Οι "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες που έχουν γίνει viral - Οι γιαγιάδες μας τις φορούσαν ανελλιπώς στην παραλία

Μια διασκεδαστική και πρακτική τάση από τα παλιά επανεμφανίζεται στο street style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα πιο cool ξαδέλφια των διάσημων crab shoes είναι εδώ και κλείνουν... πονηρά το μάτι στα πιο ενημερωμένα looks των fashion girls αυτό το καλοκαίρι. Οι "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες που φορούσαν οι γιαγιάδες μας ανελλιπώς στην παραλία γίνονται must-have των διακοπών και παίρνουν τη θέση από τα σανδάλια, στην πόλη και στις αποδράσεις μας.

Πρακτικά και διασκεδαστικά παπούτσια που θα γίνουν εύκολα η εμμονή σου τους θερμότερους μήνες του χρόνου και θα σε κάνουν να αποχαιρετήσεις όλα τα άλλα trends της ντουλάπας σου. Στην αρχή, ήταν τα mesh shoes, τα διχτυωτά μπαλαρινάκια που φορέσαμε όλες, τώρα μια νέα τάση από το παρελθόν γίνεται μανία.

Οι "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες που έχουν γίνει viral - Οι γιαγιάδες μας τις φορούσαν ανελλιπώς στην παραλία


Οι jelly μπαλαρίνες είναι αυτά τα "φτηνά" παπούτσια που φορούσαν οι γιαγιάδες στην παραλία, για να προστατέψουν τα πέλματά τους από τις πέτρες. Αυτά τα πλαστικά παπούτσια σε διάφορα χρώματα, με διαφάνεια δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1946 από τη γαλλική μάρκα Méduse, η οποία τα παράγει ακόμα και σήμερα.

Είναι ουσιαστικά η ίδια ιδέα - ένα πρακτικό και διασκεδαστικό καλοκαιρινό παπούτσι, κατασκευασμένο από "φτηνό" υλικό (PVC) -, που κυκλοφορεί πολύ σε σχέδιο μπαλαρίνας, δηλαδή κλειστό και άνετο. Το λανσάρισμά τους για φέτος έγινε από τον Οίκο The Row,


συνώνυμο της λεγόμενης "ήσυχης πολυτέλειας" , και φορέθηκαν αμέσως από διασημότητες, όπως οι Jennifer Lawrence και Elle Fanning.

Πώς θα φορέσεις τις "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες

Η αλήθεια είναι πως στην αγορά θα βρεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις αυτές που ταιριάζουν στο στυλ σου και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές.


Συνδύασε αυτές τις "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες με μια πλεκτή φούστα για μια μέρα στην παραλία ή με ένα φαρδύ παντελόνι και ένα φανελάκι για τις βόλτες σου στην πόλη, ενώ ταιριάζουν τέλεια με τα must-have λινά κομμάτια του καλοκαιριού. E voilà , το τέλειο καλοκαιρινό look σου είναι έτοιμο!


Highlight: Η καλύτερη πρόταση στο styling είναι οι διάφανες "καλοκαιρινές" μπαλαρίνες, που πάνε με όλα και φυσικά σχεδόν δεν ξεζωρίζουν στα πόδια, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των πιο... θεϊκών ποδιών!