Αυτά τα 8 παπούτσια κάνουν πάντα τις μάξι φούστες να δείχνουν κομψές

Αποτελούν ιδανική επιλογή για το μακρύ μήκος

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι μάξι φούστες είναι μια δημοφιλής τάση της μόδας εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας μια θηλυκή και κομψή εμφάνιση που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα πάνω και κάτω για κάθε περίσταση. Φέτος, ωστόσο, είναι η χρονιά τους, αφού από τις πασαρέλες μέχρι και το street style έδειξαν τη δυναμική τους.

Όσον αφορά στην επιλογή των σωστών παπουτσιών που θα φορέσεις με μια μάξι φούστα, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται ατελείωτες και αλλά δεν είναι πάντα έτσι! Η σωστή σιλουέτα και το ταιριαστό στυλ παπουτσιού θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση. Έτσι δες στη συνέχεια αυτά τα 8 παπούτσια που κάνουν τις μάξι φούστες να δείχνουν κομψές, λαμβάνοντας υπόψη την άνεση, το στυλ αλλά και την περίσταση.

Αυτά τα 8 παπούτσια κάνουν πάντα τις μάξι φούστες να δείχνουν κομψές

Είτε προτιμάς να δημιουργήσεις ένα casual σύνολο είτε ένα dressy look με τη μάξι φούστα σου, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στα παπούτσια. Για να πετύχεις, λοιπόν, το τέλειο outfit για κάθε περίσταση δες ποια σχέδια πρέπει να βάλεις στην ντουλάπα σου.

Σανδάλια


Τόσο τα φλατ όσο και τα ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι από τα πιο δημοφιλή στυλ παπουτσιών για να φορέσεις με μάξι φούστες. Προσφέρουν μια άνετη και δροσερή επιλογή, που συμπληρώνει τη χαλαρή φύση της φούστας. Προτίμησε σαγιονάρες ή και strappy πέδιλα, για μια chic εικόνα. Επιπλέον, τα σανδάλια μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά μποέμικης ή beachy αίσθησης στο ντύσιμο, ιδανικά για μια καλοκαιρινή εμφάνιση στις διακοπές.

Slingbacks


Xάρη στην ικανότητά τους να ισορροπούν την άνεση και το στυλ, οι slingbacks ταιριάζουν με το μάξι μήκος. Έχουν συνήθως μυτερή μύτη, που προσφέρει μια πιο σοφιστικέ εμφάνιση από τα απλά φλατ σανδάλια, καθιστώντας τες ιδανική επιλογή για πιο κομψές εξόδους.

Η ευέλικτη φύση των slingbacks τούς επιτρέπει να συνδυάζονται με διάφορα στυλ μάξι φούστες, από τζιν casual μέχρι ρομαντικές με βολάν ή σέξι με διαφάνεια. Επιπλέον θα τις βρεις σε όλα τα ύψη τακουνιού, από εντελώς ίσια μέχρι στιλέτο, και φυσικά, τα must-have αγαπημένα kitten heels. Σίγουρα θα βάλουν μια upper πινελιά ακόμα και στην πιο απλή φούστα.

Αθλητικά


Τα αθλητικά παπούτσια είναι μια άνετη και πρακτική επιλογή που συνδυάζεται εκπληκτικά με τις μάξι φούστες. Δημιουργούν μια αβίαστα κομψή εμφάνιση που είναι ιδανική για all-day εξόδους. Το κοντράστ μεταξύ των sporty αθλητικών και της θηλυκής μάξι φούστας δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα και απροσδόκητη εικόνα, που θυμίζει τις πιο κομψές γυναίκες που βλέπουμε στους δρόμους του κόσμου.

Επιπλέον, τα αθλητικά παπούτσια διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και στυλ, γεγονός που σε διευκολύνει να δημιουργήσεις μια ποικιλία διαφορετικών συνόλων, που είναι ιδανικά για μια μέρα με δουλειές στην πόλη ή για βόλτες στις διακοπές.

Μποτάκια


Τα μποτάκια είναι τα τέλεια παπούτσια για να βάλεις με μάξι φούστα τους πιο κρύους μήνες. Κυκλοφορούν σε μια σειρά από διάφορα στυλ, από slouchy έως chic, και σε διάφορα υλικά όπως σουέτ ή δέρμα, κάτι που σου δίνει ατελείωτες δυνατότητες styling.

Αν ψάχνεις, πάντως για ένα κλασικό στυλ, που μπορεί να φορεθεί ξανά και ξανά για τα επόμενα χρόνια, επίλεξε ένα ζευγάρι μαύρα με μυτερή μύτη και άνετο τακούνι.

Μπαλαρίνες


Εάν παρακολουθείς TikTok ή Instagram, σίγουρα αυτή η τάση από τη δεκαετία του 2000 δεν περνά απαρατήρητη. Οι μπαλαρίνες είναι το τέλειο παπούτσι του καλοκαιριού. Είναι εξαιρετική ιδέα για όσες προτιμούν μια πιο minimal εμφάνιση, επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα και υλικά που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε στυλ μάξι φούστας. Θα βάλουν εύκολα μια νότα κομψότητας στο ντύσιμό σου.

Platforms


Είναι βολικό και πολύ σικάτο παπούτσι. Οι πλατφόρμες θα σε βολέψουν το ίδιο καλά στο περπάτημα, ενώ σε κάθε περίσταση μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια φινετσάτη εικόνα. Προτίμησε neutral αποχρώσεις, που θα συνδυάσεις με τα λευκά λινά του καλοκαιριού αλλά και κλασικές ψάθινες με δερμάτινες λεπτομέρειες για να αναδείξεις την ήσυχη πολυτέλεια.

Εσπαντρίγιες


Όπως τα σανδάλια, οι εσπαντρίγιες είναι άνετες και αφήνουν τα πόδια να αναπεύσουν, καθιστώντας τες το ιδανικό παπούτσι για μια μέρα στην παραλία ή ακόμα και για απογευματινές βόλτες. Εναλλακτικά, αν ψάχνεις για μια πιο κομψή επιλογή, μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι με κορδόνια, που φέτος επίναι top trend.

Mules


Μαζί με τα strappy πέδιλα τα ψηλοτάκουνα mules είναι αυτή η εκλεπτυσμένη επιλογή παπουτσιού εάν θέλεις να αναδείξεις τη φινέτσα σου - και να δείξεις τη σιλουέτα σου ψηλόλιγνη. Προτίμησε τώρα το καλοκαίρι nude αποχρώσεις, για να φανούν τα πόδια σου πιο κομψά με το ιδιαίτερο αυτό μήκος της φούστας.