Πώς θα φορέσεις τη βερμούδα το καλοκαίρι σαν Γαλλίδα - 10 συμβουλές στυλ

Πώς αυτό το "δύσκολο" μακρύ σορτς θα αναβαθμίσει τις summer εμφανίσεις σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι βερμούδες έχουν γίνει must-have της γκαρνταρόμπας μας για το φετινό καλοκαίρι και τα fashion girls τις φοράνε non stop στους δρόμους του κόσμου. Ένα από τα πιο "δύσκολα" και "άκομψα" για πολλές σορτσάκια φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν και από το φθινόπωρο στις εμφανίσεις μας.

Αυτά τα μακριά σορτς φοριούνται συνήθως περιστασιακά και σίγουρα δεν είναι πρώτη επιλογή όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινό σορτσάκι. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, αφού μια βερμούδα μπορεί να κάνει το ντύσιμό να φαίνεται εξαιρετικά basic, ακόμα και "φτηνό". Οπότε πού καλύτερα για να στραφούμε προς... στυλιστική μας ενημέρωση και συμβουλές στυλ από τις Γαλλίδες, που φημίζονται για την κομψότητά τους και, περεπιμπτόντως, φοράνε τις βερμούδες με τον πιο φινετσάτο τρόπο.

Πώς θα φορέσεις τη βερμούδα σου σαν Γαλλίδα - 10 συμβουλές στυλ

Συνδύασέ την με kitten heels


Είτε είσαι μικροκαμωμένη είτε ψηλή, είναι πάντα πιο κομψό να συνδυάζεις τις βερμούδες με τακούνια (έσω και λίγο λεπτό τακουνάκι) για να δείξουν πιο μακριά τα πόδια σου αντί να τα κονταίνουν.

Απόφυγε τα πολύ φαρδιά σχέδια


Από τη μία το μακρύ μήκος και από την άλλη το φάρδος, ε δεν είναι και η πιο κομψή εμφάνιση που θα μπορούσες να κάνεις. Μια oversized βερμούδα θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο κοντή και ογκώδης, έστω κι αν τη συνδυάσεις με crop στενό τοπ.

Κράτησε μια κομψή τσάντα


Τα μακριά σορτς είναι χαριτωμένα αλλά casual, γι' αυτό προτίμησε να κρατήσεις μια κομψή τσάντα για αναδείξεις την "ήσυχη πολυτέλεια" στο look σου.

Ντύσου ανάλογα με την περίσταση


Τζιν ή υφασμάτινη βερμούδα; Επίλεξε τζιν για casual περιστάσεις και βόλτες στην πόλη (πηγαίνοντας για καφέ, μια μέρα στο πάρκο ή για shopping) και ένα tailored κομμάτι για εκείνες τις μέρες που θέλεις να ντυθείς λίγο πιο "καλά", αλλά διατηρώντας το casual ύφος στο look σου (ραντεβού για brunch, απογευματινός καφές ή θερινό σινεμά το βράδυ).

Βάλε ζώνη


Δημιούργησε κομψή σιλουέτα με μια ζώνη στη μέση. Προτίμησε μια λεπτή σε μαύρο χρώμα, ειδικά εάν έχεις δημιουργήσει μονοχρωμία στο σύνολό σου. Θα αναδείξει αυτόματα την κομψότητά σου.

Φόρεσε ριγέ πουκάμισο


Συνδυάζοντας ένα ριγέ πουκάμισο με τζιν βερμούδα, αυτόματα θα αποκτήσεις αυτό το αβίαστα κομψό και αριστοκρατικό γαλλικό στυλ που λατρεύουν οι Παριζιάνες.

Πάρε... σακάκι


Το blazer ήδη φοριέται στο repeat με τα μοδάτα κάπρι παντελόνια του καλοκαιριού, οπότε, στην ίδια λογική, θα το συνδυάσεις και με τη βερμούδα σου. Ένα tailored σακάκι είναι ο τέλειος τρόπος για να αναδείξεις το γαλλικό στυλ, βάζοντας μια σοφιστικές πινελιά στο look σου.

Με ένα γιλέκο


Τα γιλέκα έχουν γίνει βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας για τις Γαλλίδες τα τελευταία χρόνια. Είναι ευέλικτα, κομψά και διαχρονικά. Αν θέλεις, λοιπόν, να υιοθετήσεις το γαλλικό στυλ φόρεσε γιλέκο ή σε διαφορετικό χρώμα ή δημιούργησε ένα τύπου "κοστούμι" με τη βερμούδα σου.

Με all-time classic tops


O συνδυασμός ενός κλασικού Polo ή μιας μαρινιέρας με τη βερμούδα σου είναι από τις πιο κομψές επιλογές. Ο αγαπημένος των Γαλλίδων, για μια εμφάνιση που μπορεί εύκολα να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ... αλλάζοντας παπούτσια.

Safe twin set


Μπορείς να κινηθείς σε safe διαδρομές, επιλέγοντας ένα λινό σετ, που θα βάλεις το ίδιο καλά στις διακοπές σου αλλά και στην πόλη. Επένδυσε σε ένα άνετο σύνολο και φόρεσε τα κομμάτια και χωριστά.