Αν δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα, αυτά τα 5 prints του καλοκαιριού θα τα φοράς και το φθινόπωρο

Η ουσία της μόδας τη νέα σεζόν βρίσκεται σε αυτά τα σχέδια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Καθώς ο Αύγουστος τελειώνει, η ουσία της μόδας μετατοπίζεται στο φθινόπωρο. Μια σύντομη περιήγηση στη ροή μου στο Instagram επιβεβαιώνει την επικράτηση των ζωντανών χρωμάτων, ιδιαίτερα των εντυπωσιακών ρούχων με σχέδια. Αν και η ήσυχη πολυτέλεια καλά κρατεί και τη νέα σεζόν, είναι προφανές ότι μια πιο μαξιμαλιστική αισθητική έρχεται στο προσκήνιο.

Δεδομένου ότι είμαι πάντα πρόθυμη να ανακαλύψω τις τάσεις στα prints που αγκαλιάζουν οι λάτρεις της μόδας, παρακολουθώ στενά τα social media και τις πλατφόρμες street style για να εντοπίσω τα πιο δημοφιλή, λειτουργικά και κομψά prints του φθινοπώρου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, τα περιόρισα σε 5 που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, συμπεριλαμβανομένων των κομψών gingham και των κλασικών stipes, με το καθένα από αυτά να μεταμορφώνει τον τρόπο που επιλέγουν να ντυθούν οι πιο κομψές trendsetters.


Μάλιστα, ήδη φοριούνται και τους καλοκαιρινούς μήνες και το ίδιο θα συμβεί μόλις ο καιρός δροσίσει, αφού πολλές από αυτές τις τάσεις θα μεταβούν αβίαστα και στο φθινόπωρο, καθιστώντας κάθε επιλογή σου μια πολύτιμη... μακροπρόθεσμη επένδυση.

Αν δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα, αυτά τα 5 prints του καλοκαιριού θα τα φοράς και το φθινόπωρο

Αριστοκρατικές ρίγες

Το καλοκαίρι η σκηνή της μόδας γέμισε... διαχρονική γοητεία από τις ρίγες. Τα πιο πρόσφατα στυλ παρουσιάζουν ρίγες σε σχέδια που αποπνέουν μια κομψή και πολυτελή αύρα. Σε πρωτεύουσες της μόδας όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και η Κοπεγχάγη, οι trendsetters αγκαλιάζουν τις ρίγες με αιθέρια σύνολα cottagecore, ειδικά με τη μορφή φορεμάτων από ποπλίνα, παντελονιών pajamas style και full skirts.


Βλέπουμε ακόμη τις ρίγες να κάνουν μια πανταχού παρούσα δήλωση σε preppy σιλουέτες, όπως π.χ. μπλουζάκια πόλο και φαρδιά πουκάμισα, ενώ από το φθινόπωρο αναμένεται να παραμείνουν βασικό στοιχείο στα looks μας. Επομένως, είτε επιλέξεις κλασικά ή πιο ιδιαίτερα κομμάτια, φρόντισε να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μάξι φούστες, πουκάμισα, τζιν και σακάκια.

Άγρια animal prints

Η τάση των animal print κάνει έντονη δήλωση αυτό το καλοκαίρι. Είτε πρόκειται για λεοπάρ ή ζεβρέ, αυτά τα μοτίβα έχουν γίνει τα νέα ουδέτερα στη μόδα. Είναι διαμορφωμένα με διάφορους τρόπους, από total outfits μέχρι mix'n'match σύνολα, δημιουργώντας εμφανίσεις που τραβούν την προσοχή.


Το φθινόπωρο θα βάλεις μια φούστα με στάμπα ζέβρας, ένα μάξι φιάφανο φόρεμα ή παπούτσια από δέρμα φιδιού, προσθέτοντας αβίαστα μια πινελιά αίγλης και κομψότητας σε κάθε σύνολο.

Tολμηρά floral

Οι σχεδιαστές αγκαλιάζουν τα πιο μεγάλα λουλούδια, εγκαταλείποντας τα μικροσκοπικά μοτίβα του παρελθόντος. Είτε πρόκειται για ένα λουλούδι με μονό στέλεχος με φύλλα είτε για ένα μείγμα από πλήρως ανθισμένα σχέδια, είναι ξεκάθαρο ότι το διαχρονικό floral ήρθε για να μείνει.

Τη νέα σεζόν πειραματίσου με ένα φόρεμα με floral print ή μια μάξι φούστα σε μαύρο καμβά. Στη συνέχεια, άφησε το ρούχο να μιλήσει, συνδυάζοντας το look με minimal κομμάτια.

Ρετρό καρό

Το gingham print έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των κοριτσιών της μόδας όσο και οι ρίγες, επειδή είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εμφυσήσουν χρώμα στην γκαρνταρόμπα τους.


Είτε πρόκειται για ένα τολμηρό κόκκινο φόρεμα είτε για ένα ζωντανό πράσινο τοπ, σχεδιαστές όπως οι High Sport, Simon Miller και Reformation παρουσιάζουν gingham σε διάφορες εντυπωσιακές αποχρώσεις. Για το φθινόπωρο σκέψου μια κομψή pencil φούστα ή ένα κάπρι παντελόνι, για μια νοσταλγική εμφάνιση.

Classic dots

Tο κλασικό πουά μοτίβο έχει αναδειχθεί σε εξέχουσα τάση στις πασαρέλες της νέας σεζόν. Από τις συλλογές της Stella McCartney και της Maison Margiela, αυτό το διαχρονικό print έχει γίνει μια ευέλικτη επιλογή για καθημερινά σύνολα.


Είναι ένας απλός τρόπος για να βάλεις την γκαρνταρόμπα σου μια νότα θηλυκότητας. Ωστόσο, η κυριαρχία αυτής της τάσης εξαρτάται από την τέχνη του styling. Οι trendsetters θα τα αναδείξουν από το φθινόπωρο συνδυάζοντάς τα με μπότες moto, ογκώδη πουλόβερ και "ταλαιπωρημένα" δερμάτινα μπουφάν.