Resort Dress Code: 4 στυλ για να φορέσεις ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα μείνεις

Για να μην βρεθείς απροετοίμαστη στο επόμενο ταξίδι σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία γυναικών ανήκεις, αλλά εάν είσαι από αυτές που δεν μπορούν να πακετάρουν σωστά τη βαλίτσα των διακοπών τους, τότε το συγκεκριμένο άρθρο είναι για σένα. Είτε ταξιδεύεις συχνά μέσα στον χρόνο είτε το κάνεις στις διακοπές, οφείλεις να γνωρίζεις πώς θα επιλέξεις τα σωστά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που θα είναι κατάλληλα για τον καιρό, την τοποθεσία που θα πας και τα μέρη που θα βρεθείς.

Για να μην βρίσκεσαι, λοιπόν, στη δύσκολη θέση είτε να πακετάρεις πολύ λίγα (και βρίσκεσαι με μόνο τρία ζευγάρια εσώρουχα και χωρίς οδοντόβουρτσα για ένα ταξίδι δύο εβδομάδων) είτε πάρα πολλά (με μια βαλίτσα πέντε κιλών επιπλέον) και -το χειρότερο- να φτάνεις στον προορισμό σου και να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πάρει μαζί σου ρούχα που ταιριάζουν με τον ενδυματολογικό κώδικα του θέρετρου στο οποίο μένεις, δες στη συνέχεια 4 στυλ για να διαλέξεις το πιο στοχευμένο.

4 στυλ για να φορέσεις ανάλογα με το ξενοδοχείο που μένεις

Resort Casual


Είναι το πιο βολικό στυλ, καθώς θα χρειαστείς μάξι φορέματα, beachwear και cover-ups και σανδάλια. Η ιδέα εδώ είναι να τα συνδυάσεις έτσι ώστε να πετύχεις σύνολα για να πας στη θάλασσα ή να χαλαρώσεις στην πισίνα και μετά να απολαύσεις το μεσημεριανό σου στο beach bar. Πρόσθεσε μεγάλα κομψά ψάθινα καπέλα, καφτάνια, statement αξεσουάρ και μια raffia bag, για έξτρα δόσεις στυλ.

Resort Elegant Casual


Αυτό το dress code συνήθως αναφέρεται στον συνδυασμό casualwear και βραδινού ντυσίματος. Είναι αυτό που θα φορούσες σε ένα δείπνο το βράδυ με φίλες ή σε ένα brunch το Σαββατοκύριακο. Ελαφρύ, χαλαρό και διασκεδαστικό, είναι αβίαστα εκλεπτυσμένο και κομψό. Το ιδανικό φινετσάτο casual look αποτελείται από ένα απλό καλοκαιρινό σύνολο σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι mules. Να θυμάσαι ότι έτσι θα ντυθείς όταν πας για φαγητό στο ξενοδοχείο ή πιεις ένα ποτό στο μπαρ πριν από το δείπνο.

Resort Evening Wear


Ενώ η διαφορά ανάμεσα στο βραδινό ντύσιμο και το κομψό casual μπορεί να είναι μικρή, είναι πραγματική. Αντί για ένα δείπνο το βράδυ σκέψου το βραδινό ραντεβού με τον αγαπημένο σου το Σαββατοκύριακο. Απόφυγε το casual καλοκαιρινό φόρεμα και προτίμησε ένα μεταξωτό ή μια μάξι φούστα (που ξέρεις και με τι παπούτσια ταιριάζει) σε συνδυασμό με ένα crop top. Πρόσθεσε εντυπωσιακά χρυσά κοσμήματα, σανδάλια με τακούνι και ένα cover-up για μια βραδιά στο ξενοδοχείο.

Formal Resort Style


Εδώ μιλάμε για ένα καλό βραδινό ντύσιμο, που περιλαμβάνει κομψά μίνι και μίντι φορέματα, εντυπωσιακά βραδινά κομμάτια αλλά και άνετα co-ord, ανάλογα με το στυλ σου. Προτίμησε ψηλοτάκουνα και ένα φινετσάτο μικρό τσαντάκι και κάνε τη διαφορά με elegant κοσμήματα. Για να μην παρανοήσεις, δεν χρειάζεται να ντυθείς για την βραδιά της Πρωτοχρονιάς, οπότε κινήσου σε minimal διαδρομές στις επιλογές σου.