Καλοκαίρι 2024: Οι κομψές Ιταλίδες φοράνε αυτά τα 7 αριστοκρατικά κομμάτια στις διακοπές τους

Πάντα τις εμπιστευόμαστε στις στυλιστικές επιλογές τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τον τελευταίο καιρό, νιώθω ότι όποτε ανοίγω το Instagram, μια κομψά ντυμένη Ιταλίδα fashionista απολαμβάνει ένα πιάτο ζυμαρικά με θέα τη θάλασσα ή κάνει μια βουτιά στη Μεσόγειο, με τα πολύχρωμα σπιτάκια του Ποζιτάνο να φαίνονται πίσω της. Η ακτή του Αμάλφι είναι ένας δημοφιλής προορισμός αυτή την εποχή του χρόνου, με ρομαντικά εστιατόρια και εκπληκτικά τοπία.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο κομψές Ιταλίδες που βρίσκονται εκεί ή ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο Αμάλφι και το Ποζιτάνο θέλουν να έχουν μαζί τους την τέλεια φωτογενή γκαρνταρόμπα, που, για σένα, είναι σίγουρα απίθανο να χωρέσει σε μια βαλίτσα!

Εάν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο και πριν βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου τα... πάντα όλα, εστίασε σε 7 βασικά κομμάτια που επιλέγουν οι Ιταλίδες, προκειμένου να δείχνουν και να είναι κομψές στις διακοπές τους από το πρωί ως το βράδυ.

Καλοκαίρι 2024: Οι κομψές Ιταλίδες φοράνε αυτά τα 7 αριστοκρατικά κομμάτια στις διακοπές τους

Λινό πουκάμισο


Style note: Όπου κι αν βρεθείς αυτό το καλοκαίρι - ακόμα και αν δεν πας διακοπές αλλά κάνεις κοντινές αποδράσεις στη θάλασσα- ένα λινό πουκάμισο είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή! Τίποτα δεν είναι πιο ευέλικτο και κομψό από αυτό.

Classic μπικίνι


Style note: Πιθανότατα θα περάσεις ένα μεγάλο μέρος των διακοπών σου δίπλα στη θάλασσα, οπότε ένα κλασικό μπικίνι θα το φοράς ασταμάτητα. Γενικά, τα bold prints ή τα έντονα χρώματα έχουν μικρότερη διάρκεια... ζωής από τα minimal μαγιό σε ουδέτερη απόχρωση, που φέτος μάλιστα τα φοράνε τα πιο κομψά κορίτσια της μόδας, αναδεικνύοντας την "ήσυχη πολυτέλεια" και στην παραλία.

Λευκό φόρεμα


Style note: Ένα ρομαντικό σκηνικό απαιτεί και ένα ρομαντικό ντύσιμο. Ένα λινό ή από ποπλίνα λευκό φόρεμα είναι ένα εύκολο κομμάτι που αποπνέει ιταλική κομψότητα. Θα το συνδυάσεις με flat σανδάλια ή μπαλαρίνες και κοκάλινα σοφιστικέ γυαλιά ηλίου και είσαι έτοιμη!

Ψάθινα αξεσουάρ


Style note: Ανά πάσα στιγμή προσθέσεις μια... πινελιά ψάθας σε οποιοδήποτε ντύσιμο, αυτόματα θα αναβαθμίσεις το στυλ σου και θα το κάνεις φινετσάτο και luxury. Kαπέλο, τσάντα ή σανδάλια, όλα είναι must-have για τις Ιταλίδες fashionistas.

Tζιν σορτς


Style note: Μπορεί κάποιες να τα θεωρούμε πλέον βαρετά για να τα φοράμε συνέχεια στη θάλασσα, αλλά αποτελούν σίγουρα μια μοδάτη και βολική επιλογή εδώ και δεκαετίες, ειδικά εάν επιλέξουμε το σωστό σχέδιο. Οι Ιταλίδες για το 2024 έχουν αποδείξει πόσο επίκαιρα είναι τα τζιν σορτσάκια, φορώντας πιο φαρδιές γραμμές και ψηλόμεσα κομμάτια.

Strappy top


Style note: Αν και είναι διασκεδαστικό να πειραματίζεσαι με τη μόδα σε ένα νέο περιβάλλον διακοπών, είναι επίσης σημαντικό να έχεις στη βαλίτσα σου αξιόπιστα κομμάτια που θα σου χαρίσουν ελευθερία στο styling, για να ετοιμάζεσαι γρήγορα. Μια φαρδιά μπλούζα με τιράντες ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Κάπρι παντελόνι


Style note: Οι φετινές διακοπές είναι συνώνυμες με τις ρετρό τάσεις (jelly shoes, μπαλαρίνες, ψάθινα αξεσουάρ, κολιέ με κοχύλια και πολλά άλλα), οπότε το κάπρι παντελόνι θα σε βολέψει πολύ. Το πρωί θα το βάλεις με σαγιονάρες και γιλέκο και το βράδυ με kitten heels και scarf top.Τόσο καλά, τόσο εύκολα, τόσο κομψά.