Αυτά θα είναι τα πιο δημοφιλή σανδάλια το φθινόπωρο - Άκομψα & anti-trend

Μια σιλουέτα που ήδη επιλέγουν τα κορίτσια της μόδας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τις τελευταίες σεζόν έχουμε παρατηρήσει μια στροφή προς την πρακτικότητα στη μόδα, και αυτό φαίνεται πιο έντονα με τα παπούτσια, για να μπορούν να μας μεταφέρουν με άνεση σε αμέτρητες βόλτες χωρίς να μας προκαλούν πρόβλημα - γι' αυτό τα ψηλοτάκουνα έχουν μπει στο περιθώριο παγκοσμίως.

Διάσημα brands και Οίκοι Μόδας σχεδιάζουν άνετα παπούτσια εδώ και αρκετές σεζόν. Σκέψου, για παράδειγμα, τα loafers T-bar, τα crab sandals, τα τετράγωνα mules, αλλά και τις σαγιονάρες που φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ.

Στο ίδιο στυλιστικό, λοιπόν, μήκος κύματος θα κινηθούμε και από το φθινόπωρο, αφού ένα ζευγάρι σανδάλια μοιάζει να είναι το πιο δημοφιλές στις προτιμήσεις των trendsetters, που, αν και "άκομψο" και anti-trend φοριέται ήδη από το Παρίσι και το Μιλάνο μέχρι τη Νέα Υόρκη και την Κοπεγχάγη.

Αυτά θα είναι τα πιο δημοφιλή σανδάλια το φθινόπωρο - Άκομψα & anti-trend

Εάν αναζητάς άνεση με μια πινελιά στυλ, βασίσου στα περίφημα fisherman sandals. Έχοντας γίνει διάσημα την περασμένη σεζόν (αν δεν τα έχεις ήδη αγοράσει κάν' το τώρα), η μόδα τα επανέφερε με νέες δημιουργικές εκδόσεις, που τα καθιστούν μεγάλη τάση και για το φθινόπωρο.


Εμπνευσμένα από το "ταπεινό" και πρακτικό παπούτσι του ψαρά -μια σιλουέτα κλειστή στα δάχτυλα- είναι αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά. Είναι στυλάτα, ευέλικτα και αρκετά πρακτικά για να φοριούνται για ώρες. Επιπλέον, είναι παπούτσια που αναπνέουν, διαθέτουν άνετες σόλες που, ενώ χάρη στο σχέδιό τους γίνονται εύκολα αυτό το μεταβατικό παπούτσι που θα φορέσεις μόλις φθινοπωριάσει.


Αρχικά σχεδιασμένα για την παραλία, πρωτίστως από PVC (σίγουρα θυμάσαι αυτά τα πλαστικά παπουτσάκια που σου φορούσε η μαμά σου στην παραλία), βρήκαν γρήγορα τον δρόμο τους και στο street style, καθώς κατασκευάστηκαν και από δέρμα, πιο σικάτα και εκλεπτυσμένα, επομένως κατάλληλα και για την πόλη.


Με λίγα λόγια, η σύγχρονη εκδοχή των 90s σανδαλιών, για να φορεθεί ανά πάσα στιγμή, από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τα κορίτσια της μόδας να τα επιλέγουν ήδη στις εμφανίσεις τους και να τα συνδυάζουν με όλες τις σιλουέτες παντελονιών, σε minimal εμφανίσεις, που αναδεικνύουν την "ήσυχη πολυτέλεια" χωρίς δυσκολία.


Highlight: Εάν επιλέξεις να τα φορέσεις με φόρεμα, προτίμησε μάξι γραμμές και χαλαρές σιλουέτες, σε άσπρο ή μαύρο, που ταιριάζουν τέλεια με fisherman sandals, δημιουργώντας μια κομψή εμφάνιση. Να θυμάσαι ότι τα βασικά χρώματα είναι το μαύρο και το καφέ, ενώ τα σχέδια που βλέπουμε εστιάζουν σε χοντρές σόλες αλλά και σε πιο μοντέρνες σιλουέτες με slip τακούνι.

Shop the trend

mules fisherman sandals καφέ

Kαφέ mules, €55,99, Mango

μαύρα fisherman sandals takiris mallas

Μαύρα με χοντρή σόλα, €49,95, Tsakiris Mallas

fisherman sandals nude

Δερμάτινα nude με slim σόλα, €148,95, Gardenheir

λευκά fisherman sandals

Λευκά, €895, Bottega Veneta

χρυσαφί μεταλλικά fisherman sandals

Gold metallic, €18,99, Bozikis