Scandi girls: 8 trends που φοράνε μόλις ζεστάνει ο καιρός

Είναι πάντα μπροστά στις τάσεις και δείχνουν τον δρόμο στα must-have της σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το σκανδιναβικό στυλ, ως γνωστόν, χαρακτηρίζεται από minimal επιλογές που ποντάρουν στη μονοχρωμία και την άνεση, με τα scandi girls να διαθέτουν μια αβίαστη κομψότητα που γοητεύει τις fashionistas σε όλο τον κόσμο. Το "χωρίς κόπο" στυλ είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν πολύ οι Γαλλίδες, ενώ και στην Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη τα κορίτσια είναι εξίσου cool και άνετα, αφήνοντας τη μοναδική τους αίσθηση να αναδείξει το ιδιαίτερο στυλ τους.

Και οι δύο σκανδιναβικές πρωτεύουσες φιλοξενούν μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς σχεδιαστές αυτή τη στιγμή, όπως τα House of Dagmar, Ganni, Lié Studio, Rotate και άλλους. Επιπλέον, εδώ θα δεις εμφανίσεις που είναι συνήθως μπροστά από τις τάσεις και τις μικρο-τάσεις, οπότε τι καλύτερο από το να δούμε 8 trends που φοράνε μόλις ζεστάνει ο καιρός, τα οποία σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στις επόμενες επιλογές μας.

8 trends που φοράνε τα scandi girls μόλις ζεστάνει ο καιρός

Βερμούδα


Η χαλαρή εμφάνιση που προσφέρει μια βερμούδα είναι το ζητούμενο για τα scandi girls στον ζεστό καιρό. Προσφέρει αβίαστη κομψότητα, ενώ με flatforms και ρετρό ψάθινες ή τσάντες-δίχτυ δημιουργούν μια ενημερωμένη εικόνα.

Thong sandals


Οι περίφημες σαγιονάρες σε όλα τα σχέδια και χρώματα έχουν την τιμητική τους στα πόδια των κοριτσιών της μόδας. Για μια πιο φινετσάτη εμφάνιση, επιλέγουν σιλουέτες με φαρδιά λουράκια και σε κλασικά ουδέτερα χρώματα.

Pajama pants


Είναι το αγαπημένο παντελόνι των απανταχού fashionistas για το καλοκαίρι, που παίρνει εύκολα τη θέση του τζιν. Ένα φαρδύ ριγέ κομμάτι με λάστιχο στη μέση που θυμίζει πιτζάμα συνδυάζεται με minimal μπλουζάκια, μπαλαρίνες και Adidas Samba.

Πουκάμισo από ποπλίνα


Δροσερό και στυλάτο, ένα φαρδύ πουκάμισο από ποπλίνα συνδυάζεται στην Στοκχόλμη με λευκό λινό παντελόνι και χρυσαφί κοσμήματα, ενώ στην Κοπεγχάγη τα κορίτσια το φοράνε με τζιν και bold sneakers.

Κόκκινα παπούτσια


Οι φωτεινές αποχρώσεις και οι ποπ τόνοι είναι κάτι σπάνιο για να δεις στους δρόμους της Σκανδιναβίας, αλλά όταν τα fashion girls θέλουν να βάλουν λίγο χρώμα στην εμφάνισή τους, επιλέγουν κόκκινα παπούτσια - από μπαλαρίνες και mesh shoes μέχρι sling-backs και Mary Janes.

Bold sneakers


Οι Σκανδιναβές λατρεύουν να συνδυάζουν τα αθλητικά τους παπούτσια με tailored κομμάτια όπως μια καμπαρντίνα και ένα παντελόνι. Προτιμούν technical sneakers όπως τα Salomon XT-60s και τα Nike Shox εν μέρει λόγω πρακτικότητας για τις σκανδιναβικές καιρικές συνθήκες (μπορεί να αρχίσει να βρέχει από το πουθενά) και φυσικά λόγω στυλ.

Σουέτ jacket


Μπορεί να φαίνεται περίεργο να φοράς ένα δερμάτινο τζάκετ τον Ιούνιο, αλλά ο καιρός εκεί θυμίζει περισσότερο άνοιξη. Έτσι το κομμάτι αυτό φοριέται πολύ μόλις ζεστάνει ο καιρός, επιλέγοντας κυρίως σχέδια σε καφέ τόνους και με vintage φινιρίσματα.

Track pants


Στο ίδιο μήκος κύματος με τα techno sneakers που ανέφερα παραπάνω, τα κορίτσια αγκαλιάζουν μια συγκεκριμένη αθλητική αισθητική με παντελόνια φόρμας, που συνδυάζουν με εφευρετικούς τρόπους, δημιουργώντας σύνολα που φυσικά δεν θυμίζουν... προπόνηση.