It's hot out there: 12 stylish looks για να φορέσεις στον καύσωνα

Είναι κομψά και μοδάτα και φουλ δροσερά για να αντέξεις τη ζέστη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πώς θα αντιμετωπίσεις τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στο στυλ σου; Πώς γίνεται να φορέσεις στυλάτα και κομψά σύνολα χωρίς να... τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι;

Η απάντηση στις απορίες σου είναι ότι, παρά τον καύσωνα, μπορείς να ντυθείς με φινετσάτα και μοδάτα ρούχα, επιλέγοντας στοχευμένα όλα αυτά τα fashion items που θα αφήσουν το σώμα σου να αναπνεύσει, χωρίς να ασφυκτιά μέσα σε πολύ στενά ή και απροκάλυπτα κοντά ρούχα.

Γιατί, να ξέρεις, όσον αφορά σε αυτό το τελευταίο, είναι καλύτερα στην πολλή ζέστη να μην εκθέτεις το σώμα σου με μίνι και cut-outs με το σκεπτικό ότι θα δροσιστείς, αλλά να προτιμάς ακόμα και κομμάτια με μακρύ μανίκι, αρκεί το ύφασμά τους να είναι βαμβακερό.

Δες, λοιπόν, τι φοράνε τα κορίτσια της μόδας μέσα από το Insta-inspo που μας δίνουν, για να πάρεις ιδέες για τους... επόμενους καύσωνες.

12 stylish looks για να φορέσεις στον καύσωνα

Κάπρι + Spaghetti top


Tip: Παίξε με τη διχρωμία άσπρο-μαύρο και επέλεξε ανοιχτά mules, για μια πιο elegant εικόνα. Η εμφάνισή σου ταιριάζει άριστα το πρωί στο γραφείο και μετά -αν προκύψει- για ποτό με τους συναδέλφους.

Τζιν βερμούδα + crop μπολερό

Tip: Είναι ένας στυλάτος τρόπος για να φορέσεις το τζιν σου τον ζεστό καιρό. Πιο δροσερή και το ίδιο ευέλικτη, μια τζιν βερμούδα θα κάνει τη δουλειά της στον καύσωνα με ένα αεράτο τοπ από πάνω.

Διάφανη παντελόνα + halter top


Tip: Μια εξαιρετική πρόταση για να βγεις το βράδυ χωρίς να δυσανασχετείς και παράλληλα να είσαι στη μόδα. Η διαφάνεια και το κοντράστ μπεζ-μαύρο είναι ό,τι πρέπει για την έξοδό σου. Φρόντισε το τοπ να έχει ανοιχτή πλάτη, για ευνόητους λόγους.

Wide-leg pants + γιλέκο


Tip: Το γιλέκο είναι το τοπ που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στη ζέστη, ενώ παράλληλα θα είσαι καλοντυμένη. Φόρεσέ το με ένα μαύρο φαρδύ παντελόνι και mesh shoes, για μια office look (και όχι μόνο) εμφάνιση.

Oversized pants + body


Tip: Μπορεί το body να σου φαντάζει αρκετά ζεστό για να το φορέσεις σε μέρες καύσωνα, αλλά το βραδάκι με ένα κομψό παντελόνι θα σου χαρίσει αρκετές νότες δροσιάς - ειδικά δίπλα στη θάλασσα.

Λευκό φόρεμα + ψάθινα αξεσουάρ


Tip: Το πολυαγαπημένο λευκό φόρεμα του καλοκαιριού καλά θα κάνεις να το τιμήσεις στη ζέστη. Καλύτερα λινό και σε χαλαρή γραμμή, για έξτρα δροσιά όλη μέρα. Τα ψάθινα αξεσουάρ θα φέρουν λίγο πιο κοντά σου την... παραλία.

Μίνι φούστα + loose top


Tip: Μια μίνι φούστα δεν μπορεί να απουσιάζει από τις επιλογές σου. Πρόσεξε το σχέδιό της να είναι σε A line και όχι bodycon. Συνδύασέ την με ένα κλασικό μπλουζάκι σε loose γραμμή και μοδάτα mules.

Cargo pants + πουκάμισο


Tip: Το παντελόνι αυτό δεν αρέσει σε πολλές. Είναι το γνωστό cargo σε σχήμα "αλεξίπτωτο", που βολεύει, ωστόσο, στη ζέστη, αφού είναι δροσερό, λόγω της γραμμής του. Mε λευκό ποπλίνα ή βαμβακερό πουκάμισο είναι το τέλειο combo.

Oversized λινό παντελόνι + λευκό μπλουζάκι


Tip: Πόση δροσιά πια να πάρεις από ένα παντελόνι! Πολύ πολύ φαρδιά γραμμή και ψηλόμεσο, συνδύασέ το με ένα minimal T-shirt και βάλε τη θηλυκή πινελιά στο look μέσα από ένα ζευγάρι kitten heels.

Μαύρο μάξι φόρεμα + mesh shoes


Tip: Είναι το αγαπημένο (μαζί με το λευκό) φόρεμα του φετινού καλοκαιριού. Μη σε φοβίζει η στενή γραμμή του, ειδικά εάν επιλέξεις ένα με λεπτή πλέξη, θα είναι πιο δροσερό από το πιο κοντό σου mini dress!

Λευκό λινό co-ord


Tip: Ποντάρεις σε αυτό το σύνολο πέρα από τον καύσωνα. Γιατί καλοκαίρι χωρίς λινό δεν γίνεται. Mε κλασική γραμμή και διαχρονική φινέτσα, αυτό το twin set θα το φοράς non stop!

Μποξεράκι + γιλέκο


Tip: Είναι το must-have σορτσάκι του καλοκαιριού έτσι ή αλλιώς. Βολικό, δροσερό και άνετο, φόρεσέ το στις μεγάλες ζέστες με ένα κομψό γιλέκο για να του αλλάξεις εικόνα! Το ροζ χρώμα είναι προσωπική επιλογή.