Capri Sandals: Τα σανδάλια-σύμβολο του ιταλικού καλοκαιριού κατακτούν τώρα και το street style του κόσμου

Με έμπνευση από τους σταρ που εμφανίζονται σε αυτή την όαση της νότιας Ιταλίας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Στο Κάπρι, σε αυτή την πολυσύχναστη γωνιά της Ιταλίας, όπου τα στενά δρομάκια στριμώχνονται κατά μήκος της ακτής, νιώθεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια όαση πολυτέλειας χωρίς πολλούς συμβιβασμούς: Εδώ έρχονται διεθνείς σταρ το καλοκαίρι για να κάνουν βόλτες με σορτς, χαλαρά ρούχα και … τα διάσημα σανδάλια Capri (ή Positano).

Ακόμη και η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση δεν μπόρεσε να αντισταθεί: το 1971, στην πραγματικότητα φωτογραφήθηκε φορώντας αυτά τα σανδάλια, έναν ντόπιο τεχνίτη, σε συνδυασμό με μια φαρδιά φούστα και ένα ζευγάρι oversized γυαλιά ηλίου (σαν αληθινή ντίβα!).


Από τότε μέχρι σήμερα αυτά τα σανδάλια έγιναν σύμβολο του μεσογειακού-ιταλικού στυλ: Ένα πολυαγαπημένο καλοκαιρινό παπούτσι για όσους περνούν τις διακοπές τους σε αυτό το παραδεισένιο νησί αλλά και στο πιο περιζήτητο σουβενίρ.

Πλέον οι celebrities αλλά και οι trendsetters και fashion influencers δεν μπορούν χωρίς αυτά για τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις: Οι κομψές αυτές "σαγιονάρες" είναι πλέον παντού σε διάφορες παραλλαγές, που συνδυάζονται από τα κορίτσια της μόδας με πολλούς τρόπους, αναδεικνύοντας τη φινέτσα και την εκλεπτυσμένη αισθητική τους.

Τα σανδάλια Capri κατακτούν το street style

Το στυλ Capri στην ουσία περιλαμβάνει όλα τα σανδάλια που θυμίζουν σαγιονάρα, δηλαδή με δίχαλο στα δάχτυλα, με glam ή metallic λεπτομέρειες, ενώ βλέπουμε και κομμάτια lace-up αλλά και με πιο φαρδιά λουράκια. Στο street style τα κορίτσια της μόδας επιλέγουν τα δικά τους αγαπημένα και τα φοράνε με casualwear κομμάτια αλλά και με glam looks το βράδυ, απογειώνοντας το quiet luxury style.


Style note: Με το μαγιό σου θα δημιουργήσεις ένα πολυτελές beachwear, που θα φορέσεις σε μια οργανωμένη παραλία ή πλάι στην πισίνα!


Style note: Είναι ιδανικά για τις βόλτες σου στα νησιά το καλοκαίρι, αφού μπορείς να περπατήσεις στα πλακόστρωτα πιο στυλάτη από ποτέ.


Style note: Είναι ο τέλειος συνδυασμός με τη μάξι slip φούστα του φετινού καλοκαιριού, αφού τα Capri sandals θα λειτουργήσουν σαν κόσμημα στα πόδια σου.


Style note: Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα ζευγάρι με περισσότερα λουράκια, που θα σου χαρίσει καλύτερη στήριξη στις ατελείωτες ώρες που θα περπατάς το καλοκαίρι.