Αυτό είναι το μόνο κλασικό κομμάτι που χρειάζεσαι στο καλοκαιρινό office look σου - Και δεν είναι το σακάκι

Θα το φορέσεις το ίδιο καλά με παντελόνι ή φούστα αλλά και με βερμούδα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, αυτό το κλασικό κομμάτι το φορούσαν είτε πάνω είτε κάτω από άλλα ρούχα. Αλλά αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν, και τώρα είναι από μόνο του ένα αυτόνομο ρούχο, που φοριέται ως ένα κομψό τοπ μαζί με παντελόνια, φούστες και βερμούδες.

Μάλιστα, θεωρείται το μόνο classic κομμάτι που χρειάζεσαι στο καλοκαιρινό σου office look, αφού θα σου χαρίσει και κομψότητα και δεν θα σε ζεσταίνει όπως το σακάκι. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα για να διαλέξεις, ανάλογα με το στυλ σου, ενώ εάν επιλέξεις έξυπνα μπορείς να το φορέσεις το ίδιο καλά το πρωί και το βράδυ.


Το μόνο κλασικό κομμάτι που χρειάζεσαι για το καλοκαιρινό office look σου

Το γιλέκο γίνεται πρωταγωνιστής και των street style εμφανίσεων, κερδίζοντας ολοκληρωτικά τις εντυπώσεις. Η εξαίσια προσαρμογή του το καθιστά ένα minimal ρούχο ιδανικό για το γραφείο τώρα το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.


Έτσι ερμηνεύεται το mannish style, όπου το "αρσενικό" στοιχείο του συναντά το θηλυκό χωρίς να χάνει την έμφυτη γοητεία του. Και ενώ πολλές εξακολουθούν να είναι πιστές στο tailored blazer, οι fashionistas κοιτάζουν με ενδιαφέρον αυτήν την "ελαφρύτερη" και δροσερότερη εναλλακτική τους καλοκαιρινούς μήνες, αντί για το κλασικό σακάκι.


Ο λόγος; Μπορείς να το βάλεις στο γραφείο χωρίς να δείχνεις casual, ούτε να υποφέρεις από τη ζέστη, αλλά και να είσαι άριστα ντυμένη για να πας μετά για ποτό με τις φίλες σου. Προτίμησε ανοιχτά χρώματα και ουδέτερα, για να κάνεις περισσότερους συνδυασμούς και βάλε μια έξτρα θηλυκή πινελιά με ένα κομψό bralette από μέσα χωρίς να είσαι κιτς, στην περίπτωση που το... σηκώνει ο χώρος της δουλειάς σου.

Κάνε 3 συνδυασμούς στο office look σου με γιλέκο

Color contrast

γυναίκα με μπεζ γιλέκο και ροζ παντελόνι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Οι παλ αποχρώσεις είναι ιδανικές για το office look του καλοκαιριού. Βάλε μια μοδάτη πινελιά στο σύνολο, επιλέγοντας ένα γιλέκο με cut-outs.

Classic black

γυναίκα με γιλέκο και μάξι φούστα
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

H κλασική πρόταση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το total black, που θα σε βολέψει πολύ. Θα κάνεις πολλούς συνδυασμούς με το γιλέκο, ενώ και τον χειμώνα δύσκολα θα το αποχωριστείς.

Athleisure vibes

γυναίακ με γιλέκο και μπλουζάκι λευκό
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Στυλάτο και κομψό, το ριγέ φέτος έχει την τιμητική του. Προτίμησε ένα κοστούμι με μακρύ γιλέκο, που θα βάλεις μόνο του κουμπωμένο ή με ένα tank top από μέσα, για μια πιο ενημερωμένη στυλιστικά εικόνα. Sneakers, ένα ζευγάρι μαύρα ψηλοτάκουνα strappy πέδιλα αλλά και kitten heels είναι δική σου επιλογή - πάει με όλα.