7 basic fashion items που θα αγοράσεις τώρα και θα φοράς και το φθινόπωρο

Τα βασικά κομμάτια είναι η "ραχοκοκαλιά" της γυναικείς γκαρνταρόμπας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μπορεί να μην είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα για να κάνεις όταν βγεις για shopping, αλλά τα basic κομμάτια είναι πραγματικά η "ραχοκοκαλιά" μιας γκαρνταρόμπας. Είναι αυτά που θα βάλουμε περισσότερο, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου ή την περίσταση.

Όταν πλησιάζει μια νέα σεζόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι έναν απολογισμό των βασικών και να φτιάξεις μια λίστα με αυτά που θέλεις να αντικαταστήσεις και να προσθέσεις στη συλλογή σου. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι τόσο χρήσιμα, είναι ταυτόχρονα και πολύ βαρετά, οπότε χρειάζεται να επενδύσεις σε κομμάτια που είναι μοντέρνα.

Θα τα συνδυάσεις με πολλά διαφορετικά ρούχα αλλά και με όλες τις τρέχουσες τάσεις, οπότε θα φαίνονται επίκαιρα και φρέσκα. Δεν είναι αντικείμενα που θα φύγουν από τη μόδα μετά από μία σεζόν. Έχουν μακροζωία. Έτσι, καθώς πλησιάζουμε στο φθινόπωρο, επένδυσε σε 7 μοντέρνα βασικά που θα φοράς από τώρα αλλά και τους επόμενους μήνες.

7 basic fashion items που θα αγοράσεις τώρα και θα φοράς και το φθινόπωρο

Μίντι τζιν φούστες


Αντί για τζιν μίνι φούστες, αγόρασε λίγο πιο μακρύ μήκος, κατά προτίμηση σκούρες τζιν pencil ή μίντι. Είναι η σιλουέτα που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο και θα φοράς το ίδιο καλά τώρα με tank tops και spaghetti tops και μετά με τζιν πουκάμισο, για ευφάνταστα total denim looks.

τζιν φούστα diesel favela.gr

Light wash, Diesel, €181, favela.gr

Barn Jackets


Ελαφριά και άνετα, φοριούνται εύκολα όταν δροσίσει ο καιρός ή ακόμα και τα βράδια στις διακοπές σου. Αποτελούν τη Νο1 επιλογή για τη νέα σεζόν, που θα φοράς με τζιν και θα συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου ρετρό sneakers αλλά και με loafers.

πορτοκαλί μπουφάν favela.gr

Πορτοκαλί, Calvin Klein, €101,38, favela.gr

Λεοπάρ παπούτσια


Το λεοπάρ μοτίβο "πρωταγωνιστεί" αυτό το φθινόπωρο σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Είναι αυτό που θα βάλει μια μοντέρνα πινελιά και στο πιο minimal look, ενώ είναι τόσο ευέλικτα, που συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα. Επένδυσε σε ένα καλό ζευγάρι loafers ή μπαλαρίνες, για να τα φοράς όλη την επόμενη σεζόν.

loafers βαβουλάς

Loafers, Βαβουλάς, €95, shop.vavoulas.gr

A-line skirts


Οι φούστες σε Α γραμμή φοριούνται non stop αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το πιο must-have κομμάτι της λίστας, που θα κυριαρχεί και το φθινόπωρο. Θα τη συνδυάσεις με φούτερ και μπαλαρίνες, για μια σούπερ μοδάτη φθινοπωρινή εμφάνιση. Προτίμησε μία σε μάξι μήκος, που θα την ευχαριστηθείς περισσότερο και με χαλαρά σακάκια.

φούστα camel active clodist.gr

Χακί, Camel Active, €83,30, clodist.gr

Boat shoes


Eίναι εδώ για να "εκθρονίσουν" τα loafers - ή να προσπαθήσουν τουλάχιστον. Έγιναν viral από το σχέδιο Miu Miu, αλλά θα βγεις πολλές εναλλακτικές. Είναι άνετα και στυλάτα και σε καφέ τόνους θα τα συνδυάσεις με τζιν και πλεκτά όλο το φθινόπωρο.

παπούτσια camel active

Kαφέ, Camel Active, €90,35, clodist.gr

Μπορντό τσάντες


Το είπαμε ότι το μπορντό είναι το πιο αριστοκρατικό χρώμα που θα βλέπεις τη νέα σεζόν. Θα κρατήσεις εύκολα μια μπορντό τσάντα στη θέση της μαύρης, αφού το χρώμα αυτό είναι το... new black του φθινοπώρου. προτίμησε μια δομημένη ή μια mini bag, για πιο ευέλικτο styling.

μπορντό τσάντα

Τop handle, €24,99, Lasocki

Polo πουλόβερ


Το ρετρό αυτό κομμάτι, που επιλέγουν περισσότερο εδώ και χρόνια οι άντρες, έρχεται με φόρα στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Το καλοκαίρι το φοράς σε κοντομάνικο μπλουζάκι με ρίγες και το φθινόπωρο απόκτησέ το σε ένα πιο χοντρό με κοντό ή μακρύ μανίκι, στο χρώμα της επιλογής σου και όχι σε πολύ φαρδιά γραμμή, για να δημιουργήσεις elegant σύνολα.

polo ralph lauren notos.gr

Mε κοντό μανίκι, Polo Ralph Lauren, €101,40, notos.gr