Πες μου ποιο είναι το στυλ σου και θα σου πω πώς θα φορέσεις το μαύρο αυτό το καλοκαίρι!

3 ιδέες για να πετύχεις το τέλειο total black στις διακοπές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι υψηλές θερμοκρασίες μάς καλούν να αφήσουμε στην άκρη τα σκούρα χρώματα της ντουλάπας για μερικούς μήνες και να παραδοθούμε στις πιο φωτεινές αποχρώσεις. Το καλοκαίρι επιβάλλει να φοράμε κίτρινο, κόκκινο ή πορτοκαλί, μάλιστα σε απροσδόκητους συνδυασμούς που ίσως τολμάμε να φορέσουμε μόνο στις διακοπές.

Ουδέτερα όπως το μπεζ ή το λευκό είναι επίσης πρωταγωνιστές, αλλά όσες από εμάς είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του μαύρου χρώματος θέλουμε να το φοράμε και αυτή την εποχή του χρόνου. Γιατί, πράγματι, μπορείς να βάλεις αυτό το βασικό χρώμα και το καλοκαίρι, δημιουργώντας τα πιο κομψά σύνολα στην γκαρνταρόμπα σου.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιλογή υφασμάτων και των υφών, που προσαρμόζονται άριστα στον ζεστό καιρό και το street style είναι για άλλη μία φορά η καλύτερη αναφορά για να προσαρμόσεις το total black σε κάθε στυλ. Δες, λοιπόν, 3 ιδέες για να φορέσεις κατάμαυρα μέσα στο καλοκαίρι.

Πες μου ποιο είναι το στυλ σου και θα σου πω πώς θα φορέσεις το μαύρο το καλοκαίρι! 3 ιδέες total black για να διαλέξεις

Boho look

Αν το ντεμπούτο της Chemena Kamali στον Οίκο Chloé σε έκανε να φέρεις στην επιφάνεια αυτά τα boho φορέματα που είχες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 (ή από τη ντουλάπα της δεκαετίας του '70 της μαμάς σου), τότε το boho είναι η επιλογή σου.

μαύρο φόρεμα με κοψίματα
Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images/Ideal Image

Καθώς στη hippie chic αισθητική δεν είναι όλα πολύχρωμα paisley μοτίβα, το μαύρο χρώμα θα γίνει μια ακαταμάχητη επιλογή αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι ένα μάξι βαμβακερό φόρεμα με βολάν ή πλισέ, μια μάξι φούστα ή ακόμα και ένα σύνολο με κοψίματα.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα σετ τοπ και φούστα θα βάλει μια φρέσκια πινελιά στην εμφάνιση μέσω του ελαφρώς ασύμμετρου κοψίματος. Το κλειδί βρίσκεται επίσης στην τσάντα: Μια hobo πρόταση με χρυσαφί μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ο τέλειος συνδυασμός σε ένα στυλ που δεν απαιτεί περισσότερα αξεσουάρ, πέρα από ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά ηλίου.

Classic look

H Veronika Heilbrunner μάς έδωσε μια ιδέα για να φορέσουμε μαύρο το καλοκαίρι που δεν αποτυγχάνει ποτέ: Ένα κλασικό κοστούμι Για εκείνες τις μέρες που θα βρεθείς σε ένα νησί με πολύ αέρα και θέλεις να βγεις το βράδυ, αυτή η εμφάνιση είναι η καλύτερη.

total black κοστούμι
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Φόρεσε το σακάκι χωρίς τοπ από μέσα και συνδύασε το σύνολο με μια τσάντα με αλυσίδα. Αντικατάστησε τα ankle boots με crab sandals ή τα αγαπημένα σου strappy πέδιλα, για να πετύχεις το τέλειο look μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Rock look

Για κάποιον που μεγάλωσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οποιαδήποτε τάση Y2K είναι αρκετά περίπλοκη. Αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ένα απλό σύνολο είναι αρκετό.

μαύρο σύνολο με φούστα
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images/Ideal Image

Στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου πριν από λίγες μέρες είδαμε αυτό το στυλ, που αποτελείται από ένα basic μαύρο μπλουζάκι, που όλες έχουμε στην ντουλάπα μας, και μια χαμηλόμεση φούστα (τάση φθινόπωρο-χειμώνας 2024 ) με μεγάλες τσέπες, ενώ η ζώνη χαμηλά ολοκληρώνει ιδανικά αυτό το μοδάτο σύνολο. Συνδύασέ το με string sandals ή τις αγαπημένες σου μαύρες flip-flops.