5 αποχρώσεις του κόκκινου για να φορέσεις στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Σύμφωνα με τις τάσεις, θα πρωταγωνιστήσουν και τον χειμώνα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το κόκκινο είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο και αγαπημένο χρώμα στη μόδα: Σκέψου τις σόλες των παπουτσιών του Christian Louboutin ή την ακριβή απόχρωση που δημιούργησε ο Valentino Garavani, εμπνευσμένη από μια γυναίκα που τον μάγεψε όταν ήταν νέος, που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό της Όπερας της Βαρκελώνης.

Οι στυλίστες και οι σχεδιαστές γνωρίζουν καλά τη δύναμη αυτής της απόχρωσης, η οποία από τη φύση της τραβάει την προσοχή και μαγεύει. Συν τη Rihanna, που φόρεσε πρόσφατα head-to-toe κόκκινο. Ένα custom-made φόρεμα Ferragamo με μακριά μανίκια, με γάντια και παπούτσια στην ίδια απόχρωση - που ξέρεις ότι υπάρχουν 8 τρόποι για να τα εντάξεις στα looks σου.


Το κόκκινο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, συνεχίζοντας και την επόμενη σεζόν να πρωταγωνιστεί και μάλιστα σε total looks, που εύκολα λειτουργούν σαν κόσμημα! Όπως και πέρυσι, δηλαδή, δεν θα το αποχωριστούμε με τιποτα.

5 καλοκαιρινές αποχρώσεις για να διαλέξεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Στο φετινό "σύμπαν της μόδας" δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την κεντρική θέση που έχει το κόκκινο στα summer looks μας αλλά και την επόμενη σεζόν στις εμφανίσεις μας. Οπότε διάλεξε μία από τις 5 καλοκαιρινές αποχρώσεις, ανάλογα με την επιδερμίδα σου, αποχαιρετώντας, προσωρινά, το ροζ Barbie και το μπεζ "quiet luxury".

Red lipstick


Ονομάζεται έτσι γιατί θυμίζει γυαλιστερό κραγιόν! Με μια νότα μπλε μέσα, γίνεται σχεδόν βινύλιο, ενώ η ζεστασιά του δημιουργείται χάρη στην προσθήκη μιας ανεπαίσθητης νότας ροζ. Σε σημείο που το The Attico το συνδύασε με φούξια, απογειώνοντας τη δυναμική του! Ταιριάζει σε σταρένιες επιδερμίδες.

Ferrari red


Μπορεί να είναι η βιογραφική ταινία της Ferrari, σε σκηνοθεσία Michael Mann και με πρωταγωνιστή τον Adam Driver, αλλά η επιθυμία μας να ντυθούμε σε γυαλιστερό κόκκινο ανεβάζει τη διάθεσή μας. Η Ferrari, πάντως, γέμισε με το χρώμα αυτό την πασαρέλα της, συνδυάζοντάς το με total black αξεσουάρ. Ταιριάζει σε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Red tomatoe


Οι ενδείξεις ήταν μπροστά στα μάτια μας εδώ και αρκετό καιρό: H μεσογειακή αισθητική του Tomato Girl που τρέλανε το TikTok δεν λέει να φύγει από τη μόδα. Γιατί; Είναι το πιο λαχταριστό χρώμα που μπαίνει κάθε καλοκαίρι στη σαλάτα μας και την απογειώνει. Κάπως έτσι θα κάνει και με τις εμφανίσεις μας. Δοκίμασε ένα φόρεμα, ιδανικό για το πρώτο ρομαντικό σου ραντεβού, όπως δείχνει ο Jacquemus. Ταιριάζει σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και σκουρόχρωμες.

Red cherry


Η παραλλαγή κερασιού είναι πολύ αισθησιακή. Στην πασαρέλα οι σχεδιαστές το συνέδεσαν με ιντριγκαδόρικα φορέματα, όπως το μοντέλο που αγκαλιάζεται από μαγευτικά τριαντάφυλλα για τον Οίκο Balmain, ενώ εσύ μπορείς να το επιλέξεις σε μίνι ντραπέ κομμάτια, που θα συνδυάσεις με Mary Janes, κόκκινες επίσης! Ταιριάζει ιδανικά σε σταρένιες επιδερμίδες.

Rich Red


Θυμίζει το χρώμα του παλαιωμένου κόκκινου κρασιού, που φυσικά "συνορρεύει" με το μπορντό. Αυτό το κόκκινο είναι ήδη από τις πιο δυνατές τάσεις της επόμενης χρονιάς (ήταν και την προηγούμενη), αφού το είδαμε σε ρούχα, παπούτσια αλλά και αξεσουάρ, να βάζει μοδάτες πινελιές στα looks μας. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, αλλά με λίγο πιο έντονο μακιγιάζ!

Βάλε μια νότα κόκκινο


Λανσάροντας μια πραγματικά νέα τάση, δηλαδή ότι το κόκκινο "φωτίζει" ακόμα και την πιο λιτή και κλασική εμφάνιση, τα κορίτσια της μόδας στο Instagram προτρέπουν τις fashionistas που δεν είναι και τόσο τολμηρές να προσθέσουν στα looks τους μια νότα κόκκινο, μέσα από παπούτσια, τσάντες ή αξεσουάρ κατά το δοκούν.


Φέτος το καλοκαίρι να θυμάσαι ότι must-have είναι και τα γυαλιά ηλίου σε κόκκινο χρώμα, αλλά και jockey καπέλα, οπότε δεν έχεις δικαιολογία!