Τα 5 top καλοκαιρινά μπλουζάκια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου

Θα τα φορέσεις με παντελόνια, σορτ΄σακια και φούστες αναβαθμίζοντας το στυλ σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Κάθε καλοκαίρι τα μπλουζάκια έχουν την τιμητική τους στα all-day looks μας για κάθε περίσταση. Ωστόσο, η σωστή επιλογή συνήθως αποδεικνύεται μια δύσκολη διαδικασία. Εξάλλου, αυτά τα πουκάμισα, τα tank και crop tops τανκς όχι μόνο πρέπει να φαίνονται κομψά και μοδάτα, αλλά πρέπει να είναι και αρκετά άνετα για να φοριούνται τις ζεστές μέρες χωρίς να δείχνουν ατημέλητα μέσα σε λίγες ώρες από την έξοδό μας από το σπίτι.

Τα καλοκαιρινά μπλουζάκια επίσης πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν... από το γραφείο στις μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και από τις διακοπές στις βραδινές εξόδους και να συνδυάζονται με διάφορα στυλ, από καθημερινά σορτς μέχρι tailored λινά παντελόνια.

Πέρα από όλες αυτές τις απαιτήσεις, θέλουμε τα καλοκαιρινά μας μπλουζάκια να αναδεικνύουν πραγματικά το summer mood μας. Τα λευκά είναι φυσικά ό,τι πρέπει, αλλά αναζητάμε επίσης στυλ σε γήινες, καλοκαιρινές αποχρώσεις.

Όσον αφορά στις υφές, τα οργανικά υλικά που αναπνέουν είναι απαραίτητα, που σημαίνει ότι το λινό και το βαμβάκι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Με όλα αυτά ως οδηγό, λοιπόν, δες στη συνέχεια τα 5 top καλοκαιρινά μπλουζάκια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρναταρόμπα σου.

Τα 5 top καλοκαιρινά μπλουζάκια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρναταρόμπα σου

Ευτυχώς, φαίνεται ότι όλα τα στυλ και σχέδια της σεζόν διαθέτουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ενώ οι περισσότερες επιλογές είναι διαχρονικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να επενδύσεις με σιγουριά σε ένα από αυτά τα 5 στυλ αυτό το καλοκαίρι, γνωρίζοντας ότι θα τα φοράς για πολλά... καλοκαίρια ακόμα. Κλασικά και ευέλικτα, θα συνδυαστούν με πολλά bottoms, ενώ κάποια θα τα φορέσεις και το φθινόπωρο.

Λινό πουκάμισο


Style note: Ένα καλοκαιρινό κλασικό που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, ένα λινό πουκάμισο είναι από αυτά τα κομμάτια που δεν μετανιώνεις ποτέ. Δροσερό, ελαφρύ και με ωραία υφή, θα σε ταξιδέψει παντού, από το γραφείο μέχρι την παραλία.

Bandeau


Style note: Κομμάτι της αναβίωσης του στυλ Y2K, το bandeau προσαρμόζεται στο 2024, εξισορροπώντας το στράπλες στυλ με ένα tailored παντελόνι ή συνδυασμένο με την πολύ δημοφιλή "φουσκωτή" μάξι φούστα.

Ριγέ πουκάμισο


Style note: Αν θέλεις να αποφύγεις τα τυπικά καλοκαιρινά prints των φλοράλ, αυτό το στυλ είναι η πιο κομψή εναλλακτική. Όπως και το λινό πουκάμισο, είναι ένα ευέλικτο κομμάτι που μπορεί να συνδυαστεί με λευκό παντελόνι ή φούστα καθώς και να φορεθεί ανοιχτό πάνω από μπικίνι και το σορτς σου στις διακοπές.

Γιλέκο


Style note: Στην πιο θηλυκή εκδοχή του, με δεσίματα στο στήθος, θα βάλει και μια ρομαντική πινελιά στο στυλ σου. Είναι το είδος του αβίαστα και διακριτικά σέξι κομματιού που ταιριάζει στο καλοκαίρι. Φόρεσέ το με φαρδύ ή ίσιο τζιν ή μια φαρδιά φούστα για μια ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση.

Μακρύ γιλέκο


Style note: Φέτος το μακρύ στενό γιλέκο είναι αυτό που πρέπει να αποκτήσεις. Αυτό το κομψό σχήμα ταιριάζει υπέροχα με στενά παντελόνια ή μακριές φούστες, δημιουργώντας ένα φινετσάτο καλοκαιρινό σύνολο.