To athleisure style του καλοκαιριού απαιτεί μόνο ένα ρούχο

Σίγουρα το έχεις στην ντουλάπα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Το athleisure, όπως το ξέραμε, αποτελούνταν από μαύρο κολάν και ασορτί τοπ. Οι κύριοι εκπρόσωποι αυτής της τάσης ήταν η Kendall Jenner και οι αδερφές Hadid, που φορούσαν minimal ρούχα για να πάνε στο γυμναστήριο ή μια βόλτα.

Όταν έκανε κρύο, αντί για ζακέτα, φορούσαν ένα bomber jacket σε πράσινο χρώμα. Όμως ο κύκλος των τάσεων σχετικά με το athleisure συνεχίζει ακάθεκτος να βασιλεύει στους δρόμους του κόσμου, παρουσιάζοντας μερικές βασικές αλλαγές στο styling.

Γιατί αν πριν οι τόνοι στο παντελόνι κυμαίνονταν ανάμεσα σε μαύρο, καμηλό ή neon χρώματα, τώρα οι τάσεις βάζουν το γκρι στο επίκεντρο. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.


Έτσι πλέον τα κολεγιακά μπλουζάκια και οι πλισέ φούστες (χαρακτηριστικά του athleisure) έχουν δώσει τη θέση τους στο "σταρ" ρούχο της σεζόν για να δημιουργήσεις το athleisure style: τα joggers, γνωστά και ως sweatpants της παιδικής ηλικίας ή της εφηβείας μας - το μοναδικό ρούχο για να το απογειώσεις.

Το athleisure style του καλοκαιριού απαιτεί μόνο ένα ρούχο

Το πιο άνετο και ευέλικτο κομμάτι που μπορούμε να σκεφτούμε και που πλέον το βλέπουμε σε γκρι τόνους ή σε παρόμοια ανοιχτά χρώματα, που μεταμορφώνεται χάρη στα κατάλληλα αξεσουάρ: Το παντελόνι φόρμας ή αλλιώς jogger. Αν πάλι δεν έχεις πειστεί, δες πώς το φοράνε οπι επώνυμες, για να το δοκιμάσεις με τον σωστό τρόπο. Και το πιθανότερο είναι ότι όλες έχουμε ήδη μια γκρι φόρμα στην ντουλάπα μας.

Jogger με Birkin

Alessandra ambrosio
Photo by Bellocqimages/Bauer-Griffin GC Images/Getty Images/ Ideal Image

H Alessandra Ambrosio περπατούσε (ή έφευγε από το γυμναστήριο) στην πόλη του Λος Άντζελες με στυλ που απέπνεε άνεση και πολυτέλεια χάρη στα upper αξεσουάρ της. Το μοντέλο από τη Βραζιλία επέλεξε το παντελόνι φόρμας, που συνδύασε με crop top. Όσο για τα sneakers, επέλεξε ένα λευκό μοντέλο Under Armour σε στυλ runner.

Το twist έρχεται με την παρουσία αξεσουάρ: Γυαλιά ηλίου Aviator, ένα φούτερ στους ώμους και μια πολυτελής Hermès Birkin σε γκρι χρώμα. Μια ωδή στο quiet luxury στο γυμναστήριο. Εσύ μπορείς να επιλέξεις μια τσάντα λιγότερο... ακριβή, αλλά που να διαθέτει luxury λεπτομέρειες.

Cyber jogger

kim kardashioan
Photo by Bellocqimages/Bauer-Griffin GC Images/Getty Images/Ideal Image

Η Kim Kardashian είναι ιδανική περίπτωση για να μεταμορφώσει και το πιο casual κομμάτι, όπως το βαμβακερό αθλητικό παντελόνι, σε high fashion. Έτσι επέλεξε ένα σχέδιο Balenciaga, πιο κοντά στο λευκό παρά στο γκρι, και το συνδύασε με ένα πολύ στενό κοντομάνικο μπλουζάκι.

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον στη στιλιστική της πρόταση είναι τα αξεσουάρ: Μαύρο σκουφάκι, λευκή γούνινη τσάντα και γυαλιά ηλίου... διαστημικά!

Jogger με μπαλαρίνες

street style joggers ballerinas
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Η Sonia Lyson παρουσιάζει την πιο chic εκδοχή του jogger, συνδυάζοντάς το με μπαλαρίνες και ψάθινη τσάντα. Τα edgy γυαλιά ηλίου αλλά και το baseball hat, βάζουν τη μοδάτη πινελιά στο σύνολο, που θα σε πάει το ίδιο καλά από την προπόνηση στη βόλτα σου - με μια αλλαγή στα παπούτσια!