Το απίστευτα άνετο αλλά και αμφιλεγόμενο παντελόνι που "διχάζει" όσες αγαπούν τη μόδα

Εάν το φορέσεις δεν θα το... ξαναβγάλεις από πάνω σου όλο το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Κάθε καλοκαίρι, η ίδια ιστορία: Τα παντελόνια μπαίνουν στο περιθώριο, ειδικά τα τζιν, και αναζητάμε κομμάτια για να φορέσουμε στην πολλή ζέστη πέρα από σορτσάκια και βερμούδες, που δείχνει πιο στυλάτη από ποτέ. Η πρώτη μας επιλογή είναι συνήθως ένα λινό παντελόνι, που είναι δροσερό και μοδάτο, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε όλη τη σεζόν μόνο με αυτό.

Το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε παντελόνια φαρδιά, από ύφασμα που αναπνέει και φυσικά σε αυτά που ταιριάζουν με τα περισσότερα μπλουζάκια μας, χωρίς εκπτώσεις στο στυλ. Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα παντελόνι που είναι ο πρωταγωνιστής αυτό το καλοκαίρι είναι ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι που "διχάζει" όσες αγαπούν τη μόδα και την κομψότητα.

Το απίστευτα άνετο και αμφιλεγόμενο παντελόνι που "διχάζει" όσες αγαπούν τη μόδα


Χωρίς αμφιβολία το παντελόνι σε στυλ πιτζάμας... βγαίνει από την κρεβατοκάμαρα και κυκλοφορεί στους δρόμους του κόσμου πιο στυλάτο από ποτέ. Απόλυτα σύμφωνο με τις τρέχουσες τάσεις, αυτό το ρούχο αποκτά την τέλεια ισορροπία μεταξύ πορτογαλικού και σκανδιναβικού στυλ.


Από τη μία, ταιριάζει απόλυτα με τον εκλεκτικό τρόπο κατανόησης της μόδας των κοριτσιών από την Πορτογαλία και από την άλλη είναι ένα ρούχο που επιτυγχάνει την απλότητα και την άνεση που τόσο λατρεύουν τα Scandi girls.


Βασικά του χαρακτηριστικά είναι τα μακριά και φαρδιά μπατζάκια και η ελαστική τους μέση, που προσφέρει μεγάλη άνεση. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές εκδοχές σε σχέδια και χρώματα, η πιο δημοφιλής φέτος είναι τα γαλάζια ριγέ που θυμίζουν πολύ την κλασική πιτζάμα.

Πώς να συνδυάσεις το παντελόνι-πιτζάμα

Έτσι, καταλαβαίνεις, ότι είναι ένα κομμάτι που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πολλές... θαυμάστριες, ενώ άλλες τόσες το αποφεύγουν με το σκεπτικό ότι δεν αναδεικνύει την κομψότητα σε ένα ντύσιμο. Ωστόσο, το αντίθετο συμβαίνει, ειδικά εάν ξέρεις πώς θα συνδυάσεις το παντελόνι-πιτζάμα.


Όσον αφορά, λοιπόν, στο εγχειρίδιο του στυλ, όσοι γνωρίζουν από μόδα συνήθως το φοράνε με basic μπλουζάκια, σακάκια mid-season ή ασορτί πουκάμισα για ένα total look. Επιπλέον, τα αγαπημένα παπούτσια των... μυημένων κοριτσιών της μόδας για να φορούν αυτά τα παντελόνια είναι τα αθλητικά και οι μπαλαρίνες.

Shop the trend

ριγέ παντελόνι πιτζάμα

Wide-leg γαλάζιο, €105, stylisious.com