Must-have πανωφόρια: Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις που θα φοράμε τη νέα σεζόν

Απευθείας από τις πασαρέλες και τους Οίκους μόδας στην... ντουλάπα μας!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024 πλησιάζει και φέτος είδαμε τις πασαρέλες τα ρούχα συνολικά στην πιο φινετσάτη εκδοχή τους. Τι σημαίνει αυτό; Υπήρχε μια γενικότερη στροφή των διάσημων Οίκων μόδας προς την κομψότητα, που εφαρμόστηκε στις περισσότερες τάσεις.

Επιπλέον, είδαμε σιλουέτες δομημένες, που έκαναν δήλωση μόδας, όπως σακάκια με στενή μέση, ογκώδεις ώμους και ψηλούς λαιμούς. Τα κλασικά αθλητικά ρούχα έκαναν μεγάλη επιστροφή. Καθεμία από αυτές τις γενικές τάσεις υποδηλώνει μια αίσθηση πολυπλοκότητας και μια ενήλικη γκαρνταρόμπα που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν σήμερα.

Θα σταθούμε αυτήν τη φορά σε ένα βασικό κομμάτι του φθινοπώρου και του χειμώνα κατ' επέκταση, το πανωφόρι, που εύκολα μπορεί να μεταμορφώσει μια εμφάνιση. Ξεχωρίζουν τα boxy μπουφάν και τα crop κομμάτια, εισάγοντας ένα νέο κύμα δροσερής κομψότητας σε κάθε εμφάνιση.

Οι σιλουέτες με ψηλή λαιμόκοψη είναι μια βασική πρόταση, όπως και οι faux γούνες. Οι αποχρώσεις του πράσινου δίνουν τον τόνο για την επόμενη μεγάλη χρωματική αλλάγή στη μόδα του χειμώνα. Αλλά η λίστα δεν τελειώνει εκεί. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια τις 7 κορυφαίες τάσεις στα πανωφόρια, που πρέπει να γνωρίζεις για το φθινόπωρο του 2024, για να προετοιμαστείς για τα κομμάτια αυτά που θα προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Must-have πανωφόρια: Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις που θα φοράμε τη νέα σεζόν

Ψηλή λαιμόκοψη


Το σχήμα της εποχής: Ο ψηλός λαιμός που θυμίζει χωνί. Η Phoebe Philo βοήθησε να καθοριστεί η τάση με κομμάτια που κυκλοφόρησαν στην ομώνυμη συλλογή της πέρυσι και η εν λόγω σιλουέτα πρωταγωνιστεί παντού.

Πολυτελή υφάσματα


Έχουμε παρατηρήσει την άνοδο των καλών υφασμάτων στα πανωφόρια τα τελευταία χρόνια, αλλά οι σχεδιαστές τα έχουν πολλαπλασιάσει για το φθινόπωρο. Η Altuzarra παρουσίασε κλασικές εκδόσεις bouclé, ενώ η Chanel προτείνει πανωφόρια από δέρμα και shearling.

Πράσινο χρώμα


Ενώ το κόκκινο και το μπορντό ήταν τα χρώματα που καθόρισαν τη μόδα το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι αποχρώσεις του πράσινου πρόκειται να κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, θα δεις πανωφόρια σε αυτό το χρώμα συνδυασμένα με τους πιο ανατρεπτικούς τόνους, που σημαίνει ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι... πολύχρωμος!

Γούνες


Στις πασαρέλες, τα γούνινα κομμάτια επέστρεψαν δυναμικά καθώς οι σχεδιαστές ενσωμάτωσαν την ψεύτικη γούνα και την ανακυκλωμένη γούνα στα πανωφόρια τους. Το σακάκι που φόρεσε η Gigi Hadid στην πασαρέλα της Miu Miu στο Μιλάνο είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα περιζήτητο κομμάτι την επόμενη σεζόν και θα εμπνεύσει πολλές φθινοπωρινές εμφανίσεις.

Σιλουέτα-κλεψύδρα


Οι πασαρέλες φθινόπωρο/χειμώνας του 2024 γέμισαν με σχήματα σε πανωφόρια που θυμίζουν κλεψύδρα, με τονισμένη μέση και ογκώδεις ώμους και περιφέρεια. Και μπορεί αυτό το υπερβολικό σχήμα να θεωρείς ότι δεν κολακεύει, αλλά θα κάνει σίγουρα δήλωση μόδας στο look σου, ενώ υπάρχει σίγουρα ένα για σένα!

Δερμάτινοι γιακάδες


Brands όπως οι Bottega Veneta και Hermès πρόσθεσαν μια απροσδόκητη πολυτέλεια στα πανωφόρια μέσα από δερμάτινους γιακάδες. Και μπορεί αυτή η λεπτομέρεια να είναι "μικρή", αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή.

Moto jackets


Πριν από μία δεκαετία, τα μπουφάν μοτοσικλέτας ήταν απαραίτητα στην ντουλάπα των κοριτσιών της μόδας, μετά έμειναν στο περιθώριο. Η επιστροφή τους ήταν δυναμική στις πασαρέλες F/W 2024, μέσα από ενημερωμένες εκδόσεις, όπως με ψηλή λαιμόκοψη στον Οίκο Burberry και σε πιο στενή σιλουέτα στην Prada.