Και ξαφνικά οι Γαλλίδες "πετάνε" τις μπαλαρίνες γι' αυτό το παπούτσι

Είναι must-have του φθινοπώρου από... τώρα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η τεράστια επιρροή που έχουν φέτος οι μπαλαρίνες στον κόσμο της μόδας είναι αναμφισβήτητη. Οι Γαλλίδες, μάλιστα, δύσκολα τις αποχωρίζονται, αφού αποτελούν την τέλεια τελική πινελιά στην αβίαστη κομψότητα που χαρακτηρίζει τα looks τους.

Τις επιλέγουν σε διάφορα χρώματα, από κλασικές μπεζ-μαύρες διχρωμίες μέχρι σε τζιν ύφασμα, λευκές με στρας αλλά και κόκκινες, που τις συνδυάζουν το ίδιο καλά με casualwear looks όσο και με βραδινές εμφανίσεις. Ωστόσο, ένα νέο στυλ στα παπούτσια κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Γαλλίδων, που ξαφνικά "πετάνε" τις μπαλαρίνες και φοράνε μια σιλουέτα που θα γίνει το επόμενο must-have του φθινοπώρου.

Και ξαφνικά οι Γαλλίδες "πετάνε" τις μπαλαρίνες γι' αυτό το παπούτσι


Για αρκετό καιρό οι μπαλαρίνες ήταν κυρίαρχη δύναμη στο street style του Παρισιού. Οι Γαλλίδες, όμως, βρίσκουν πλέον ένα νέο... αντικείμενο του πόθου, που φοράνε στα πόδια τους, μια πιο εκλεπτυσμένη και luxury επιλογή, με την πολυτελή αισθητική να γίνεται η αιτία που οδηγεί στην έκρηξη δημοτικότητας για τις γόβες με τετράγωνο χαμηλό τακούνι.

Το σχέδιο αυτό συνδυάζει το χαριτωμένο σχήμα που έχουν οι κλασικές μπαλαρίνες με την προσθήκη ενός χαμηλού τακουνιού, διατηρώντας παράλληλα την άνεση και την ευελιξία τους.


Λειτουργούν ως εξαιρετική επιλογή για τη mid-season και φοριέται εύκολα με μια μεγάλη γκάμα ρούχων, από χαλαρά παντελόνια και βερμούδες μέχρι μίνι bodycons και φούστες σε γραμμή Α.

Οι Γαλλίδες "πετάνε" τις μπαλαρίνες τους προκειμένου να αναδείξουν μια σημαντική τάση της νέας σεζόν, το preppy-athletic trend, που περιλαμβάνει τις γόβες με χαμηλό τακούνι συνδυασμένες με ένα μπλουζάκι πόλο, μια φούστα και καλτσάκια ή ένα tailored σακάκι με μίντι pencil φούστα και γυαλιά με μεταλλικό σκελετό.


Highlight: Θα τις δεις να φοριούνται μόλις φθινοπωριάσει σε κόκκινο ή μπορντό χρώμα, μαζί με λεοπάρ κομμάτια, ενώ θα συνοδεύσουν άριστα ένα τζιν παντελόνι ή ακόμα το must-have total denim της νέας σεζόν.

μαύρες γόβες με χαμηλό τακούνι

Μαύρες λουστρίνι, €23, keepfred.gr

δίχρωμες γόβες με χαμηλό τακούνι

Δίχρωμες, €35, Tsakiris Mallas

ασημί μεταλλικές χαμηλές γόβες

Silver metallic, €19,99, epapoutsia.gr

μπορντό γόβες

Μπορντό λουστρίνι, €19,99, Issue Fashion