Είσαι 50άρα; Αυτά τα 5 πουκάμισα θα αναβαθμίσουν το στυλ σου - Δεν είναι λευκό & γαλάζιο

Η μόδα δεν έχει ηλικία αλλά ωριμάζει μέσα στα χρόνια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η δημιουργία μιας εξαιρετικής γκαρνταρόμπας όταν έχεις περάσει τα 50 απαιτεί χρόνο και υπομονή. Και θα είναι εξαιρετική όχι με βάση μόνο τις τρέχουσες τάσεις της μόδας, αλλά κυρίως επενδύοντας σε βασικά κομμάτια που μπορείς να φοράς για χρόνια και παράλληλα να τα συνδυάζεις με τα trends, για να φρεσκάρεις κάθε φορά τα looks σου.

Όσο μεγαλώνεις τόσο ομορφαίνεις -σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ στον καθρέφτη σου-, αφού η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και δεν επηρεάζει σε τίποτα ούτε το πώς νιώθουμε ούτε φυσικά το πώς θα ντυθούμε. Η μόδα και οι τάσεις αφορούν σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, αλλά το ζητούμενο εδώ είναι να μάθεις σε ποια κομμάτια μπορείς να επενδύσεις, που παραμένουν διαχρονικά στο μοδίστικο σύμπαν.


Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, φιγουράρουν τα πουκάμισα, που αποτελούν basic κομμάτι σε κάθε ηλικία. Ωστόσο, υπάρχουν 5 σχέδια, που τα επιλέγουν διάσημες 50άρες trendsetters, με τα οποία αναβαθμίζουν το στυλ τους. Γιατί σε αυτήν τη μοδίστικη ζωή μιας 50άρας plus δεν υπάρχει μόνο λευκό και γαλάζιο για να είναι και να νιώθει στυλάτη!

5 πουκάμισα που αναβαθμίζουν το στυλ μιας 50άρας

"Μόδα μπορείς να αγοράσεις αλλά το στυλ όχι. Το κλειδί για να το πετύχεις είναι να μάθεις ποια είσαι, κάτι που θα σου πάρει χρόνο. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας στο στυλ, όλα έχουν να κάνουν με την αυτοέκφραση και την προσωπικότητά σου", έλεγε η αείμνηστη Iris Apfel και δεν είχε άδικο.

Με αυτό ως δεδομένο, λοιπόν, επένδυσε σε 5 πουκάμισα, που επιλέγουν οι μεγαλύτερες σε ηλικία στυλάτες γυναίκες - κάτι ξέρουν περισσότερο από εκλεπτυσμένο γούστο και αισθητική λόγω εμεπιρίας.

Πουκάμισο με λουλούδι


Γιατί...

Θα δημιουργήσει μια εκλεπτυσμένη εικόνα με ό,τι κι αν το συνδυάσεις (φούστα ή παντελόνι), ενώ θα τραβήξει την προσοχή το λουλούδι, απομακρύνοντας το βλέμμα από τυχόν ατέλειες. Επιπλέον, ένα απλικέ λουλούδι είναι τάση και θα φρεσκάρει τα πιο κλασικά σύνολά σου.

Πουκάμισο με φιόγκο


Γιατί...

Είναι από τις αγαπημένες επιλογές των γυναικών άνω των 50, αλλά για έναν λανθασμένο λόγο: Το δέσιμο στον λαιμό κρύβει τυχόν ρυτίδες! Κι όμως, αυτό το bow-tie πουκάμισο θα αναβαθμίσει ακόμα και το πιο απλό τζιν παντελόνι σου.

Πουκάμισο με διάφανη δαντέλα


Γιατί...

Η δαντέλα είναι chic επιλογή αλλά δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Επέλεξε ένα "καλό" κομμάτι με διαφάνεια ανάμεσα στα μοτίφ και μη μένεις άλλο στην ιδέα που θέλει τα see-through ρούχα να είναι μόνο για μικρότερες ηλικίες. Το παν είναι η κομψότητα σε αυτό που θα επιλέξεις.

Πουκάμισο πολύχρωμο σατέν


Γιατί...

Τα φωτεινά χρώματα ταιριάζουν στις μεγαλύτερες ηλικίες, γιατί δείχνουν την επιδερμίδα πιο φωτεινή και φρέσκια. Με αυτό ως οδηγό, ένα bold σατέν πουκάμισο (στο χρώμα της επιλογής σου) δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου.

Πουκάμισο εμπριμέ κρουαζέ


Γιατί...

Είναι το αγαπημένο σχέδιο των απανταχού γυναικών, αφού κρύβει επιπλέον πόντους στη μέση. Δημιουργεί εύκολα ένα εκλεπτυσμένο σύνολο ακόμα κι αν το βάλεις με το τζιν σου.