Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Αυτά τα 6 "ντεμοντέ" φορέματα ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο

Κολακεύουν τη σιλουέτα και είναι ταυτόχρονα άνετα και στυλάτα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα φορέματα είναι έτσι αλλιώς ο καλύτερος φίλος των γυναικών τα καλοκαίρια είτε είσαι... κι εσύ φίλη τους είτε όχι. Είναι πραγματικά απαραίτητα τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, αφού μαζί τους δημιουργείς "εύκολα" ντυσίματα μέσα σε λίγα λεπτά, που είναι παράλληλα άνετα και στυλάτα.

Αν πάλι είσαι καλεσμένη σε γάμο τους θερμότερους μήνες του χρόνου, σίγουρα ψάχνεις το τέλειο φόρεμα για σένα. Πέρα από τις τάσεις που επικρατούν για τη σεζόν που διανύουμε, υπάρχουν κομμάτια που ναι μεν θεωρούνται "ντεμοντέ" αλλά από την άλλη η αξία τους στο χρηματιστήριο της μόδας είναι διαχρονική.

Μετά από εκτενή έρευνα στα σχέδια και χρώματα που επιλέγουν οι πιο κομψές influencers στο Instagram, 6 είναι τα στυλ φορέματος που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε γαμήλιο κάλεσμα, αφού ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο και κολακεύουν τη σιλουέτα.


Επιπλέον θα τα φορέσεις όλο το καλοκαίρι στις διακοπές σου, δημιουργώντας κομψές εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Γιατί τι θέλεις από ένα φόρεμα; Να έχει ευελιξία και... στυλ!

Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Αυτά τα 6 "ντεμοντέ" φορέματα ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο

Είναι ήδη προγραμματισμένοι γάμοι όλο το καλοκαίρι και εάν έχεις κάλεσμα σίγουρα θα χρειαστείς ένα από αυτά τα 6 "ντεμοντέ" φορέματα, που θα σου χαρίσουν αβίαστη κομψότητα και φινέτσα. Συνδύασέ τα με σανδάλια, flat ή high heels, ανάλογα με τον προορισμό, και minimal αξεσουάρ και πέτυχε για άλλη μία φορά να ξεχωρίσεις με την εμφάνισή σου.

Bandeau


Τα στράπλες στυλ πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια και αυτό το καλοκαίρι το φόρεμα bandeau είναι πραγματικά απαραίτητο. Τα minimal κορίτσια έλκονται σίγουρα από τα διακριτικά ζέρσεϊ ή μεταξωτά κομμάτια σε ουδέτερα χρώματα, καφέ ή μαύρο. Διατήρησε μια εικόνα που θα τονίζει το quiet luxury style με φλατ σανδάλια ή ανέδειξε την αίσθηση ενός πάρτι της δεκαετίας του '90 με strappy ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Lingerie dress


Αν δεν έχεις αποκτήσει ακόμα ένα slip dress, καλά θα κάνεις να το βάλεις στη λίστα σου. Αυτό το στυλ όχι μόνο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσεις all-day looks, αλλά εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο θα σε βγάλει ασροπρόσωπη. Απλώς θα αντικαταστήσεις τα flat σανδάλια με χρυσαφί ή ασημί ψηλοτάκουνα (όχι απαραίτητα, βέβαια) και είσαι έτοιμη.

Λινό


Το λινό είναι ένα από εκείνα τα υφάσματα που δείχνουν πάντα αβίαστα κομψά. Φινετσάτο αλλά και απλό, αυτό το ύφασμα που αναπνέει, είναι ιδανικά για να δημιουργήσεις πολλά δελεαστικά στυλ. Η συμβουλή μου; Επέλεξε γήινους τόνους και σιλουέτες σε ίσια γραμμή, φόρεσε μαύρα ή καφέ σανδάλια και ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια και είσαι έτοιμη!

Ριγέ


Κάθετες ή οριζόντιες, οι ρίγες καταφέρνουν πάντα να φαίνονται διακριτικά κομψές - κάθετες θα σε αδυνατίσουν κιόλας! Βρες το στυλ που σου ταιριάζει καλύτερα, είτε πρόκειται για ένα φόρεμα σε άσπρο-γαλάζιο με φαρδιές ρίγες είτε για ένα κομμάτι με λεπτές μπεζ ρίγες πάνω σε λευκό. Σε κάθε περίπτωση συνδύασέ τα με χρυσαφί κοσμήματα και minimal παπούτσια και τσάντα.

Full skirt dress


Μπορεί κάποιοι να λένε πως το μαύρο δεν ταιριάζει σε έναν γάμο και δη το καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι πλέον passe. Το μαύρο είναι η πιο safe... γαμήλια επιλογή, αφού είναι πάντα κομψό και στυλάτο. Προτίμησε ένα φόρεμα σε μάξι μήκος και με "φουσκωτή" φούστα, ενώ οι σούρες στην περιοχή της κοιλιάς θα κάνουν το... θαύμα τους! Καλύτερα ένα στυλ με τιραντάκια για να δείξεις λίγο δέρμα. Τα ψάθινα αξεσουάρ είναι το ιδανικό combo.

Nτραπέ


Ένα φόρεμα με σούρες στο πλάι λειτουργεί καλά σε κάθε σωματότυπο. Αυτόματα δημιουργεί το εφέ της λεπτότερης μέσης και δείχνεις πιο κομψή. Διάλεξε το μήκος που σου ταιριάζει -μίντι ή μάξι- και συνδύασε το με lace-up σανδάλια. Για μια σούπερ ρετρό εμφάνιση, ένα off-shoulder σχέδιο είναι η τέλεια πρόταση.