Chic Desert Aunt: "Η κομψή θεία της ερήμου" είναι η νέα τάση του καλοκαιριού που γίνεται μανία στο Tik Tok

Τι είναι και τι χρειάζεται για να υιοθετήσεις αυτό το "περίεργο" fashion trend

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μια... κομψή θεία της ερήμου έρχεται για να ταράξει τα μοδίστικα νερά του Tik Tok και να εμπνεύσει το μόδα του καλοκαιριού 2024. Η τάση "Chic Desert Aunt" είναι η νέα έλευση που κάνει θραύση εδώ και αρκετές εβδομάδες. Συγκεντρώνοντας περισσότερες από 57 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο κοινωνικό δίκτυο, η συγκεκριμένη αισθητική, που πήρε το όνομά της από τη στυλίστρια Allison Bornstein, είναι εμπνευσμένη από την boho-chic γκαρνταρόμπα της δεκαετίας του 1970.


Άγνωστη στις περισσότερες, η τάση αυτή δείχνει σημάδια τεράστιας αγάπης ή ακόμα μεγαλύτερου μίσους - κάτι σαν το κάπρι παντελόνι που... αγαπάς να το μισείς! Έτσι δεν έχουμε παρά να την αποκρυπτογραφήσουμε και να μάθουμε περισσότερα γι' αυτή τη... θεία της ερήμου που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες.

Chic Desert Aunt: "Η κομψή θεία της ερήμου" είναι η νέα τάση του καλοκαιριού που γίνεται μανία στο Tik Tok

Ποια είναι η "Κομψή θεία της ερήμου"

Εμπνευσμένη από την Allison Bornstein, είναι μια τάση που φέρνει έναν μποέμ άνεμο στο στυλ μας, με φόντο άγριες παραλίες, όπως αυτές που συναντάμε στα ισπανικά ή ελληνικά νησιά. Από στυλιστική άποψη, δείχνει προτίμηση στα φαρδιά φορέματα, τα πολύχρωμα καφτάνια, τις λινές μάξι φούστες και στα φλατ σανδάλια. Με άλλα λόγια στη δημιουργία μιας καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας που είναι ταυτόχρονα άνετη και σικάτη, με ελαφριά υλικά, χαλαρές σιλουέτες, ζεστά χρώματα και ηλιόλουστα μοτίβα.


Η "Chic Desert Aunt" προτιμά τα ζεστά χρώματα, όπως το καφέ, το ανοιχτό κίτρινο ή το μπεζ και τα αξεσουάρ από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα στυλ που είναι διασκεδαστικό, φινετσάτο και χαλαρό, το οποίο μας φέρνει στο νου εξωτικά ταξίδια και απεριτίφ στο ηλιοβασίλεμα.

Πώς να υιοθετήσεις την τάση "Κομψή θεία της ερήμου"

Τα πιο περιζήτητα κομμάτια αυτήν τη στιγμή για να υιοθετήσεις την τάση έχουν ως εξής: Το κεχριμπαρένιο κολιέ είναι το πρώτο που αποτυπώνει πλήρως την αισθητική "Chic Desert Aunt". Ένα άλλο αξεσουάρ που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι το μεταξωτό μαντίλι σε ζεστές αποχρώσεις όπως το πράσινο της ελιάς, το μπεζ, η ώχρα ή το σοκολατί.


Ενδυματολογικά, το σακάκι, οι μάξι φούστες, τα δανελένια φορέματα και τα κιμονό είναι τα βασικά για να αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το ηλιόλουστο και εξωτικό πνεύμα της "κομψής θείας της ερήμου".