Σε αυτό το φόρεμα "ορκίζονται" οι fashionistas στο Λονδίνο & το Μιλάνο

Είναι η πιο φινετσάτη επιλογή για το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Η λέξη κομψότητα κυκλοφορεί πολύ τον τελευταίο καιρ και, πέρα από τις τάσεις, φέτος το καλοκαίρι η elegant αισθητική είναι Νο1 trend! Τα φορέματα είναι συνώνυμα του καλοκαιριού και στις διακοπές φοριούνται στο repeat από τα κορίτσια της μόδας, που τα επιλέγουν σε διάφορα σχέδια.

Φέτος το καλοκαίρι ένα φόρεμα πρωταγωνιστεί στις προτάσεις των it-girls, που είναι συνώνυμο της κομψότητας και της φινέτσας. Το πιο αριστοκρατικό κομμάτι της σεζόν επιλέγεται από τις fashionistas στο Λονδίνο και το Μιλάνο, που εύκολα ορκίζονται στην κομψότητα και στο quiet luxury style του.

Σε αυτό το φόρεμα "ορκίζονται" οι fashionistas στο Λονδίνο & το Μιλάνο

Πριν εμφανιστεί ο όρος "μίντι", όλα αυτά τα φορέματα που το μήκος τους φτάνει κάπου ανάμεσα στο γόνατο και τον αστράγαλο ήταν συνώνυμα της κομψότητας των γυναικών ανά τον κόσμο και στην ιστορία της μόδας αποτελούσαν τη Νο1 τάση για κομψές εμφανίσεις.


Λόγω της ιστορίας τους, τα μίντι φορέματα έχουν μια πινελιά πιο vintage, διαθέτοντας συνήθως τετράγωνη λαιμόκοψη, στενή μέση ή ρετρό φλοράλ μοτίβα, ακόμα και πουά. Η τάση αυτή πρωταγωνιστεί και φέτος το καλοκαίρι, με ρετρό επιλογές, ειδικά στα hot spots της μόδας όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και η Νέα Υόρκη.

Και κάπως έτσι το μίντι φόρεμα γίνεται το πιο αγαπημένο αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας εκλεπτυσμένη αισθητική και μια αύρα "ήσυχης πολυτέλειας"!

Τα μίντι φορέματα που πρωταγωνιστούν στο street style


Tip: Μεσάτο και με κλειστή λαιμόκομψη, ταιριάζει εύκολα σε κάθε σωματότυπο. Φόρεσέ το από το πρωί ως το βράδυ, με μπαλαρίνες ή strappy πέδιλα, για μια elegant εμφάνιση.


Tip: Θηλυκό και chic, θα τονίσει την κομψότητά σου. Συνδυάζεται ιδανικά με Mary Janes, αν θέλεις να τονίσεις τον ρετρό του χαρακτήρα.


Tip: Εάν θέλεις κάτι πιο αέρινο, προτίμησε ένα χαμηλόμεσο, για να αναδείξεις και τον μοντέρνο χαρακτήρα σου. Το λευκό είναι πάντα συνώνυμο της φινέτσας. Μια μικρή τσάντα θα βάλει τη vintage πινελιά στο look.