Εσώρουχα 2024: 5 θηλυκά και στυλάτα trends σε πρώτη προβολή

Ο εσωτερικός σου... κόσμος είναι το ίδιο σημαντικός με τον εξωτερικό!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Eίναι βασικός κανόνας της μόδας: Ο εσωτερικός σου κόσμος είναι το ίδιο σημαντικός με τον εξωτερικό, που σημαίνει ότι δεν γίνεται να φοράς ένα τέλειο και μοδάτο σύνολο και να μην έχεις δώσει τη... δέουσα σημασία στα εσώρουχά σου!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να φοράς ένα υπέροχο σετ εσωρούχων, που ξεκλειδώνει αυτόματα την αυτοπεποίθηση και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα - μέσα-έξω. Ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος ή το προσωπικό σου στυλ, ένα κομψό και άνετο σετ lingerie θα βοηθήσει και τα ρούχα να "καθίσουν" καλύτερα στο σώμα και θα μας κάνει να περπατάμε με ίσιο τον κορμό, ενώ και κανείς άλλος να μην τα δει, αξίζει να επενδύσεις σε αυτά που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά που φοράμε καθημερινά, είναι λογικό να κάνουμε το ίδιο και με τα εσώρουχά μας. Οπότε μαζί με τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, που σίγουρα έχεις... ξεσκονίσει τις τάσεις της σεζόν, δες στη συνέχεια τα 5 θηλυκά και στυλάτα trends σε πρώτη προβολή.

Εσώρουχα 2024: 5 θηλυκά και στυλάτα trends σε πρώτη προβολή

Οι τάσεις στα εσώρουχα για το 2024 ενσωματώνουν μια επιστροφή στην κλασική θηλυκότητα μέσα από το χρώμα, τα υφάσματα και τις λεπτομέρειες, που όλα εκπέμπουν κομψότητα. Κι ενώ τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονταν από τολμηρά κομμάτια μέσα από statement χρώματα και εκκεντρικά σχέδια, το 2024 επιστρέφουμε στον ρομαντισμό και σε μια πιο διαχρονική και φινετσάτη εμφάνιση, επενδύοντας σε κομμάτια που θα φοράμε ξανά και ξανά.

Coquette


H τάση της "κοκέτας" είναι ιδιαίτερα επιδραστική και στις εμφανίσεις μας, οπότε δεν θα μπορούσε να παραληφθεί και από τα trends στα εσώρουχα του 2024.

Εν μέρει "ιδιότροπη", εν μέρει ρομαντική και συνολικά πολύ κοριτσίστικη, αυτή η αισθητική χαρακτηρίζεται από μια έκρηξη από δαντέλες, κορδέλες και πέρλες στα ρούχα, ενώ στα lingerie έχει τη μορφή μικρών φιόγκων από οργάντζα αλλά και θηλυκών λεπτομερειών με βολάν και δαντέλες, πολλούς κορσέδες και body με λουλουδάκια αλλά και μποξεράκια ή σλιπ "φουφούλες" σαν αυτά που φορούσαν οι γιαγιάδες μας κάτω από τα μεσοφόρια τους.

Κόκκινο & ροζ


Τι συμβαίνει όταν παίρνετε δύο από τις μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις του 2023 και τις βάζετε δίπλα-δίπλα; Μια νέα τάση στα εσώρουχα για το 2024 φυσικά. Το κόκκινο εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη έμπνευση στα εσώρουχα, αλλά συχνά αναμιγνύεται με ουδέτερα ή μαύρο και γκρι.

Το ροζ πάλι συνεχίζει να είναι πολύ δημοφιλές, σε μια πιο παλ εκδοχή, ένα πιο ζεστό ροζ σε σχέση με το περσινό Barbiecore. Συνδυάζεται με μπεζ αλλά και μπορντό σε σετ με δαντέλες ή και διαφάνειες.

Sporty


Η άνεση εξακολουθεί να είναι "βασιλιάς" στο κομμάτι των εσωρούχων από την εποχή της καραντίνας ακόμη. Εμπνευσμένη από την άνοδο του minimal style και του quiet luxury, η τάση αυτή το 2024 υποστηρίζει μια εμφάνιση όπου το σπορ στοιχείο συναντά τη θηλυκότητα.

Σκέψου ελάχιστα κοψίματα, καθαρές γραμμές, σπορ υφάσματα, έλλειψη ραφών και άνετες σιλουέτες. Τα χρώματα εστιάζουν στα ουδέτερα και γήινα, με το μπεζ, το λευκό να κυριαρχούν, ενώ και τα παλ χρώματα των μακαρόν, όπως λιλά, της μέντας αλλά και απαλό ροζ είναι στις πρώτες επιλογές.

Black φετίχ


Η υστερία των Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι μπορεί να έχει περάσει, αλλά η υποκουλτούρα του φετίχ παραμένει στη μόδα και τώρα απολαμβάνει περισσότερο δέρμα, αλλά με πιο εκλεπτυσμένη και κομψή γοητεία μέσα από δαντέλες και διαφάνεια.

Αν πάλι θέλεις να αναδείξεις την τάση, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα crop top με leather και lace λεπτομέρειες και να το βάλεις σαν bralette.

Ρίγες


Οι ρίγες Breton έχουν απολαύσει μεγάλες στιγμές στις πασαρέλες και στο street style, αλλά όπως αποδεικνύεται, η "ταπεινή" ρίγα είναι από τα πιο δημοφιλή prints στα εσώρουχα φέτος. Αυτήν τη σεζόν, μας τραβούν ιδιαίτερα τα παστέλ, τα χρώματα των ζαχαρωτών και τα "αγορίστικα" μποξεράκια.

Οι ρίγες, λοιπόν, δεν είναι τάση μόνο για τα ρούχα, αλλά κερδίζουν τις εντυπώσεις και στα εσώρουχα. Προτίμησε βαμβακερά κομμάτια αλλά και σορτσάκια που θα συνδυάσεις με παρόμοιο bralette, ή αν θέλεις, με ένα σουτιέν από λευκή δαντέλα.