Έχεις γκρίζα μαλλιά; Αυτά είναι τα 8 χρώματα στα ρούχα που σου ταιριάζουν τέλεια

Για να έχεις ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση και στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Στις μέρες μας τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι μόνο... προνόμιο των γιαγιάδων και των γυναικών μεγάλης ηλικίας. Ακόμα και 45άρες παίρνουν πλέον την απόφαση να μη βάφουν τα μαλλιά τους, αγκαλιάζοντας το γκρι χρώμα. Έτσι δεν χρειάζεται τρέχουν στο κομμωτήριο για να κάνουν ρίζα κάθε λίγο και λιγάκι ούτε να φοράνε καπέλα ή να μαζεύουν τα μαλλιά τους μόλις φανεί λίγο γκρι.

Έχει γίνει η δήλωση μόδας του αιώνα, να αγκαλιάζεις τα φυσικά σου χρώματα αρκεί αυτό να σε κάνει χαρούμενη. Όσο πιο αυθεντικός είσαι, τόσο πιο ελκυστικός θα νιώθεις. Αυτή η νέα τάση, λοιπόν, με τα γκρίζα μαλλιά έχει μια τεράστια άνοδο αλλά χρειάζεται παράλληλα να κάνεις και μερικές μικρές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου, χαρίζοντας μια κομψή ανανέωση στη νέα σου εμφάνιση.


Όχι, μην τρομάζεις! Δεν απαιτείται μια πλήρη αντικατάσταση της... ντουλάπας, απλώς κάνε λίγο mix'n'match και στοχευμένους συνδυασμούς στα χρώματα, προκειμένου να βρεις αυτό που σου πάει. Γιατί αυτά τα 8 χρώματα στα ρούχα που θα δεις στη συνέχεια σίγουρα ταιριάζουν τέλεια σε γυναίκες με γκρίζα μαλλιά.

Έχεις γκρίζα μαλλιά; Αυτά είναι τα 8 χρώματα στα ρούχα που σου ταιριάζουν τέλεια

Το γκρι τείνει να τραβά την προσοχή. Έτσι, αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι για να τονίσεις αυτή την έλξη και όχι να την εξασθενίσεις! Προφανώς, υπάρχουν ορισμένα εξατομικευμένα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως ο τόνος του δέρματος και το προσωπικό σου στυλ. Ωστόσο, η λίστα με τα 8 χρώματα που ακολουθεί είναι η βασική που πρέπει να χρησιμοποιήσεις εάν θέλεις να φοράς ρούχα που ταιριάζουν τέλεια με τα γκρι σου μαλλιά.

Μαύρο


Η αρχή είναι εύκολη, αφού όλες ξέρουμε ότι δεν μπορείς να κάνεις λάθος με το μαύρο. Είναι τόσο κλασικό χρώμα, που φαίνεται υπέροχο σε κάθε look. Είναι "αδυνατιστικό", κολακευτικό και το τελικό αποτέλεσμα είναι συνήθως μια εξαιρετική εμφάνιση με λίγη έως καθόλου προσπάθεια. Συνδυάζεται εύκολα με οποιοδήποτε άλλο χρώμα ρούχου και με αξεσουάρ, οπότε είναι προσαρμόσιμο σε κάθε περίσταση από το πρωί ως το βράδυ.

Όταν συνδυάζεται με γκρι μαλλιά, δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση χρωμάτων, καθώς λειτουργεί ως φόντο, που αναδεικνύει καλύτερα το πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών. Συμπλήρωσε την εικόνα σου με ένα ζωηρό ρουζ ή ένα λαμπερό κραγιόν αλλά και αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό ή ένα μαργαριταρένιο κολιέ, που θα αναδείξουν την εμφάνιση.

Πράσινο


Το σκούρο καλύτερα, που θα βάλει λίγο δράμα στην εικόνα σου. Το πράσινο φαίνεται σχεδόν πάντα υπέροχο συνδυασμένο με γκρι, αφού το κάνει πιο φωτεινό και λαμπερό!

Ροζ


Μην τρομάζεις! Το ροζ είναι ένα χρώμα που συνιστάται ανεπιφύλακτα αν έχεις επιλέξει γκρίζα μαλλιά και μάλιστα σε όλες του τις αποχρώσεις. Εσύ διάλεξε αυτήν που ταιριάζει με την επιδερμίδα σου, για ένα "ουάου" αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το ροζ-χρυσό έχει έναν ωραίο ζεστό τόνο που θα αναδείξει το δέρμα σου καθώς και το χρώμα των μαλλιών, τονίζοντας την "ήσυχη πολυτέλεια" στο look σου.

Μπλε


Το μπλε του ζαφειριού είναι μια δημοφιλής επιλογή, μαζί με θαλασσινούς και φωτεινούς τόνους. Το τζιν και τα dusty blues λειτουργούν επίσης και αναδεικνύουν τα γκρι μαλλιά. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις προσφέρουν μια εντυπωσιακή αντίθεση με τα ασημί μαλλιά.

Κόκκινο


Άλλο ένα χρώμα με το οποίο δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Είναι τολμηρό, κάνει δήλωση μόδας και τραβάει αμέσως τα βλέμματα. Το κόκκινο δεν χρειάζεται να περιορίζεται στα χείλη και στα νύχια, αλλά φόρεσέ το σε φορέματα, παλτό και γόβες. Το έλεγε, άλλωστε, και η αείμνηση και πιο εμβληματική επιχειρηματίας και fashion icon, Iris Apfel!

Μοβ


Εδώ όλα έχουν να κάνουν με το γούστο και την επιδερμίδα. Ενώ μερικοί στυλίστες φοβούνται τα πιο ανοιχτά χρώματα, καθώς πιστεύουν ότι δίνουν ένα "ξεπλυμένο" αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με γκρίζα μαλλιά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απαλές αποχρώσεις -της λεβάντας, για παράδειγμα- προσθέτουν μια χαριτωμένη και θηλυκή πινελιά στην εμφάνιση. όπως η λεβάντα και η μυρτιά.

Όσο για τους πιο σκούρους τόνους, θα διαπιστώσεις με χαρά ότι ο συνδυασμός τους με τα γκρίζα μαλλιά μεταδίδει μια εικόνα δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Γκρι


Τα γκρίζα μαλλιά με ένα γκρι ρούχο λειτουργούν τέλεια. Ακόμα καλύτερα, μάλιστα, όταν οι τόνοι είναι ελαφρώς διαφορετικοί, όπως άσπρο-γκρι μαλλιά με ένα σκούρο γκρι μπλουζάκι ή παλτό.

Βonus extra - Mix 'n' match


Είναι πολύ διασκεδαστικό να πειραματιστείς με διαφορετικά χρώματα μαζί και να αντιληφθείς πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει. Ροζ με κόκκινο, πράσινο με κίτρινο, ασπρόμαυρα εμπριμέ και καρό, πολύχρωμα εμπριμέ επίσης μα bold μονόχρωμα πανωφόρια. Να θυμάσαι ότι τα φωτεινά χρώματα θα δείξουν πιο εντυπωσιακά τα γκρι σου μαλλιά σε σχέση με τα ουδέτερα.