50χρονη σχεδιάστρια μόδας αποκαλύπτει τα 8 anti-trend κομμάτια που πρέπει να έχεις χειμώνα-καλοκαίρι στην γκαρνταρόμπα σου

Δημιούργησε μια capsule συλλογή... του ονείρου!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι περισσότερες αναζητάμε τις τελευταίες τάσεις για να νιώθουμε και να είμαστε "ενημερωμένες", αλλά διαπιστώνουμε εν τέλει πως τα καλύτερα ρούχα είναι συχνά τα διαχρονικά κλασικά που κολακεύουν όλους και δεν χάνουν την αξία τους στη μόδα μετά από λίγους μήνες ή μερικές σεζόν.

Έτσι όταν πρόκειται να μιλήσουμε για τις top αγορές και προτάσεις για μια γυναίκα άνω των 50 ετών, η ιδέα είναι να κάνεις την αρχή με... επενδυτικά κομμάτια. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι μέσω της μόδας δεν εξαρτάται φυσικά από την ηλικία, αλλά αξίζει να δημιουργήσεις μια caspsule γκαρνταρόμπα που θα σε βολεύει κάθε εποχή και θα εξακολουθεί να δείχνει επίκαιρη μετά κι από αρκετά χρόνια.

Η 50χρονη σχεδιάστρια μόδας Marielle Wyse γνωρίζει αρκετά πράγματα για το στυλ των γυναικών οποιασδήποτε ηλικίας. Βλέποντας, το Instagram της καταλαβαίνεις αμέσως ότι επενδύσει σε all-time classic κομμάτια, που προτείνει στις συνομήλικές της γυναίκες, για να αισθάνονται και να είναι κομψές από το πρωί ως το βράδυ.

Είτε, λοιπόν, αναζητάς μοντέρνες αγορές, επενδυτικά κομμάτια ή ελπίζεις να βελτιώσεις μια... χαοτική γκαρνταρόμπα, δες 8 κομμάτια που είναι απαραίτητα για να δημιουργήσεις μια capsule συλλογή, έτσι όπως τα προτείνει μία από τις καλύτερες στον κόσμο της μόδας.

50χρονη σχεδιάστρια μόδας αποκαλύπτει τα 8 anti-trend κομμάτια που πρέπει να έχεις χειμώνα-καλοκαίρι στην γκαρνταρόμπα σου

Μεταξωτό πουκάμισο


Είναι κομψό και δείχνει πολυτελές. Ένα μεταξωτό πουκάμισο φοριέται το ίδιο καλά με το κοστούμι σου στο γραφείο αλλά και με το τζιν σου, ενώ έχει την ικανότητα να αναβαθμίζει το στυλ σου. Προτίμησε κλασικές αποχρώσεις για μια πιο φινετσάτη εικόνα.

Κασμιρένιο πουλόβερ


Μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά ένα φίνο πλεκτό αποτελεί ένα ευέλικτο κομμάτι που θα χαρείς να το έχεις στην γκαρνταρόμπα σου μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν. Η Marielle προτείνει ένα ελαφρύ πλεκτό από κασμίρ, που θα φορέσεις με σορτς και φούστες το φθινόπωρο και θα κάνεις κομψά layering με πουκάμισα τον χειμώνα.

Φλοράλ φόρεμα


Τα φορέματα είναι αυτά τα ρούχα που βολεύουν να είσαι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά. Ένα φλοράλ δεν πρέπει να λείπει από τις επιλογές σου, που θα φοράς όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ έχει την ευελιξία να δημιουργήσει το ίδιο καλά boho style αλλά και πιο casualwear εμφανίσεις ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα του προσθέσεις.

Τζιν καμπάνα


Ένα σχήμα που κολακεύει κάθε σιλουέτα, το τζιν-καμπάνα είναι μια αξιόπιστη επιλογή. Είναι ταυτόχρονα κλασικό λόγω γραμμής, αλλά αισθάνεται αμέσως μοντέρνο εάν το επιλέξεις σε σκούρο χρώμα. Κι εδώ ισχύει η άποψη ότι φοριέται το ίδιο άριστα με αθλητικά και μαρινιέρα, με ψηλοτάκουνα και ένα καλό πουκάμισο.

Bold κοστούμι


Το χρωματιστό κοστούμι είναι must επιλογή για τις 50άρες, αφού γενικά το χρώμα στα ρούχα τους επιβάλλεται, εάν θέλουν να κόψουν χρόνια και να δείξουν πιο φρέσκες. Διάλεξε την απόχρωση της αρεσκείας σου και φόρεσε εύκολα τα κομμάτια με διαφορετικό styling.

Μαύρη ολόσωμη φόρμα


Δεν σου αρέσουν τα φορέματα; Οι ολόσωμες φόρμες διαθέτουν την ευκολία των φορεμάτων αλλά και την άνεση του παντελονιού. Επιπλέον, είναι εξίσου ευέλικτα κομμάτια. Εύκολα συνδυάζονται με γόβες ή sneakers και εξυπηρετούν πολύ τις μεταβατικές περιόδους και την εναλλαγή των εποχών.

Κόκκινα loafers


Τα loafers είναι basic κομμάτι σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα, αλλά εάν είσαι 50 plus, επένδυσε σε ένα καλό δερμάτινο ζευγάρι σε κόκκινο χρώμα. Πάει με όλα, ενώ θα κάνει εύκολα δήλωση μόδας και θα βάλει μια μοδάτη πινελιά και στο πιο κλασικό look.

Πλεκτό γιλέκο


Στις αλλαγές της θερμοκρασίας πάντα δυσκολευόμαστε στο styling. Το πλεκτό γιλέκο μπορεί να φορεθεί σκέτο, σαν μπλουζάκι, όταν το επιτρέπει ο καιρός, ενώ είναι ιδανικό για layering με πουκάμισα ή T-shirts. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το αποτέλεσμα σίγουρα υπέρκομψο.