Αντίο shorts! Tα jorts είναι η νέα τάση του καλοκαιριού

Τα τζιν σορτσάκια δίνουν τη θέση τους σε μια πιο χαλαρή και στυλάτη σιλουέτα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Καθώς η μόδα της δεκαετίας του '90 συνεχίζει να κυριαρχεί, υπάρχει μια σειρά από τάσεις που προέρχονται από μια συγκεκριμένη κατηγορία - δανεισμένες από τα αγόρια. Και το πιο πρόσφατο trend που εντοπίζουμε διαρκώς στα fashion girls είναι η τάση των jorts .

Λοιπόν, τι ξεχωρίζει τα jorts από τα απλά τζιν σορτς; Όπως ακριβώς οι βερμούδες, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο μήκος, να φτάνουν στο γόνατο ή λίγο πιο κάτω και να έχουν πιο χαλαρή εφαρμογή. Τα jorts δεν είναι ακριβώς βερμούδες, αλλά μια σιλουέτα wide shorts, που φαίνεται σαν να πήρες μόνη σου το ψαλίδι και να έκοψες το τζιν παντελόνι σου.

Αντίο shorts! Tα jorts είναι η νέα τάση του καλοκαιριού

Είναι ένα ξεκάθαρα αμερικανικό trend από τα 00s και τους δρόμους του Brooklyn, που θα δώσει ένα street χαρακτήρα στα looks σου. Συνήθως συνδυάζονταν με φαρδιά μπλουζάκια, αλλά για το καλοκαίρι του 2024 τα κορίτσια της μόδας έχουν ανεβάσει το στυλ, με looks από τον κλασικό μινιμαλισμό μέχρι το όμορφο vintage.

Highlight: Μια αβίαστα κομψή εμφάνιση και χαλαρή ταυτόχρονα, την οποία μπορείς να υιοθετήσεις για τη δουλειά ή για μια μίνι εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Το μακρύτερο τζιν σορτς μπορεί να φορεθεί το ίδιο καλά με διάφανες μπλούζες και φινετσάτα διχτυωτά μπλουζάκια σε στυλ Y2K ή να αγκαλιάσει τη minimal αισθητική με ένα πουκάμισο και σανδάλια. Η ιδέα είναι να ενσωματώσεις την τάση των jorts λαμβάνοντας έμπνευση από τις trendsetters στο Instagram, που τα φοράνε non stop.


Highlight: Ιδανικό και για τις μέρες των διακοπών με το μαγιό σου, δημιουργώντας μια μοδάτη εικόνα, ενώ βάζοντας ένα crop top από πάνω μπορείς εύκολα να πας από την παραλία στη βόλτα σου.

Bonus extra


Δοκίμασε και ένα διαφορετικό φαρδύ σορτς, πέρα από το τζιν, σε διαφορετικό print, animal για παράδειγμα, δημιουργώντας μια σικάτη εμφάνιση με φινετσάτσες μπαλαρίνες και κομψό σακάκι.

Best buy

denim βερμούδα atticadps.gr

Jean βερμούδα, Funky Buddha, €41,97, atticadps.gr