Και ξαφνικά όλες οι κομψές Γαλλίδες φοράνε αυτό το seaside chic μπλουζάκι

Είναι σύμβολο του γαλλικού στυλ και ταιριάζει το ίδιο καλά στην πόλη και στις διακοπές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αποτελεί σύμβολο του γαλλικού στυλ εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας τις πιο αβίαστα κομψές εμφανίσεις στους δρόμους του Παρισιού - και όχι μόνο. Οι Γαλλίδες δεν έχουν μόνο ένα στις ντουλάπες τους, επιλέγοντας αυτό το seaside chic κομμάτι σε εμφανίσεις που αναδεικνύουν την "ήσυχη πολυτέλεια" αλλά και σε beachwear chic looks.

Είναι ένα μπλουζάκι με διαχρονική αξία στο χρηματιστήριο της μόδας, που η Coco Chanel εδραίωσε στις εμφανίσεις των πιο κομψών γυναικών, χαρίζοντας ταυτόχρονα φινέτσα και άνεση. Φέτος το καλοκαίρι θα το δεις σε όλους τους high προορισμούς διακοπών, ενώ βγάζει εύκολα μια ρετρό αύρα, που τονίζει ακόμα περισσότερο την εκλεπτυσμένη αισθητική.

Και ξαφνικά όλες οι κομψές Γαλλίδες φοράνε αυτό το seaside chic μπλουζάκι

Το 2024, η μόδα φαντάζεται σιλουέτες σε ναυτικό στυλ, σηματοδοτώντας τη μεγάλη επιστροφή της μαρινιέρας και του εμβληματικού του ριγέ μοτίβου σε πουλόβερ, φορέματα και αξεσουάρ, με την ιστορία της ρίγας να παραμένει στο προσκήνιο.


Με τις λευκές και μπλε οριζόντιες ρίγες και τον στρογγυλό λαιμό το ναυτικό μπλουζάκι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας όλα τα χρόνια.


Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1858, την χρονιά κατά την οποία το tricot rayé έγινε η επίσημη στολή του Γαλλικού Ναυτικού, κατακτώντας γρήγορα τον κόσμο της μόδας, που εμπνεύστηκε από τις μαρινιέρες, οι οποίες επανακάμπτουν κάθε χρονιά στις πασαρέλες.


Οι Γαλλίδες το θεωρούν από τα basic κομμάτια στην γκαρνταρόμπα τους χειμώνα-καλοκαίρι, φορώντας το με άπειρους τρόπους, αφού είναι απλό και ατελείωτα ευέλικτο. Δοκίμασέ το με τζιν, με tennis skirt αλλά και με λευκή λινή βερμούδα, δημιουργώντας τις πιο μοδάτες καλοκαιρινές εμφανίσεις.


Style note: Από τον Σεπτέμβριο μια ριγέ μπλούζα με μακρύ μανίκι θα φορεθεί πολύ, ενώ ένα σχέδιο Polo με γιακαδάκι είναι απαραίτητο για να αναδείξεις την ρετρό αισθητική σου.


Top choice: Δοκίμασε να το εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου και με τη μορφή ζακέτας ή με ένα crop tweed σακάκι, που θα φορέσεις με denim - καλύτερα dark- για μια elegant εικόνα.

Shop the trend

κοντομάνικο ριγέ μπλουζάκι atticadps.gr

Crop, Sandro, €164, atticadps.gr

μακρυμάνικο ριγέ μπλουζάκι Max Mara

Με μακρύ μανίκι, €66, Max Mara

ριγέ ζακέτα Polo Ralph lauren

Ζακέτα, €67,50, Polo Ralph lauren