Αυτό το αξεσουάρ θα αναβαθμίσει το στυλ σου είτε είσαι 20, 40 ή 60 χρόνων

Χρηστικό αλλά και elegant ταυτόχρονα, δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Τα αξεσουάρ ως γωνστόν είναι το... αλατοπίπερο σε ένα σύνολο, αυτά τα στοιχεία που εύκολα μπορούν να το απογειώσουν, ενώ είναι τα κομμάτια που τα χρησιμοποιούμε για να... πάμε από το ένα στυλ στο άλλο. Έτσι δεν πρέπει να λείπουν από τα σύνολά μας.

Υπάρχει, όμως ένα αξεσουάρ που ταιριάζει εύκολα σε όλες τις ηλικίες, είτε είσαι 20, 40 ή 60 χρόνων, και βάζει μια φινετσάτη και εκλεπτυσμένη πινελιά σε κάθε look. Είναι ταυτόχρονα χρηστικό και ευέλικτο, ενώ μπορείς να το φορέσεις με όλα σου τα ρούχα, δημιουργώντας άπειρους συνδυασμούς.

Αυτό το αξεσουάρ θα αναβαθμίσει το στυλ σου είτε είσαι 20, 40 ή 60 χρόνων

Οι ζώνες, που συχνά θεωρούνται απλώς λειτουργικά αξεσουάρ, έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν μια απλή εμφάνιση σε δήλωση μόδας και αυτό το καλοκαίρι κάνουν fashion statement. Οι τάσεις επικεντρώνονται στην ανάδειξη της γυναικείας σιλουέτας μέσα από μια έντονη μέση και η ζώνη είναι το βασικό στοιχείο για να το πετύχεις.


Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ζώνη δεν είναι μόνο ένα πρακτικό αξεσουάρ, αλλά γίνεται το στοιχείο διαφοροποίησης που σπάει τη μονοτονία σε ένα σύνολο. Το κλειδί είναι να επιλέξουμε σωστά πώς θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή να ξεκαθαρίσουμε εάν ο στόχος μας είναι να λεπτύνουμε τη μέση μας, να προσθέσουμε έξτρα στυλ στο look μας ή να απλώς να κρατήσουμε το ρούχο στη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ζώνη θα αναδείξει το ντυσιμό μας μέσω της κομψότητάς της, αποτελώντας απαραίτητο στοιχείο στην γκαρνταρόμπα μας.

4 διαφορετικά στυλ για να φορέσεις τη ζώνη

Με φούστα σε γραμμή Α


Ίσως αυτή είναι η πιο σοφιστικέ και νοσταλγική επιλογή. Η ζώνη είναι τέλεια για να τονίσεις τη μέση σου, καθώς η γραμμή της φούστας έχει όγκο στο κάτω μέρος.

Με oversized blazer


Το σακάκι γίνεται εύκολα ένα μίνι φόρεμα με τονισμένη μέση, ιδανικό για να το συνδυάσεις με strappy ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Με loose πουκάμισο


Πουκάμισο φαρδύ και φαρδύ παντελόνι χρειάζονται μια ισορροπία. Δέσε μια ζώνη στη μέση σου και αυτόματα τα πόδια σου θα δείξουν ψηλότερα και η σιλουέτα σου κομψότερη.

Με χαμηλοκάβαλο παντελόνι


Θα λειτουργήσει σαν κόσμημα στο παντελόνι, αφού η ιδέα εδώ δεν είναι να λεπτύνεις τη μέση σου αλλά να προσθέσεις ένα στοχευμένο αξεσουάρ στο look σου.