Scandi girls style: 8 must-have που φοράνε οι trendsetters του Βορρά

Αναζήτησε καλοκαιρινό outfit inspo από τις top Σκανδιναβές influencers

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Σκανδιναβικές χώρες φιλοξενούν μερικές από τις πιο γνωστές fashion influencers, των οποίων τα looks δεν μπορείς παρά να τα ζηλέψεις. Το περίφημο Scandi style, άλλωστε, δεν μας είναι άγνωστο, καθώς είναι διάσημες για την ικανότητά τους να συνδυάζουν μεταξύ τους αταίριαστα κομμάτια και να κάνουν κάθε σύνολο να φαίνεται αβίαστα κομψό και μοντέρνο.

Αν αναγνωρίζεις τα brands όπως Ganni, Gestuz, Rotate, Saks Potts και Stine Goya –που εμφανίζονται στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο– αλλά και τις trendsetters Pernille Rosenkilde, Marianne Theodorsen, Annabel Rosendahl, Janka Polliani και Nina Sandbech, θα διαπιστώσεις ότι έχουν μια κοινή συνισταμένη: ρούχα και αξεσουάρ γεμάτα προσωπικότητα. Οι επιλογές τους είναι ξεκάθαρα πολύχρωμες, δροσερές και παιχνιδιάρικες. Η ανάμειξη prints και τολμηρών χρωμάτων είναι κανόνας.


Τα Scandi girls, λοιπόν, στους δρόμους του Βορρά δεν θα μπορούσαν παρά να μας εμπνεύσουν για να δημιουρήσουμε μοδάτα καλοκαιρινά outfits, επιλέγοντας 8 must-have που φοράνε φέτος το καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ.

Scandi girls style: 8 must-have που φοράνε οι trendsetters του Βορρά

Τα Instagram των πιο γνωστών Scandi influencers είναι μια μίνι καλοκαιρινή πασαρέλα, για να εμπνευστείς. Και ενώ στις αναρτήσεις τους θα δεις πολλές εμφανίσεις που βασίζονται σε μια minimal αισθητική, υπάρχουν και εκείνες που αγκαλιάζουν τα pop χρώματα, τα έξυπνα tailoring, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν: Το πλεκτό. Δες, λοιπόν, 8 βασικά που φοράνε οι Σκανδιναβές για να εμπνευστείς, δημιουργώντας διαφορετικές εμφανίσεις στην καθημερινότητά σου.

Bold dress


Ένα χρωματιστό φόρεμα, μονόχρωμο ή πολύχρωμο, έχει τεράστια επιδραστική δύναμη και θα τραβήξει σίγουρα όλα τα βλέμματα πάνω σου, ενώ όπου κι αν δώσεις το παρών θα κάνεις εντύπωση και σίγουρα θα νιώσεις και εσύ καταπληκτικά.

Πλεκτό


Κάθε... σοβαρή καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα έτοιμη για... διακοπές χρειάζεται λίγο βελονάκι! Τα πλεκτά κομμάτια όχι μόνο είναι τα πιο εύκολα για να τα πακετάρεις (δεν τσαλακώνουν!), αλλά έχουν την ικανότητα να σε βάλουν αυτόματα σε vacation mood μόλις τα βγάλεις από τη βαλίτσα σου!

Statement pants


O καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις αυτήν τη στιγμή το Scandi style είναι μέσα από πολύχρωμα υφασμάτινα παντελόνια ή τζιν. Μια Σκανδιναβή influencer φοράει χωρίς δυσκολία πολύχρωμα παντελόνια και τοπ μαζί, αλλά εσύ μπορείς να κάνεις το ντύσιμό σου πιο απλό φορώντας ένα statement παντελόνι με ένα απλό λευκό tank top.

Cute tops


H ίδια λογική στο styling ισχύει και για τα εντυπωσιακά tops, επιλέγοντας παιχνιδιάρικα μοτίβα ή σχέδια με βολάν και δαντέλες, ενώ στο κεφάλαιο "πουκάμισο" φέτος τις βλέπεις με φωτεινά λινά κομμάτια, που συνδυάζουν με κλασικά τζιν ή σορτς.

Κλασικό ασπρόμαυρο


Ένα βήμα μακριά από τα έντονα χρώματα και τα prints, θα δεις αρκετά Scandi girls να φοράνε κομψά ασπρόμαυρα σύνολα. Επιλέγουν σακάκια και φαρδιά παντελόνια, για μια πιο φινετσάτη εικόνα, αλλά και κλασικά σπορ μπλουζάκια με wide-leg pants στις casualwear εμφανίσεις τους.

Τotal white


Είναι ο ορισμός της έμφυτης κομψότητας αλλά και ένας τρόπος για να αναδείξεις το quiet luxury style. Οι Σκανδιναβές φοράνε πολύ λευκό πάνω-κάτω, επιλέγοντας minimal κομμάτια, που συνδυάζουν με διάφορους τρόπους.

Summer tailoring


Μπορείς εύκολα να εμπνευστείς από τα Scandi girls εάν θέλεις να δημιουργήσεις αβίαστα tailoring ακόμα και το καλοκαίρι, επιλέγοντας λινά co-ords ή μάξι σατέν slip φούστες με σακάκια ή ακόμα και σύνολα με κοστούμι, είτε με παντελόνι είτε με βερμούδες. Σε κάθε περίπτωση η ιδέα είναι να μη δημιουργήσεις βαρετά σύνολα!

Statement αξεσουάρ


Θα δεις από χρωματιστές mini bags μέχρι καουμπόικες μπότες και εντυπωσιακά κολιέ ή μεγάλα σκουλαρίκια. Στον αντίποδα του minimal, ο μαξιμαλισμός στις Σκανδιναβές έχει να κάνει, πέρα από το χρώμα και τα prints, με τα statement κοσμήματα.