμμή. Ένα καφέ ή μαύρο γούνινο πανωφόρι θα το φοράς για χρόνια.

Bangle bracelets


Μια τάση από την άνοιξη ακόμα, συνεχίζει να κυριαρχεί στα κοσμήματα και τους επόμενους μήνες. Σχεδιαστές όπως ο Schiaparelli και ο Dior φόρεσαν στα μοντέλα τους μεγάλα χρυσά βραχιόλια, είτε πάνω σε γυμνούς καρπούς είτε πάνω από ρούχα. Η ιδέα του μαξιμαλισμού δεν θα περάσει εύκολα και θα σε ακολουθεί και τον επόμενο χειμώνα.

Sweater-Vests


πλεκτά γιλέκα επιστρέφουν ως κορυφαία τάση της μόδας το φθινόπωρο του 2024, αφού τα είδαμε στις πασαρέλες για τη νέα σεζόν σε brands όπως Prada, The Row και Loewe, μέσα από κλασικά πλεκτά σχέδια με ή χωρίς κουμπιά. Το κλειδί είναι να φορεθούν σωστά: Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα πουκάμισο με σχέδια ή μονόχρωμο και να το συνδυάσεις με μια μίντι φούστα ή ένα φαρδύ παντελόνι. Θα δημιουργήσεις αυτόματα μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση που θα είναι αβίαστα κομψή και στυλάτη.