Αυτά τα κοσμήματα φοράνε φέτος όλα τα fashion girls στην παραλία

Το καλοκαίρι η ιδέα είναι "more is more" στα αξεσουάρ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ερώτηση: Τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το καλοκαίρι; Ίσως, ότι θα κάνεις διακοπές στο νησί τον ονείρων σου. Ίσως ότι θα αγοράσεις ένα ζευγάρι καινούργια σανδάλια από αυτα που βλέπεις παντού ή μια ψάθινη τσάντα από τις 6 που είναι must-have. Ίσω πάλι να σκέφτεσαι... κοσμήματα!

Αυτό είναι το ζητούμενο φέτος, αφού με μια πρώτη ματιά στα fashion girls που κάνουν τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα και ποστάρουν φωτογραφίες στο Instagram, επιλέγουν συγκεκριμένα σχέδια για να φοράνε στην παραλία με το beachwear τους.

Αυτά τα κοσμήματα φοράνε φέτος τα fashion girls στην παραλία

Κοσμήματα από κοχύλια. Όχι, δεν χρειάζεται να ξαφνιαστείς ούτε να κρίνεις! Σκέψου αρχικά εκείνες τις όμορφες αναμνήσεις της εφηβείας σου, όταν επέστρεφες από τις καλοκαιρινές διακοπές σου με ένα αναμνηστικό από την παραλία - κοχύλι, αστερίας, πεταλίδες.


Δεν υπάρχει τίποτα πιο συνώνυμο με το καλοκαίρι στο μυαλό όλων μας από το να μαζεύουμε κοχύλια και κατά την επιστροφή μας στην πόλη να τα διακοσμούμε στο σπίτι μας ή ακόμα και να φτιάχνουμε χειροποίητα κοσμήματα με αυτά.

Είναι, μάλιστα, τεκμητιωμένο ιστορικά πως οι άνθρωποπι φτιάχνουν κοσμήματα με θαλασσινά στοιχεία εδώ και αιώνες, κυρίως από ιθαγενείς κοινότητες σε όλο τον κόσμο - και το συναίσθημα γι' αυτό το είδος κοσμήματος συνεχίστηκε και στη σύγχρονη εποχή.

Αλλά δεν είναι μόνο η νοσταλγία που κάνει τα κοσμήματα από κοχύλια ένα must-have στο μυαλό πολλών, ειδικά για το καλοκαίρι. Υπάρχει και ένα κύμα σχεδιαστών που δημιουργούν πολύτιμα κομμάτια με έμπνευση από τον βυθό της θάλασσας, παρουσιάζοντας μοντέρνα κομμάτια που φοριούνται στο repeat από όλα τα fashion girls, επιλέγοντας τα πιο όμορφα σχέδια!

Κοράλλια


Σε κολιέ, βραχιόλια ή σκουλαρίκια, είναι ιδανικά για να στολίσουν το beachwear look σου, ενώ μπορείς να επιλέξις το χρώμα της αρεσκείας σου, από λευκό και πορτοκαλί μέχρι τιρκουάζ και κόκκινο.

Κοχύλια


Σε ασημί ή χρυσαφί, ακόμα και σε διάφορα bold χρώματα, τα κοχύλια είναι must-have να τα συνδυάσεις φέτος με το μαγιό σου. Προτίμησε μεγάλα σκουλαρίκια ή και κολιέ ή μενταγιόν και αν θέλεις δοκίμασε να κάνεις layering και με κοράλλια.

Αστερίες


Εάν είσαι τολμηρή (γιαί όχι;) δοκίμασε stetement σκουλαρίκια με αστερίες και κοχύλια και μάλιστα σε χρώματα που ταιριάζουν με το beachwera look σου. Θα κάνεις σίγουρα εντύπωση.

Κελύφη


Δεν υπάρχει τίποτα πιο... συνώνυμο με το καλοκαίρι, την άμμο και την παραλία από αυτά τα γνωστά "καβούκια", που μπορείς και μόνη σου να συλλέξεις και στη συνέχεια να φτιάξεις ένα κολιέ-τσόκερ. Θα χαρείς όχι μόνο τη διακδικασία της χειροποίητης δημιουργίας αλλά και το στυλ!