Φορέματα για γάμο: 6 ιδέες για να εντυπωσιάσεις

Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο δικό σου στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το καλοκαίρι είναι πάντα απόλυτα συνδεδεμένο με τους γάμους, αφού τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να ενωθούν ενώπιον Θεού και ανθρώπων αυτήν τη σεζόν, που είναι μια περίοδος όπου οι όλοι χαλαρώνουν, είναι ξέγνοιαστοι, πέρα από προβλήματα και δουλειές.

Επιπλέον ένας καλοκαιρινός γάμος συνήθως είναι πιο ρομαντικός, με τους περισσότερους να επιλέγουν να τελέσουν το Μυστήριο σε κάποια παραλία, σε ένα ερημικό εξωκλήσι, κάτω από το ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και στην πόλη, πάντα σε πιο ανέμελο mood, με dress code και θεματολογία που παραπέμπουν στο καλοκαίρι.

Πολλές φορές, λοιπόν, έχεις προβληματιστεί για τα ρούχα που θα φορέσεις ως καλεσμένη, με τα φορέματα φυσικά να είναι πρώτα στη λίστα των επιλογών σου, αφού γάμος+καλοκαίρι=φόρεμα! Δώσε, λοιπόν, βάση στη θεματολογία του γάμου όπου είσαι καλεσμένη και πάρε ιδέες από το εξαιρετικό βίντεο της @milla μέσα από 6 εντυπωσιακά φορέματα για γάμο, που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις.

Φορέματα για γάμο: 6 ιδέες για να εντυπωσιάσεις


Έχεις το κάλεσμα του γάμου στα χέρια σου και θέλεις να μαγνητίσεις όλα τα βλέμματα τη μεγάλη μέρα, επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα, που ταιριάζει στο στυλ σου αλλά και στον γάμο όπου είσαι καλεσμένη. Δώσε βάση στην ώρα και στην τοποθεσία και διάλεξε ένα από τα 6 φορέματα που σου προτείνουμε, που είναι ταυτόχρονα κομψά και στυλάτα, ακολουθώντας παράλληλα τις τρέχουσες τάσεις της σεζόν.

Full skirt trend

Φέτος οι ογκώδεις φούστες που φτάνουν μέχρι το γόνατο ή και σε μάξι μήκος, ανάλογα με το στυλ σου είναι must-have, οπότε ένα φόρεμα σε παρόμοια σιλουέτα πρέπει να μπει στο στυλιστικό σου... ραντάρ. Προτίμησε εντυπωσιακό κομμάτι με τούλινα απλικέ λουλούδια και πόνταρε στη φινέτσα του απαλού μοβ, αφού οι τόνοι της λεβάντας κερδίζουν κάθε καλοκαίρι τις εντυπώσεις. Το bandeau κόψιμο στο ντεκολτέ θα τονίσει τη γοητεία σου.


The access: Ένα ζευγάρι lace-up χρυσαφί πέδιλα θα λειτουργήσουν σαν κόσμημα στα πόδια σου, ενώ το τσαντάκι-πουγκί είναι Νο1 summer trend.

Barbiecore trend

Το ροζ είναι από πέρυσι στις καλοκαιρινές μας προτεραιότητες έτσι ή αλλιώς. Για τον γάμο που είσαι καλεσμένη η ιδέα είναι να επιλέξεις ένα μίνι κομμάτι με πολλά βολάν, που συνδυάζει τα barbiecore και balletcore trends! Για μια παιχνιδιάρικη πινελιά στην εμφάνισή σου, άφησε τις τιράντες να πεσουν χαλαρά στα χέρια σου.


The access: Το ασημί χρώμα σε πέδιλα και τσάντα ταιριάζει καλύτερα με το ροζ, δημιουργώντας μια πιο σοφιστικές εικόνα.

Metallic trend

Τα μεταλλιζέ φορέματα είναι από τον χειμώνα ακόμα αγαπημένα των fashionistas, που τα φοράνε όχι μόνο στις βραδινές τους εμφανίσεις. Στην περίπτωση ενός καλοκαιρινού γάμου, διάλεξε στοχευμένα ένα μάξι τιρκουάζ φόρεμα, απόλυτα ταιριαστό στην καλοκαιρινή περίοδο, και βάλε μια θηλυκή πινελιά μέσα από το off-shoulder σχέδιο. Το γοργονέ στυλ θα δείξει επίσης το look σου πιο αριστοκρατικό.


The access: Ακολούθησε τις λάμψεις που έχει το φόρεμά σου για να συνδυάσεις τα αξεσουάρ. Εδώ το silver metallic είναι η επιλογή.

Feather trend

Φτερά και πούπουλα έδειξαν οι πασαρέλες για τη νέα σεζόν, οπότε είσαι ήδη πολύ μπροστά! Ιδανικά φέτος το καλοκαίρι ένα φόρεμα με ρετρό αναφορές θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Θυμήσου εποχές τσάρλεστον, με λαμπερά φορέματα με φτερά και βάλε τη μοντέρνα πινελιά μέσα από το κίτρινο χρώμα που πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι.


The access: Άφησε το φόρεμά σου να κάνει fashion statement, επιλέγοντας παπούτσια και τσάντα που δεν θα το... επισκιάσουν.

Balletcore trend

H μόδα τιμά φέτος τις μπαλαρίνες και τα υπέροχα tutu φορέματά τους. Εάν θέλεις κι εσύ να νιώσεις λίγο σαν... πριγκίπισσα, μη διστάσεις να επιλέξεις ένα φόρεμα με τούλινη φούστα, που θα γράφει υπέροχα με την κίνησή σου. Το στράπλες σχέδιο θα δείξει τον λαιμό σου ψηλότερο, οπότε μη φορτώσεις το ντεκολτέ με κοσμήματα.


The access: Τσάντα και παπούτσια σε χρυσαφί χρώμα ταιριάζουν τέλεια με την παλέτα των μπλε αποχρώσεων, δημιουργώντας μια φινετσάτη εικόνα.

Floral trend

Μπορεί να έχεις συνδέσει τα λουλουδάτα μοτίβα με την άνοιξη, αλλά φέτος το καλοκαίρι όλες οι trendsetters τα φοράνε στο repeat, μέσα από ανάλαφρες εμφανίσεις. Για έναν γάμο αυτήν τη σεζόν, επίλεξε ένα μάξι floral φόρεμα και παίξε με τη διχρωμία λευκό-γαλάζιο, βάζοντας μια παιχνιδιάρικη νότα στο look. Η σιλουέτα αυτή ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους και δείχνει το σώμα ψηλόλιγνο. Τα φουσκωτά μανίκια λειτουργούν σαν κόσμημα.


The access: Τα ασημί αξεσουάρ θα διατηρήσουν μια ισορροπία στο look, αφήνοντας το φόρεμα να κάνει δήλωση μόδας!

Bonus extra

Δες επιπλέον επιλογές σε φορέματα για γάμο από την @jasnauskaite και να θυμάσαι έναν βασικό κανόνα: Πέρα από τις τάσεις, διάλεξε αυτό το φόρεμα που θα σε κάνει να νιώθεις άνετη καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Αυτό είναι και το βασικό σου πλεονέκτημα για να αναδείξεις τα "δυνατά" σημεία του σώματός σου με ελκυστικό και παράλληλα διακριτικό τρόπο, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.


Style note: Ο τίτλος της πιο καλοντυμένης καλεσμένης σε γάμο δεν μοιράζεται, γι' αυτό φρόντισε να τον κερδίσεις, κάνοντας τις πιο έξυπνες επιλογές!