Foodcore trend: Η πιο "νόστιμη" τάση του καλοκαιριού που γίνεται μανία!

Βάλε κι εσύ μια φρέσκια... γεύση στα summer looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Βάλε για λίγο στην άκρη τις ρίγες, τα λουλούδια και τα καρό, καλοκαιράκι είναι άλλωστε και το παιχνίδι με τη μόδα επιβάλλεται! Το πιο φρέσκο trending μοτίβο σε ρούχα και αξεσουάρ, που προσθέτει μια νόστιμη πινελιά στα καλοκαιρινά μας σύνολα, δεν είναι άλλο από το φαγητό σε όλες του τις... εκφάνσεις.

Αν και είναι συνηθισμένο να βλέπουμε φράουλες, κεράσια, λεμόνια και άλλα φρούτα στα υφάσματα τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιλαμβανόμαστε επίσης μια... επέλαση από κύρια πιάτα όπως ζυμαρικά, στρείδια, πίτσα και πιατέλες αλλαντικών να... προσγειώνονται σε φορέματα και σακάκια.


Foodcore trend: Η πιο "νόστιμη" τάση του καλοκαιριού που γίνεται μανία!

Η τάση foodcore ξεκίνησε το 2020, χάρη στο viral φόρεμα με φράουλες της Lirika Matoshi, που έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή την εποχή της καραντίνας.


Από εκεί και πέρα, η τάση του foodcore προχώρησε και σε... άλλα φρούτα, τρόφιμα και λιχουδιές. Ο καλοκαιρινός καιρός σίγουρα παίζει ρόλο στην άνοδο του trend, εστιάζοντας κυρίως σε φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, ποπ κορν και ιταλική κουζίνα, με την πιο νόστιμη αυτή... τάση του καλοκαιριού να γίνεται μανία ανάμεσα στα fashion girls.


Πώς θα υιοθετήσεις την τάση foodcore

Η ενασχόληση με τον μινιμαλισμό είναι διασκεδαστική αλλά θέλουμε να πειραματιστούμε με ένα παιχνίδι στη μόδα, με κιτς λεπτομέρειες και περίεργα prints, ενώ η ανάγκη μας να βγούμε για φαγητό με φίλους τώρα το καλοκαίρι συνδέεται απόλυτα με το foodcore στο στυλ.


Ενώ τα bold prints φρούτων, τα κοσμήματα με μπέργκερ και τα φορέματα με το αγαπημένο σου φαγητό φαίνονται διασκεδαστικά και ελκυστικά, μπορεί να σε τρομάξουν όταν έρθει η ώρα του styling, ειδικά αν δοκιμάζεις την τάση για πρώτη φορά.


Η βασική συμβουλή των στυλιστών είναι να μη φορέσεις πολλά κομμάτια πάνω σου με θέμα το φαγητό, αλλά ένα τη φορά: Ένα μαγιό, ένα καπέλο, ένα κόσμημα, ένα φόρεμα, μια τσάντα είναι ό,τι καλύτερο. Μάλιστα, ιδανικά πρόσθεσε ένα foodcore αξεσουάρ στο look σου, για να είσαι απόλυτα στοχευμένη.