Τα φορέματα που συνδυάζουν αυτά τα δύο χρώματα είναι τα πιο αριστοκρατικά και σικάτα

Αυτόματα αναδεικνύουν τη φινέτσα και το quiet luxury style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όλοι αγαπάμε ένα μικρό μαύρο φόρεμα, που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας και φοράμε σε κάθε περίσταση. Αποτελεί safe επιλογή και με την ευελιξία του στο styling μάς βγάζει από κάθε δύσκολη θέση όταν δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε.

Από την άλλη δεν λείπει από τις επιλογές μας και ένα κομψό λευκό φόρεμα, που πάει με όλα τα παπούτσια μας και μπορεί να μεταμορφωθεί με τα ανάλογα αξεσουάρ, δηιουργώντας μαζί του τις πιο κομψές εμφανίσεις. Όταν, όμως, δεν χρειαζόμαστε δύο φορέματα αλλά θέλουμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά που προανέφερα σε ένα μόνο κομμάτι, τότε ένας είναι ο πιο σικάτος και αριστοκρατικός συνδυασμός σε ένα φόρεμα.

Τα φορέματα που συνδυάζουν αυτά τα δύο χρώματα είναι τα πιο αριστοκρατικά και σικάτα

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με εικόνες της Όντρεϊ Χέπμπορν να φοράει ασπρόμαυρα φορέματα και να δείχνει υπέρκομψη. Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ να δείχνεις chic με μηδενική προσπάθεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις ένα ασπρόμαυρο φόρεμα. Σκέψου, ότι σίγουρα υπάρχει λόγος που τα κλασικά χρώματα για τα πουά και τα καρό είναι ασπρόμαυρα.


Θα μπορούσαμε να μιλάμε (και να γράφουμε) ατελείωτα για την ομορφιά των ασπρόμαυρων φορεμάτων, αλλά ας μείνουμε μόνο στις αποδείξεις. Τα κορίτσια της μόδας ανά τον κόσμο αλλά και οι διάσημοι Οίκοι μόδας όταν θέλουν να αναδείξουν την κομψότητα ενός ρούχου και να απογειώσουν την εκλεπτυσμένη του αισθητική και την "ήσυχη πολυτέλεια" επιλέγουν να συνδυάσουν άσπρο-μαύρο.


Σε όποιο σχέδιο κι αν το προτιμήσεις, μήκος ή μοτίβο, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο: Μια φινετσάτη σιλουέτα που κερδίζει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί!


Style tip: Μπορείς να επιλέξεις ένα κομμάτι με λεπτομέρειες λευκού, όπως δαντέλα ή ακόμα και απλικέ λουλούδια, για μια πιο θηλυκή εικόνα.

Shop the trend

ριγέ φόρεμα attica

Ριγέ, €98, Sun of a Beach, atticadps.gr

μάξι ασπρόμαυρο φόρεμα

Μάξι, €39,92, Parizianista

ασπρόμαυρο φόρεμα με δαντέλα helena kyritsi

Mε λεπτομέρειες δαντέλας, Helena Kyritsi