40άρες στην παραλία: Η καλύτερη έμπνευση για να βάλεις μπικίνι είναι αυτή η 58χρονη influencer που "ρίχνει" το Instagram

H Grece Ghanem δείχνει πώς θα φορέσεις τις τάσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Γνωρίζουμε τη θεωρία. Στην πράξη όμως δεν το πραγματοποιούμε. Το δίλημμα ποιο μπικίνι ή μαγιό να φορέσεις ανάλογα με τη σιλουέτα στα 40 plus χρόνια σου είναι πλέον ένας ξεπερασμένος μύθος που, ωστόσο, συνεχίζει να αμφισβητεί τις στυλιστικές μας επιλογές.

Η πραγματικότητα συνεχίζει να μας φέρνει αντιμέτωπες με ανασφάλειες όταν η μόνη γνώμη που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η δική μας. Ο αριθμός, είτε σε μέγεθος είτε σε ηλικία, δεν πρέπει να είναι περιοριστικός παράγοντας όταν πρόκειται να φορέσουμε αυτό που θέλουμε και η Grece Ghanem το επιβεβαιώνει καιμε το παραπάνω.

Η 58χρονη influencer έγινε viral πριν από μερικά χρόνια χάρη στο προφίλ της στο Instagram, όπου μοιράζεται τα πιο εμπνευσμένα ρούχα της. Το να είσαι πάνω από 50 ετών είναι είναι για εκείνη αξία ανεκτίμητη, ξεκαθαρίζοντάς το αυτό μέσα από τις στυλιστικές επιλογές της.


Τα μαγιό, φυσικά, δεν αποτελούν εξαίρεση, οπότε αυτόματα η Grece γίνεται η μεγαλύτερη έμπνευσή μας για τις διακοπές γιατί δεν υπάρχει μπικίνι ή μαγιό που να μπορεί να του αντισταθεί - οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν είναι στο ραντάρ της!

40άρες στην παραλία: Η καλύτερη έμπνευση για να βάλεις μπικίνι είναι αυτή η 58χρονη influencer που "ρίχνει" το Instagram

Mε bandeau top


Ένα από τα σχέδια που φοράει συνήθως η Ghanem στις φωτογραφίες της είναι αυτό με στράπλες τοπ. Το σχέδιο που συνήθως συνδέεται με την εφηβεία είναι στην πραγματικότητα ένα στυλ κολακευτικό σε οποιαδήποτε ηλικία - εκτός από πολύ άνετο.

Το αναγνωρίσιμο tricot print της Missoni είναι ένα μοτίβο που μπορείς να επιλέξεις, εάν θέλεις να φορέσεις το μαγιό σου και εκτός παραλίας. Επιπλέον μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμα μπικίνι αλλά και με λεπτομέρειες στο στήθος, όπως ένα φιόγκο ή έναν κόμπο, βάζοντας μια φρέσκια πινελιά στο beachwear σου.

Με ψηλόμεσο σλιπ


Άλλο ένα κλασικό που δεν κάνει διάκριση μεταξύ γενιών και ηλικιών. Το ψηλό σλιπ είναι ένα βασικό που παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια ως μία από τις πιο κολακευτικές εναλλακτικές στη βαλίτσα των διακοπών. Ο ρετρό αέρας του είναι γοητευτικός, ανεξάρτητα από το χρώμα:

Οι μαύρες επιλογές είναι συνήθως οι πιο διακριτικές, αλλά η επιλογή ενός απαλού τόνου μπορεί επίσης να είναι ένας άλλος τρόπος για να το δοκιμάσεις φέτος. Η Ghanem το συνδυάζει με στρογγυλεμένα λευκά γυαλιά και κολιέ με χάντρες.

Κλασικό τριγωνάκι top


Ένα άλλο κορυφαίο μαγιό που δεν αποτυγχάνει ποτέ για την Grece είναι το κλασικό τριγωνάκι. Μάλιστα, μας δείχνει πόσο κολακευτικό μπορεί να είναι να επιλέξεις ένα σε λευκό χρώμα και να το συνδυάσεις με ένα total look σε ροζ, σε καθαρό στυλ Barbiecore.

Ή να προτιμήσεις ένα μοβ: Η γκάμα των παστέλ είναι ιδανική άλλωστε για να αναδείξεις το μαύρισμά σου. Αν πάλι επιλέξεις ένα εμπριμέ, δοκίμασε να κάνεις mix'n'match με τα μοτίβα: Γιατί να μην συνδυάσεις ένα μπικίνι logomania, για παράδειγμα, με μια gingham σαρόνγκ φούστα και ένα λευκό πουκάμισο;

Το ολόσωμο


Η Grece Ghanem δεν τολμά μόνο να φορέσει τις τάσεις στα μπικίνι αλλά επιλέγει και τα ολόσωμα. Μάλιστα, δεν μένει μόνο στα κλασικά άσπρα και μαύρα αλλά επιλέγει φωτεινά χρώματα. Και όχι μόνο αυτό, αφού την βλέπεις να φοράει metallic, αναδεικνύοντας το μαύρισμά της. Ιδανικά θα το φορέσει και το βράδυ με τη φούστα ή τη βερμούδα της.

Το ασύμμετρο ολόσωμο


Οι ασυμμετρίες είναι από τα πιο κολακευτικά σχέδια μαγιό για να εξασφαλίσεις μια τέλεια εμφάνιση στις διακοπές. Προτίμησε "μπουκλέ" ύφασμα και σχέδιο με έναν ώμο για ένα ενημερωμένο αποτέλεσμα.Το κοραλλί αποτελεί φέτος έμπνευση, ενώ ένα ασπρόμαυρο σε αυτό το σχέδιο θα σε βοηθήσει να αναδείξεις το quiet luxury style.