Οι αγαπημένες γόβες των γιαγιάδων μας είναι πάλι στη μόδα

Το ρετρό στυλ ποτέ δεν χάνει την αξία του - ούτε αποτυγχάνει!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω δει τη γιαγιά μου να επιλέγει αυτό το είδος παπουτσιών για τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις και περιστάσεις, ειδικά όταν φορούσε τα κλασικά της ταγεράκια ή τα εμπριμέ της φορέματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτήν τη στιγμή αυτές οι αγαπημένες γόβες κάνουν δυναμικό comeback και φοριούνται από trendsetters και επώνυμες.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ευέλικτο σχέδιο και άνετο στην εφαρμογή, που ταιριάζει εύκολα με παντελόνια και φορέματα, ενώ σίγουρα από τον Σεπτέμβριο θα το βλέπεις παντού. Δοκίμασέ το τώρα το καλοκαίρι οπωσδήποτε το λευκό χρώμα με χρυσαφί διακοσμητικά, ή butter yellow και συνδύασέ το με minimal σύνολα ή total denim επιλογές, για να αναδείξεις τη σοφιστικέ του γοητεία.

Οι αγαπημένες γόβες των γιαγιάδων μας είναι πάλι στη μόδα

Δεν ξέρω εάν έχεις καταλάβει ήδη αλλά αυτήν τη στιγμή τα γοβάκια με στρογγυλή μύτη καιμε μια γενικότερη τετράγωνη αίσθηση στο σχήμα τους, slingbacks ή όχι και με μεσαίο ή χαμηλό και πάντα φαρδύ τακούνι είναι το ζητούμενο στις προτάσεις της σεζόν.


Πρόσφατα τις φόρεσε η Natalie Portman, που τις συνδύασε σε casualwear look με τζιν παντελόνι και λευκό τοπ, ενώ οι Γαλλίδες τις επιλέγουν σε διχρωμία ή και σε κόκκινο, φορώντας τες από τώρα με βερμούδες και μάξι ή μίντι φούστες.


Και η αλήθεια είναι πως η ρετρό εικόνα τους, με τον ελκυστικό σχεδιασμό τους αλλά και τη διαχρονικότητά τους ανάμεσα στις τάσεις... μας έχουν αιχμαλωτίσει. Αυτά τα παπούτσια μπορούν να φορεθούν όλο τον χρόνο, με τα σχέδια slingback να είναι ιδανικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τα πιο κλειστά είναι τέλεια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.


Προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες περιστάσεις αλλά και στο προσωπικά στυλ, προσφέροντας μια κομψή και πρακτική επιλογή για κάθε ντύσιμο που θα επιλέξεις. Φυσικά, είναι ιδανικά για να αναδείξουν χαλαρά σύνολα αλλά και για να προσθέσουν την τελευταία πινελιά σε πιο σοφιστικέ εμφανίσεις.

Δοκίμασε την τάση

λευκές sling backs envie shoes

Λευκές sling-backs με χρυσαφί αγκράφα, €49,90, Envie Shoes