Τα πιο κομψά καλοκαιρινά σύνολα διαθέτουν ένα από αυτά τα 5 bottoms

Βάλε στην άκρη σίγουρα το τζιν σορτσάκι σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Θα ξεκινήσω με μια φράση που αποτυπώνει μια μεγάλη αλλαγή στις εμφανίσεις του καλοκαιριού από τα fashion girls στο street style: Πουθενά δεν βλέπεις τζιν σορτσάκι! Υπάρχει μια κάποια έλλειψη αυτό το καλοκαίρι στο συγκεκριμένο bottom, που δίνει τη θέαη του σε άλλα πιο δροσερά κομμάτια για τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου.

Τα κορίτσια της μόδας αναζητούν πολλές εναλλακτικές πέρα από τα τζιν σορτς, που ναι μεν είναι βασικό εδώ και δεκαετίες, αλλά μπορούμε να πειραματιστούμε κιόλας, ειδικά το καλοκαίρι, με άλλα παντελόνια, φούστες και σορτσάκια, που είναι πιο άνετα στη μεγάλη ζέστη. Πέντε bottoms για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση από το τζιν σορτς αυτό το καλοκαίρι.

Τα πιο κομψά καλοκαιρινά σύνολα διαθέτουν ένα από αυτά τα 5 bottoms

Τailored βερμούδες


Οι κομψές βερμούδες μπορεί να μην είναι πρόσφατη τάση, αλλά σίγουρα φέτος είναι η πιο δημοφιλής σιλουέτα σορτς για το καλοκαίρι. Το μακρύ tailord μήκος, με πιέτα, σαν "κοντό παντελόνι" δηλαδή, βγαίνει νικητής, αφού ταιριάζει ιδανικά σε εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ - αποτελεί το τέλειο office look. Είναι άνετες, εξαιρετικά φινετσάτες και συνδυάζονται εύκολα πάνω-κάτω, οπότε, ανεξάρτητα από τους δισταγμούς σου, δοκίμασέ την και δεν θα χάσεις σε... πόντους στυλ.

Tip: Δώσε στο σορτς μια glam εικόνα με ένα ζευγάρι slingback γόβες, για μια αίσθηση... πέραν του επαγγελματικού σου ωραρίου.

Κάπρι


Είτε λατρεύεις τα νοσταλγικά αυτά παντελόνια είτε σου υπενθυμίζουν κάποιο... σχολικό τραύμα, τα κάπρι έχουν φέτος μεγάλη άνοδο και πρωταγωνιστούν με πάθος στα καλοκαιρινά μας σύνολα, λόγω του κομψού τους στυλ. Φόρεσέ τα με σακάκι ή ένα απλό tank top και απογείωσε το look με ψηλοτάκουνα mules.

Tip: Επένδυσε σε ένα κοριτσίστικο σετ με κάπρι παντελόνι και ασορτί στράπλες τοπ, κατά προτίμηση σε καρό με λεπτομέρειες δαντέλας, και αναβίωσε εύκολα τα 60s.

Μποξεράκι


Τα εσώρουχα φέτος φοριούνται ως εξωτερικά ρούχα! Στην κατηγορία αυτή λοιπόν βάλε και το αγαπημένο σου φαρδύ λινό ή βαμβακερό σορτσάκι, συνήθως ριγέ, που θα το φορέσεις με ένα απλό μπλουζάκι ή θα προτιμήσεις ένα λευκό ή φλοράλ σετ, για να αναδείξεις το στυλ της... λολίτας που κρύβεις μέσα σου.

Tip: Ιδανικά συνδύασέ το με μπαλαρίνες ή mesh shoes, για μια πιο ενημερωμένη εμφάνιση. Τα δαντελένια καλτσάκια εδώ είναι προαπαιτούμενα και εάν το επιτρέπει ο καιρός.

Μάξι φούστα από ποπλίνα


Ας γίνει γνωστό ότι το καλοκαίρι του '24 είναι το καλοκαίρι της μάξι φούστας και δη αυτής από ποπλίνα. Τα αέρινα αυτά κομμάτια είναι ιδανικά για να συμπληρώσουν το πιο κομψό και χαλαρό ταυτόχρονα καλοκαιρινό ντύσιμο. Γιατί, εάν είναι δύσκολο να δείχνεις elegant στον καύσωνα, αυτή η φούστα θα σου χαρίσει αυτή την εκλεπτυσμένη αισθητική που χρειάζεσαι χωρίς να... ιδρώνεις.

Tip: Πόνταρε στην απλότητα της φούστας, που με ένα εντυπωσιακό top από πάνω, θα σε βοηθήσει να αναδείξεις το quiet luxury style αυτό το καλοκαίρι.

Λινό παντελόνι


Δεν υπάρχει κορίτσι που να μην ορκίζεται στο λινό παντελόνι το καλοκαίρι. Είναι κλασικό, είναι πρακτικό και ευέλικτο στους συνδυασμούς. Τα φαρδιά κομμάτια είναι η επιλογή σου, που θα φορέσεις στο γραφείο αλλά και στην παραλία, με τους σωστούς συνδυασμούς.

Tip: Βάλε οπωσδήποτε μια λεπτή μαύρη ζώνη στη μέση σου, για να τονίσεις τη σιλουέτα και το στυλ σου!