Μαμά & κόρη: 4 καλοκαιρινές τάσεις που ταιριάζουν και στις δύο

Με διαφορά αρκετών δεκαετιών στο στυλ, υπάρχουν κοινά σημεία φέτος το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

To στυλ δεν έχει ηλικία κι αν αγαπάς τη μόδα αυτό πολλαπλασιάζεται αυτόματα. Έτσι μαμά και κόρη φαίνονται να μην έχουν και πολλές στυλιστικές διαφορές, ειδικά εάν και οι δύο αγαπούν το minimal style και αναζητούν κομμάτια που είναι κλασικά όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Εάν λοιπόν μοιράζεσαι κι εσύ με τη μαμά σου την ίδια εκλεπτυσμένη αισθητική, τότε το shopping αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον για τις δυο σας, αφού κάνοντας τις αγορές μαζί γίνονται ακόμα πιο ευχάριστες. Τώρα που φρεσκάρετε και οι δύο την γκαρνταρόμπα σας για το καλοκαίρι, θα σου δείξω 4 trends που είναι το ίδιο μοντέρνα αλλά και διαχρονικά, αφού η ευελιξία τους στο styling τα καθιστά all-time classic επιλογή.

4 καλοκαιρινές τάσεις που ταιριάζουν σε μαμά και κόρη

Δεν είναι δύσκολο να ταιριάξουν δυο γενιές στυλιστικά και η μόδα φέτος το καλοκαίρι βοηθάει σε αυτό. Πολλά ρετρό κομμάτια σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ έρχονται πάλι στο προσκήνιο, αποκτώντας μοντέρνες πινελιές που τα καθιστούν πλήρως επίκαιρα και μοντέρνα.

Λινά παντελόνια


Τα λινά κομμάτια είναι μια διαχρονική τάση, αλλά τα παντελόνια ειδικότερα είναι παντού αυτήν τη σεζόν ως ένα άνετο, δροσερό και κομψό κομμάτι. Για την κόρη: Με ένα halter neck λινό top στην ίδια απόχρωση και μεγάλα χρυσαφί σκουλαρίκια. Για τη μαμά: Με ένα πουκάμισο φαρδύ και tank top από μέσα.

Mary Janes


Δεν υπάρχει πιο ταιριαστό παπούτσι για όλες τις δεκαετίες και ηλικίες. Ταιριάζει με κάθε στυλ και προσαρμόζεται στην προσωπικότητά σου ανάλογα με το χρώμα και το σχέδιο. Για την κόρη: Ένα mesh shoe είναι τόσο μοντέρνο! Για τη μαμά: Ένα κλασικό ασπρόμαυρο, που πάει με όλα.

Πουκάμισο ποπλίνα


Είναι δροσερό για το καλοκαίρι και ευκολοφόρετο. Σε φαρδιά γραμμή, μπορείς να το φορέσεις και με ένα τοπ από μέσα. Του ταιριάζει το layering με χρυσαφί κοσμήματα αλλά και ένα μεταξωτό μαντίλι δεμένο στον λαιμό. Για την κόρη: Ένα σε butter yellow, για να κάνεις color blocking με όλες τις παλ αποχρώσεις των ζαχαρωτών. Για τη μαμά: Ένα κόκκινο, που ταιριάζει με τζιν αλλά και με λευκό.

Βερμούδα


Μπορεί οι νεαρές ηλικίες να μην τις συμπαθούν και να στρέφονται σε πιο κοντά σορτσάκια, αλλά αυτήν τη σεζόν είναι στα... high τους. Οι βερμούδες είναι ένα ευέλικτο κομμάτι και υπάρχουν τόσα σχέδια σε μήκος και γραμμή, που θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει χωρίς δυσκολία. Για την κόρη: Δημιούργησε ένα "κοστούμι" με λινή βερμούδα και γιλέκο. Για τη μαμά: Μια βερμούδα μέχρι το γόνατο σε μπεζ χρώμα, που θα συνδυάσεις με ριγέ γαλάζιο πουκάμισο ή το αντίστοιχο σακάκι.