Το καλοκαιρινό φόρεμα του 2024 θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια - Είναι η νέα τάση

Άνετο, ευέλικτο και πολύ κολακευτικό

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει στη ζωή μας ένα φόρεμα που φορούσαμε ως παιδιά, αλλά με μια πιο θηλυκή και ανέμελη εμφάνιση. Μιλάμε φυσικά για εκείνο το εφαρμοστό στο πάνω μέρος και με φαρδιά μίνι φούστα, γνωστό και ως pinafore dress, που διαθέτει νοσταλγική γοητεία, η οποία, σε συνδυασμό με την ευελιξία και την φρεσκάδα του, το καθιστούν ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, φαίνεται να παρουσιάζει "ιλιγγιώδη" άνοδο στο βάθρο των τάσεων του καλοκαιριού για το 2024. Ο βασικός λόγος; Αποτελεί μια ωδή στην παιδική μας ηλικία, αλλά με μια πιο σοφιστικέ πινελιά, αποκτώντας όλα εκείνα τα... εύσημα για να γίνει το τέλειο φόρεμα για κάθε καλοκαιρινή περίσταση.


Το καλοκαιρινό φόρεμα του 2024 θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια

Συνήθως από ποπλίνα και σε μια παλέτα χρωμάτων και prints, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου στυλ, το pinafore dress ποντάρει στο μεγάλο του ατού, που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή: Τονίζει τη σιλουέτα στο επάνω μέρος, για έξτρα δόσεις σεξαπίλ στο look, ενώ η φαρδιά φούστα του θα προσθέσει ένα παιχνιδιάρικο και flirty touch στην εικόνα σου.


Highlight: Είναι ένα κομμάτι που μπορείς να φορέσεις το ίδιο καλά το πρωί με αθλητικά ή μπαλαρίνες, με ένα T-shirt από μέσα, για μια στυλάτη casualwear εμφάνιση ή και σκέτο, και το βράδυ να του αλλάξεις εντελώς εικόνα, συνδυάζοντάς το με λεπτεπίλεπτα strappy πέδιλα. Tip: Προτίμησε ποπλίνα ή σατέν ύφασμα, που θα σε βολέψουν πολύ, ενώ εάν προτιμήσεις ένα μαύρο εμπριμέ θα το βάλεις μέχρι το τέλος φθινοπώρου.


Τα χρώματα που παίζουν είναι όλη η γήινη παλέτα αλλά και το all-time classic λευκό, για να απογειώσεις το quiet luxury style στις εξόδους σου.

Η πρότασή μου

λευκό φόρεμα zara

Λευκό φόρεμα, €25,95, Zara

**Θα το βρεις και σε δύο επιπλέον χρώματα, κόκκινο και μαύρο, για να κάνεις άπειρους συνδυασμούς.