Τα πιο κομψά φορέματα του καλοκαιριού: 6 στυλ για να αναδείξεις τη φινέτσα σου

Η μόδα ήδη έχει στραφεί σε πιο σικάτες και θηλυκές διαδρομές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η αναγέννηση του κομψού στυλ που βλέπουμε ήδη από τον χειμώνα στις πασαρέλες, στις επώνυμες αλλά και στα κορίτσια της μόδας καλά κρατεί και το καλοκαίρι, εισχωρώντας στο καθημερινό μας ντύσιμο. Καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από μια συνολική αίσθηση εκλεπτυσμένης αισθητικής, με επιρροές από τις δεκαετίες του '50 και του '60, με έμφαση στα φορέματα και σε αναγνωρίσιμες σιλουέτες της εποχής να πρωταγωνιστούν στα looks.

Κομμάτια που μας κάνουν να νιώθουμε σικάτες και θηλυκές πρωταγωνιστούν στις επιλογές των fashionistas, με 6 σχέδια να ξεχωρίζουν για τη φινέτσα και την κομψότητά τους. Για ανα αναδείξεις, λοιπόν κι εσύ το chic&sexiness trend, δες τα φορέματα που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Τα πιο κομψά φορέματα του καλοκαιριού: 6 στυλ για να αναδείξεις τη φινέτσα σου

Η αλήθεια είναι πως το κομψό στυλ δεν είναι πουθενά αλλού πιο εμφανές από ό,τι στα φορέματα. Φυσικά, το καλοκαίρι είναι πάντα η εποχή των φορεμάτων και το να έχεις πολλά στην γκαρνταρόμπα σου είναι σχεδόν... προαπαιτούμενο αυτή την εποχή.

Έτσι, αυτό το βασικό κομμάτι του καλοκαιριού είναι ακόμα πιο συναρπαστικό φέτος χάρη σε όλα τα κομψά και κλασικά στυλ που κατακλύζουν την αγορά. Από την όμορφη μπαρόκ μέση μέχρι το διαχρονικό ασπρόμαυρο, τα 6 στυλ που θα δεις στη συνέχεια θα σου χαρίσουν αβίαστη κομψότητα και σεξαπίλ ταυτόχρονα!

Ασπρόμαυρο φόρεμα


Ο συνδυασμός άσπρο-μαύρο σε ένα φόρεμα είναι ίσως ο πιο αριστοκρατικός. Κι ενώ οι θερμότεροι μήνες είναι συνήθως συνώνυμοι με φωτεινά χρώματα και ιδιαίτερα prints, τα πιο κομψά φορέματα ορίζονται από αυτήν τη διχρωμία. Είτε πρόκειται για μαύρο τοπ και λευκή φούστα είτε ένα κομμάτι που συνδυάζει και τους δύο αυτούς τόνους, το φόρεμα αυτό είναι διαχρονικά κομψό και πολύ χρήσιμο το καλοκαίρι, από τις διακοπές μέχρι γάμους και επίσημες εκδηλώσεις.

Χαμηλόμεσο φόρεμα


Αν υπάρχει μια σιλουέτα που καθορίζει τα must-have φορέματα της σεζόν, αυτή είναι το drop-waist look. Σε διάφορα χρώματα, υφάσματα και λαιμόκοψη, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις. Είναι ένα πολύ βολικό φόρεμα, πέρα από σικάτο, που μπορείς να το βάλεις παντού και να φαίνεται ακριβό και πολυτελές, χωρίς να καταβάλλεις καμία προσπάθεια.

Halter φόρεμα


Η σιλουέτα με ψηλό λαιμό και χαμηλή πλάτη είναι είναι αδύνατον να φορεθεί χωρίς να δείχνει εκλεπτυσμένη, ανεξάρτητα με το τι θα τη συνδυάσεις. Με το ρετρό στυλ της δεκαετίας του '50 να έχει μια τεράστια άνοδο αυτήν τη στιγμή στη μόδα, τα halter φορέματα είναι η ιδέα για να πετύχεις την αναβίωση και να δείξεις chic&sexy ταυτόχρονα!

Baroque φόρεμα


Στο ίδιο πνεύμα με το χαμηλόμεσο σχέδιο, έρχεται μια άλλη ελαφρώς πιο συγκεκριμένη εκδοχή: Ένα στυλ με εφαρμοστό μπούστο και full skirt ή σε Α γραμμή, δανείζεται την κομψότητα ενός νυφικού φορέματος και τη θηλυκότητα μιας vintage εικόνας, προκειμένου να αναδείξει τη φινέτσα της γυναίκας που θα το επιλέξει.

Φόρεμα από ποπλίνα


Το βαμβάκι και το λινό εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά αν αυτό που αναζητάς είναι ένα κομψό σύνολο, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να επιλέξεις την ποπλίνα. Είναι ένα ύφασμα που δείχνει αυτόματα το look ακριβό, ενώ η ευελιξία του σου επιτρέπει να το συνδυάσεις με διάφορους τρόπους, παίζοντας με διαφορετικά αξεσουάρ.

Φόρεμα full skirt


Τα "φουσκωτά" φορέματα είναι μια νοσταλγική σιλουέτα, που θα τονίσει το σικάτο γούστο σου. Εάν το επιλέξεις σε μια chic μονοχρωμία, θα τονίσει χωρίς δυσκολία την εκλεπτυσμένη σου αισθητική και την έμφυτη κομψότητα, ενώ έαν φορέσεις ένα ballet φόρεμα θα αναδείξεις τον ρομαντισμό που κρύβεις μέσα σου.