Αυτά είναι τα 5 σχέδια μπικίνι που ταιριάζουν σε γυναίκες με πλούσιο μπούστο

Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, δες ποια σε κολακύεουν καλύτερα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Από τη μία βλέπεις υπέροχα μπικίνι εκεί έξω, που τα θέλεις όλα, και από την άλλη δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πώς είναι δυνατόν να συγκρατούν ένα μεγάλο στήθος. Το shopping για μαγιό είναι έτσι ή αλλιώς αγχωτικό και δύσκολο για όλες τις γυναίκες, αλλά αν έχεις πλούσιο μπούστο γίνεται... τρομακτικό!

Ο λόγος; Είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις ένα στυλ που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου, να διαρκέσει περισσότερες από μία σεζόν, να δείχνει χαριτωμένο πάνω σου και να είναι υποστηρικτικό. Ωστόσο, υπάρχουν 5 σχέδια μπικίνι εκεί έξω που είναι ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες με πλούσιο μπούστο -που έτσι ή αλλιώς είναι πλεονέκτημα- με ειδικά χαρακτηριστικά όπως εσωτερικές μπανέλες, φαρδιές τιράντες, ειδική ενίσχυση κ.λπ. που υποστηρίζουν και ανυψώνουν το στήθος.

Αυτά είναι τα 5 σχέδια μπικίνι που ταιριάζουν σε γυναίκες με πλούσιο μπούστο

Το να έχεις πλούσιο στήθος είναι προτέρημα από τη μία για όσους σε θαυμάζουν αλλά από την άλλη εσύ μόνο ξέρεις πόσο προβλημα είναι στο ντύσιμό σου. Αυτό ενισχύεται μόνο όταν πρόκειται να βρεις μαγιό για μεγαλύτερο μπούστο.

Συνήθως είσαι απόλυτα ικανοποιημένη από την εφαρμογή του σλιπ, αλλά το τοπ δεν σου κάθεται καλά, οπότε χρειάζεται ή να διαλέξεις κάτι σταθερό, που δεν σου αρέσει όμως, ή να πάρεις κάτι πιο "ντεμοντέ" ή και "μεγαλίστικο" για να στηρίζει το στήθος σου. Πλέον, έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις αυτό το μπικίνι που ταιριάζει στο δικό σου... ντεκολτέ μέσα πό τα 5 σχέδια που θα δεις στη συνέχεια.

The underwire bra


Όταν θέλεις μεγάλη στήριξη στο μαγιό σου, το underwire (δηλαδή οι μαπνέλες στο κάτω μέρος του τοπ) βοηθά στην ανύψωση, τη στήριξη και τη διατήρηση του στήθους στη θέση του. Από τη χαλάρωση στην ξαπλώστρα μέχρι να παίζεις ρακέτες στην παραλία, αυτό το τοπ θα κάνει καλά τη δουλειά του, χωρίς να σε φέρει σε δύσκολη θέση.

Προτίμησε ένα εμπριμέ σχέδιο ή καλύτερα παίξε με τη διχρωμία άσπρο-μαύρο για να δείξει το στήθος σου λίγο μικρότερο οπτικά. Απόφυγε από μέσα την έξτρα ενίσχυση γιατί θα είναι κιτς το αποτέλεσμα και καθόλου κολακευτικό (ούτε και βολικό) για σένα.

The bandeau


Φέτος είναι η χρονιά του, αφού τα στράπλες ρετρό μπικίνι τα βλέπουμε στα πιο cool κορίτσια της μόδας. Είναι ένα ευέλικτο στυλ που φοριέται υπέροχα κάτω από τα cοver ups, σαν τοπ με σορτσάκια και φούστες, ενώ μαυρίζεις ομοιόμορφα, αφού δεν έχει τιράντες.

Τα παραδοσιακά bandeau μπικίνι δεν θα είχαν την υποστήριξη που θα ήθελες, αλλά όλα τα νέα σχέδια έχουν επιπλέον ενίσχυση στα πλαϊνά για πρόσθετη δομή και στήριξη αλλά και ειδική ταινία σιλικόνης στο πάνω μέρος, για να μένει με ασφάλεια στη θέση του. Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις τιράντες, αφού πάντα συνοδεύουν τα bandeau.

The bralette


Eίναι τέλειο αν θέλεις να δημιουργήσει το εφέ του μικρότερου στήθους, ενώ προσφέρει λίγο περισσότερη κάλυψη χωρίς να δείχνει βαρετό.

Τα πάνελ στήριξης μαζί με τις "κρυφές" μπανέλες προσφέρουν σταθερότητα, ενώ η αφαιρούμενη ενίσχυση σού επιτρέπει να δημιουργήσεις την εικόνα που θέλεις και σε βολεύει στην παραλία, ανάλογα με τις δραστηριότητές σου.

The convertible halter


Υποστήριξη και στυλ για μεγάλο στήθος; Αυτή είναι η λύση σου. Ένα τοπ μπικίνι που μπορείς να το δέσεις στον λαιμό σου αλλά εάν χρειάζεσαι μεγαλύτερη σταθερότητα να μπορείς να κάνει το ίδιο, δημιουργώντας τιράντες. Είναι το τέλειο ευέλικτο σχέδιο, αφού ανάλογα με τη διαθεση και το... μαύρισμα που θέλεις να κάνεις, τα κορδόνια μπορούν να δεθούν στους ώμους ή να συνθέσουν ένα μοδάτο halter neck.

The crop top


Τα μπικίνι με crop top είναι πραγματικά το πιο λειτουργικό στυλ στη μόδα. Έχουν συνήθως φαρδιές και σταθερές ρυθμιζόμενες τιράντες, οπότε είναι λίγο πιο άνετα στους ώμους. Προσφέρει επίσης λίγο περισσότερη κάλυψη και, ως εκ τούτου, είναι πιο ασφαλές – δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δει το στήθος σου στην παραλία! Προτίμησε ριγέ προτάσεις, για ένα πιο αδυνατιστικό αποτέλεσμα ή μονοχρωμία με ρέλια σε διαφορετικό τόνο, για ένα ενημερωμένο αποτέλεσμα.