Τα κόκκινα σανδάλια είναι οι "πρωταγωνιστές" του καλοκαιριού - 10 στυλ για να φοράς τους επόμενους μήνες

Φλατ ή ψηλοτάκουνα, αναβαθμίζουν αυτόματα κάθε look

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash+
Unsplash+

Φέτος οι τάσεις στα παπούτσια είναι πολλές, από ψηλοτάκουνα και φλατ, ξεχωρίζουν οι μπαλαρίνες, τα mules, τα κομψά kitten heels, οι all-time classic sling-backs, αλλά και τα μοδάτα mesh shoes και τα strappy πέδιλα. Ωστόσο, έχω παρατηρήσει τα κορίτσια της μόδας, οι fashion infuencers αλλά και οι trendsetters ότι αναβαθμίζουν έξυπνα τις basic εμφανίσεις τους. Τι σημαίνει αυτό;

Μαύρα παντελόνια, σκουρόχρωμα τζιν και μάξι φορέματα ή μίνι φούστες, που προηγουμένως συνδυάζονταν με πρακτικά αθλητικά παπούτσια ή άνετες μπαλαρίνες, τώρα φοριούνται με ένα ζευγάρι κόκκινα σανδάλια. Αμέσως αναρωτήθηκα αν αυτό είναι το μυστικό για να είσαι αβίαστα cool. Και η απάντηση είναι "ναι".


Τις τελευταίες σεζόν παρατηρήσαμε πώς το χρώμα του πάθους έχει γίνει πρωταγωνιστής στα outfits που προτείνουν οι στυλίστες, ενώ η γοητεία του καλά κρατεί ανάμεσα στις fashionistas.

Όπως λένε, μάλιστα, οι ειδικοί επί της μοδός, αυτή η τάση δεν ήταν απλώς μια... ανάφλεξη, το αντίθετο, μια... φλόγα που φούντωσε και κυρίευσε τις τάσεις. Οπότε χρειάζεσαι 10 στυλ κόκκινα σανδάλια για να αναβαθμίσεις τα summer looks σου.


10 κόκκινα σανδάλια για να αναβαθμίσεις το στυλ σου

Το κόκκινο, στην αρχαιότητα, είχε βασιλική έννοια: όντας ακριβό στην απόκτησή του, συνδέθηκε μόνο με τους Ρωμαίους ηγεμόνες, αυτοκράτορες και πατρικίους, οι οποίοι φόρεσαν αυτό το χρώμα για να ξεχωρίζουν από τους κοινούς θνητούς.


Και σήμερα είναι το χρώμα που συνδέεται περισσότερο με την ομορφιά, ικανό να πυροδοτήσει όλες τις αισθήσεις. Κι αυτή η δύναμή του αφορά και στις στυλιστικές επιλογές, ακόμα και στο παραμικρό αξεσουάρ.

Έτσι χάρη στην ιδιότητά τους να τραβούν την προσοχή με μια ματιά, τα κόκκινα πέδιλα έχουν γίνει απαραίτητα στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, τα οποία επιλέγονται για να κάνουν δήλωση μόδας, προσελκύοντας τα βλέμματα. Όποιο σχέδιο ή στυλ προτιμήσεις, λοιπόν, να ξέρεις πως θα ξεχωρίσεις όπου κι αν... περπατήσεις!

Shop the trend

κόκκινα πέδιλα με λουράκια

Με λουράκια, €24,99, Issue

κόκκινα mules ψηλά

Mules, €25,11, Temu

κόκκιαν ψηλοτάκουνα

Με ιδιαίτερο τακούνι, €19,99, Luigi

κοκκινα thong shoes

Thong sandals, €27,95, Zara

κόκκινα lace-up πέδιλα

Lace-up, €29,90, Monki

φλατ κόκκινα πέδιλα

Flat, €27,99, epapoutsia.gr

κόκκινα πέδιλα με στρας

Mε στρας, €19,90, tsiamita.gr

κόκκινα mules

Με φιόγκο, €22,99, cgstores.gr

κόκκινα πέδιλα

Με χοντρό τακούνι, €19,99, Envie Shoes

κόκκινα γοβάκια

Μυτερό, €25, Hawkins